Otehotnenie aj napriek endometrióze

27. júl 2023

Ahojte baby. Otehotnela niektorá z Vás aj napriek endometrióze? Zistili mi ju pred rokom laparoskopicky. Mala som nasadené lieky neskôr, keďže sa bolesti po operacii rýchlo vrátili. Brala som endovelle. No po 5 mesiacoch sme ich vysadili, keďže som mala bolesti aj počas užívania. Po vysadení bolesti zmizli - ale len na 5 mesiacov.
Už sa mi vrátili znova ale to sa už neviem niekedy postaviť.

trgypadl
27. júl 2023

Ahoj, asi to je velmi individualne, mne bola operovana v 2015,hormonalnu liecbu som brat nemohla, a 2021 som otehotnela.

emasss111
27. júl 2023

Áno, ja 🙋‍♀️ endometrióza mi zničila celý jeden vaječník, mala som na ňom 8 cm endocystu. Po operácii sa mi urobila cysta aj na druhom vaječníku, ale podarilo sa mi prirodzene otehotnieť, dokonca dvakrát 🙃 prvé tehu skončilo zamlčaným potratom v 9 tt, druhé tehu už vyšlo našťastie 😊
A som presvedčená, že mi pomohli ricinove zábaly a serrapeptaza 👍
Držím silno palce 💚

bolarazjedna
27. júl 2023

Ahoj, mne endo zistili ešte v r 2016....vtedy mi nič nebolo, len som mala cystu, ale cítila som sa dobre. Neskôr však začala som mať hrozne bolesti.... Az tak, že 3 týždne z 28dniveho cyklu som brala Ibalgin niekoľkokrát denne, a počas menzesu to napriek všetkým liekom bolo neznesiteľné....
Mne neskutočne veľmi pomohla bezlepková diéta (čítala som jednu Taliansku štúdiu s pozit. výsledkami) , bolesti sa zredukovali o 90 percent, a ja som po vyše roka mohla počas menštruácie upratovať, žiť normálny život, predtým som sa celé dni zvijala od bolesti.... Namiesto mesačnej spotreby Ibalgin 25tbl som mala zrazu 8, aj to iba počas menzesu bolo treba....

A s otehotnenim... 1x som otehotnela po pol roku, bolo to ale MA.... Potom som opäť otehotnela po roku, mam krásneho ročného syna, a aktuálne som opäť tehotná, popri kojeni, a už ani diétu nedržím, prestala som keď malý mal 4 mesiace, menzes nabehol keď mal 6 mes, a menštruácia chvála bohu odvtedy úplne bezbolestná.

autor
27. júl 2023
autor
27. júl 2023

@bolarazjedna ja nemám bolesti každý deň, ale už sa to začína vracať niekoľko krát do týždňa od soboty... Od soboty je to už dneska tretí krát. V sobotu som myslela že umrem, čo mi dávali len magenzium, som si ani vyfúkať nos nemohla čo tak bolelo. Cez týždeň mierne pichlo zas a dneska sa nwviem postaviť, vzala som už flector.
Čo sa týka otehotnenia, som sa už zmierila s tým, že to nepôjde. Manžel i tak dáva vinu na mňa, že kvoli endo sa nedá a ešte beriem cabest na hyperprolaktinémiu..

ivec16
27. júl 2023

tusim mas “velmi empatickeho” manzela… on uz ma spraveny spermiogram, ked je taky presvadceny ze chyba je len v tebe? endometriozou je to 50:50 ci otehotnies prirordzene ci nie… niekto s nim nema problem niekto ano, zalezi kde su loziska… nam sa podarilo prirodzene s 5 cm cystou na vajecniku, sice nedopadlo dobre, potom boli operacie a po nich sa nam podarilo pomocou CAR centra, cakame tretie dietatko… ale cesta to je narocna a chce to podporu oboch partnerov, a nie si nieco vycitat

autor
27. júl 2023

@ivec16 ide o týždeň v piatok, aj to som ho postavila pred hotovú vec, že som ho objednala a som mu to oznámila....

ivec16
27. júl 2023

tak tak pekne pockajte a uvidite… dnes to chlapi tiez nemaju ruzove

luccija
27. júl 2023

Mala som, otehotnela po 3 r znova sa vrátila, ale je len v pozorovaní nerobí mi žiadne problémy už veľa rokov
Čo hovori lekár môžeš mať zrasty či iný problém.

autor
27. júl 2023

@luccija som po laparke... Už rok.. Ale keďže iba na jednom mieste na ľavej strane mam bolesti, tak pravdepodobne môžem mať znova tie krvné zrazeniny.

rebrambora
27. júl 2023

Ano 2x.

emasss111
27. júl 2023

Áno, presne tento enzým 👍

obleckodogymu
27. júl 2023

Kamoška otehotnela s endometriozou napríklad 😊trvalo to pár rokov, ale už majú malú zdravú dcérku 😊

vahcaac
27. júl 2023

Ja som bola operovana v 2016, zistená endometrioza, navrhnutá liečba antikoncepciou, ktorú som odmietla. V roku 2021 som si povedala že by som chcela otehotnieť, tak sme začali skúšať a na druhy mesiac som bola tehotná. Neodporúčam ale prerušiť liečbu tak ako ja, len hovorím ako to bolo v mojom prípade. Možno náhoda ;)

autor
28. júl 2023

@vahcaac ja som mala liečbu, ale nezaberala, tak preto sme ju predčasne ukončili, lebo nemala zmysel. Nasadila som si inofolic, beriem kyselinu listovú, objednala som si serrapeptazu a čaj od Mojžišovej na plodnosť. Tak uvidíme či to zaberie.

vahcaac
28. júl 2023

Naozaj to niekedy nemusí byt problém otehotnieť s endometriozou 🙂 ja dúfam, že to bude aj tvoj prípad 🙂

autor
28. júl 2023

@vahcaac tak skúšame to stále aj cez plodné dni aj neplodné a nič... aspoň zatiaľ

natalia_r
30. júl 2023

Ja som mala endometriozu mam dcerku a som 2.x tehot. Prve tehotenstvo mi ju uplne vyliecilo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre