Čo sú tieto červené flaky na krku?

barnecka
6. feb 2021

Dobrý deň chcela by som sa spýtať či náhodou neviete čo by tieto červené flaky na krku mohli byť.Nesvrbia ani nepália,sú v okolí krku a už sa robia pomaly aj pri ušiach a na brade. Sú pod pazuchou a pár je ich je aj na bruchu.
Ďakujem za rady

thewitch
6. feb 2021

Ja to mám asi také tri fľaky medzi prsiami a je to akoby koža čo sa dá ľahko zoškrabať? Tiež neviem čo to je ale mne to nerobí ani problémy popravde ani neviem že to mám...

barnecka
autor
6. feb 2021

@thewitch Nie vôbec,nedá sa to zoškrabat.Priateľ to ma po celom krku pomaly aj na brade a uchu

barnecka
autor
6. feb 2021

@thewitch priložím ešte jednu fotku

exotlucynka
6. feb 2021

@barnecka určite vyhľadať kožnú, prípadne alergologičku. Neviete o tom že by ste boli alergická na nejaký určitý druh potraviny?

luba41
6. feb 2021

alergia na potraviny? mykoza- vela sladkostí, sacharidov?,choroba - lieky niekedy naposledy? vela mlieka v strave?

barnecka
autor
6. feb 2021

@exotlucynka Neviem otom že by bol priateľ na niečo alergicky. Stravuje sa tak isto ako stále,mysleli sme si že to môže byť kožná pleseň ale niesom si istá

livuska124
6. feb 2021

@barnecka ahoj, vyzerá to presne ako to, čo mal môj manžel. Je to druh kožnej plesne. Na radu kožnej Dr. tu z MK si kúpil Nizoral šampón. S tým umývať vlasy (môže to byť aj tam) + aj tieto fľaky (nechať chvíľu pôsobiť a umyť). Manžel sa s tým dlho trápil, bol u kožnej Dr., dala mu rôzne mastičky ale nič nezabralo. Až táto kúra Nizoral šampónom.

gbgb
6. feb 2021

@barnecka je to nieco ako plesen. Kup si Micetal v lekarni sprej a nastriekaj. Muz to mal z tych plastovych termo triciek. Uz nosi bavlnu.

natalka25122017
6. feb 2021

Kozna plesen

majuskahamzova
26. máj 2024

Dobry vecer mne sa dnes zacali tvorit taketo flaky a kamoska vravi ci to nemam 5chorobu