Chirurgická extrakcia osmičky

ekodeko
16. jún 2021

Ahojte dievčatá. Som 8 dní po odstránení zuba múdrosti, ktorý nebol prerezaný. Bola to náročná ,,operácia,, - ako zubár povedal- ani neviete,ako veľmi vám teraz ubližujeme.
Tie dni po Tom boli otrasné. Mala som aj antibiotiká, ale opuchla som a neotvorim ústa.
Na 7den som bola vyberať stichy. Ústa som otvorila iba mierne. Mám ešte hrču na sánke a nemam pocit, že by mizla.
Trénujem aj otváranie ust- nahrievanim lampou , ako mi odporučil zubár.
Mala ste niektorá podobný stav a kedy ste dokázali otvoriť ústa? Mne to ide hrozne pomaly .

veron_veron
16. jún 2021

Ahoj, presne toto isté som si zažila v septembri minulého roka. Zubár môj zákrok zhodnotil ako veľmi komplikovaný, tiež som brala aj antibiotika. Ja som mala veľký opuch, ktorý mi začal pomaly stekať na krk po cca 9 dňoch. Ústa som začala tak viac otvárať druhý týždeň po zákroku, ale poriadne som sa najedla až mesiac po zákroku. Všetko chce iba svoj čas. 🙂 držím palce a skoré zotavenie

ekodeko
autor
16. jún 2021

@veron_veron
Aj ste cvičili to otváranie úst?
Pevne verím, že sa ten stav dá čo najskôr do poriadku 😊. Takáto,, dokatovaná,, som ešte nebola 😁. Ale aspoň som trošku zhodila. To je výhoda😁😁😁

simca06022011
16. jún 2021

vacsina ludi je takato dokatovana po tom, a asi som nepocula o pripade "kedy to nebolo komplikovane"... 8dni je este dost malo... ja osobne som bola spuchnuta hadam dva tyzdne a boelsti som mala niekolko mesiacov. Len zase ja som bola iny pripad, mne ju vyberali kadejako :D Usta samozrejme postupne otvoris ;)

ekodeko
autor
16. jún 2021

@simca06022011
Ďakujem za odpoveď aj pochopenie aj povzbudenie 😁😁😁.

ertlovik18
16. jún 2021

No ked toto citam zacinam sa bat, kedze to mam aj ja absolvovat. Ty si mala aj nejake problemy ked museli ist von? 🙂

jaandrejka
16. jún 2021

@ekodeko Ahoj, mne vyberali 8 na chirurgii zubnej, nezmestila sa mi do ust ;) Bolo to velmi rychle a boliet to zacalo po zakroku az ked sa rozchadzala injekcia. Dala som si lieky od bolesti co mi spravilo velmi zle na zaludok, lebo som sa nevedela po operacii najest a vlastne som ho vzala na lacno. Hojenie ale nebolo tak velmi dlhe, par dni len kasovita strava, vyplachy repikom, jedlo len na druhej strane, ale do tyzdna to bolo ok. Antibiotika som nemala a opuch si nepamatam ze by bol, aj ked uz je to nejaky ten rok. Druhý deň som bola v robote.

ekodeko
autor
17. jún 2021

@ertlovik18
Ja som mala problém iba s jednou 8, tak mi robili 3D rontgen - tá bola prerezaná, tú mi vytrhli rýchlo, bez komplikácií. A dali termín na druhú- neprerrzanú. O tej by som ani nevedela, že ju mám.
A práve ona mi narobila tieto problémy.
Antibiotiká mi spôsobili ešte k tomu gyn. problémy.....ja keď sa sám komplet doporiadku, budem oslavovať.
Lebo bolieť tak, že sa to nedá zniesť ťa to nebude, skôr sú to také tie tupé bolesti, ktoré trvajú dlho a neschopnosť sa najesť ......je to na nervy.
Verím, že ty to budeš mať bez problémov.

marrtanko
5. máj 2023

Akurát minulý piatok som bola na extrakciu osmičky. Tiež som nemohla potom poriadne otvoriť ústa Max na palec. V utorok mi doktorka povedal že mám cvičiť a dostala som tabletky od bolesti. Stretla som s aj s kamarátkou čo robí tvárové cvičenia a poradila mi akú rozmasírovať svaly okolo spoja sánky a čeľuste. Teraz je piatok a ústa dokážem otvoriť na tri prsty, konečne môžem normálne jesť. Ak by ste mali rovnaký problém skúste ju kontaktovať Mája Švabiková tvárové cvičenia.