Endometrióza - bolesti v oblasti krížov

29. mar 2024

Mám diagnostikovanú endometriózu. Čaká ma operácia, pri ktorej mi odstránia ložiská. Vrátila sa vám po operácii znova? Máte bolesti v oblasti krížou? Cítili ste sa pred operáciou unavené?

michaela329
29. mar 2024

Áno, vracia. Je dobré upraviť stravu a brať doplnky (omega kyseliny, koenzým). No účinnosť je otázna. Pomáha otehotnieť. Samotná operácia bola v pohode, aj zotavenie - brala som Profizym. Príznaky boli také nejasné, takže pred operáciou som ani nevedela, že ju mam, pôvodne som išla s nádorom.

autor
29. mar 2024

@michaela329 ja ju mám všade: vaječníky, maternica, rektovaginálne septum. Už mám tri deti, takže tehotenstvo už neplánujem. Ako dlho si bola v nemocnici?

michaela329
29. mar 2024

Mne ešte Dr. spomínal ako poslednú možnosť umelý prechod. Ale teda snažím sa tomu vyhnúť inak cez tu stravu a doplnky. Skús pozrieť forum o endometrióze- je tam toho kopa. V nemocnici som bola deň. Rano prišla a podvečer ma pustili, bola som v Martine. Po operácii som sa cítila lepšie, menzes aj PMS boli znesiteľnejšie. Aj brucho menej bolelo.

galioska
29. mar 2024

ja sa mam do maja rozhodnut ci operacia a zastavenie menzesu alebo budem trpiet dalej, ja som chudokrvna a nieje mi dobre, vsetko kvoli menzesu...

martinkatinka
29. mar 2024

Baby, ja mam uz toto vsetko za sebou. Dve operacie, dva krat umely prechod, podarilo sa nakoniec otehotniet prirodzene.
Momentalne mam 41 rokov, loziska ostali na vazoch maternice, mam vnutromaternicove teliesko a svaty pokoj.

michaela329
29. mar 2024

@galioska ja som nemala až také problémy a predsa mi operácia veľmi uľavila. Ja by som neváhala už. Načo sa trápiť.

galioska
29. mar 2024

@michaela329 ved hej uz mam deti velke a mat 3 mesiace v kuse menzes to neprajem nikomu

mimikarol
29. mar 2024

Ja som bola prvý krát na operáciu pred 7dmimi rokmi, teraz pred 4 mesiacmi. Mám endometriózu 4. stupňa. Kríže ma oblievajú keď mám plodné dni a menzes.