Čo zaberie na bolesť krčnej chrbtice?

modrymotyl8
31. dec 2019

Zdravím žienky neviete mi poradiť čo 100% zaberie na stuhnutý krk, bolestí krku, bolesti hlavy? Dlho sa tým trápim no nič nezaberá.

evkamotka
31. dec 2019

SM system

bombulka1987
31. dec 2019

Mne SM veľmi nezabral, ale DNS podľa Kolářa, a to som nestihla dokončiť všetky cviky, len tak tretinu. Občas sa ťažkosti ešte objavia, ale tabletky už nepotrebujem. A mala som strašné stavy, tabletky nezaberali, prelezala a prevracala som celý deň. Ale to zas neznamená že môžem teraz sedieť celý deň krivo ako paragraf, ale kratšia chvíľa nevadí

bombulka1987
31. dec 2019

A odporúčam aj knižku Bolesť a škola chrbtice Anton Guth - necvicim z nej ale sú tam super rady ako napr robiť domáce práce, strarat sa o deti a tak aby to naša chrbtica zvládla.

barcinka13
31. dec 2019

Mna často boli krcna chrbtica až tak že dostanem z toho silnú bolesť hlavy. Keď sa môžem vyhnúť liekom snažím sa cvičiť jogu. Jóga na krčnú chrbticu mi zaoberá perfektne a stačí niekedy len 20 min.

modrymotyl8
autor
31. dec 2019

@bombulka1987 čo je to DNS? kniha?

bombulka1987
1. jan 2020

@modrymotyl8 to DNS je skratka cvičenia Dynamická Neuromuskularna Stabilizácia od fyzioterapeuta z Prahy Pavla Kolářa. Princíp je že cvičíte cviky ako deti keď prebieha ich vývoj - napríklad fakt cvičím aj to pasenie koníčkov 😀 Vidím že ste z Košíc, tak môžem rovno poradiť že ja som to chodila cvičiť do Šace, ale ako samoplatca. Možno to normálne platí aj poisťovňa, neviem. Skúste tam zavolať a informovať sa. Ja som sa tam dostala kvôli iným problémom ale videla som tam tie plagáty tak som sa opýtala. Pochodila som dovtedy všelijaké rehabilitácie aj aspoň čiastočne ten SM systém ale až toto pomohlo a to hneď po prvom cviku (ten mi fyzioterapeutka ukázala sama ešte počas tej rehabilitácie kvôli inému problému). Ako jasné že pri vyšetrení aj lekárka videla že mám zle držanie tela ale tak nedá sa rehabilitovať všetko naraz. Ale ono by nebolo zlé aj keby ste šla najprv na normálne vyšetrenie, klasickú rehabilitáciu a potom pokračovať takýmto cvičením. Zas aj ten parafin, elektroliečba majú zmysel na uvoľnenie svalov ale následne musíte pokračovať cvičením a posilnenie svalov "tzv. core" - to je stred tela. To ma síce posilniť aj SM, ale mne až tak nepomohol. A popravde cvičím doteraz, takmer denne. Spočiatku som musela aj hodinu, teraz aj menej keď už sú svaly zvyknuté. A tá kniha pošlem link kde ju kúpite, tiež mi ju odporúčali pri rehabilitácii že tam nájdem dobré info - https://www.lestachknihy.sk/zdravie-zdravotny-s...