Je možné znova chytiť Covid-19?

28. jan 2022

Zdravím... som ockovana 2 davkami Pfizer na jar, na tretiu som nesla, nasledne pred mesiacom pozitivny test, mierne priznaky.. bolest hlavy, teplota, dychavicnost.. vzhladom na prevladajucu deltu a dychavicnost usudzujem ze to asi este bola delta... teraz kontakt asi 2 dni s pozitivnym priznakovym clovekom kamaratom (respirator sem tam).. je mozne aby som chytila znova covid po mesiaci aj ked iny variant uz omikron?

autor
28. jan 2022

cca 14 hodin dokopy sme boli spolu

sasa1310
28. jan 2022

ano veľmi pravdepodobné

pribinak
28. jan 2022

Jasne, že môžeš byt opäť infikovana.

vlada2401
28. jan 2022

Mojej kamarátky dcéra chytila koronu po mesiaci od prekonania.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lauristrk
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
28. jan 2022

@lauristrk to nemyslis vazne toto :O tak ja som len tak rozmyslala lebo fakt som len pred mesiacom mala covid ci by ma nedrzali protilatky ale tak neviem

lauristrk
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
travelllerka
28. jan 2022

Je tam reálna šanca, že môžeš chytiť, zrazu sa objavuje veľa reinfekcii, aj po extrémne krátkom čase

vanda323
28. jan 2022

Podľa mňa môžeš aj nemusíš...aj ked ja nechápem ako je to možné , ale moja mamka má kolegyňu, je zaočkovana jej dcéra aj deti jej 4 pozitívne ona negatívna.
Môj manžel má vedúceho zaočko. Už 2 x covid.....tiež kolega zaočko a má covid....neviem ako si to táto korona vyberá 😪

lauristrk
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zara0201
28. jan 2022

Synovec pozitivny 10.12.21 a teraz od 19.1.22 zase

januska1905
28. jan 2022

Ale ved protilatky nemaju nic spolocne s tym. Len telo vie ako bojovat proti virusu ked sa nakazis. Nie ze uz to nedostanes....

lucia851
28. jan 2022

Očkovaný to najviac chytaju

kakakina
28. jan 2022

Syn v novembri prekonaný, tento tyzden zas pozitívny. Ja dvakrat očkovaná v novembri covid, teraz čakám či zas nechytím od neho, nakoľko to asi už bude omikron. V triede sú už šiesti pozitívny

lienka.7
28. jan 2022

Ano ano ano. Nesledujes spravy??? Ockovanie uz nie je relevantne

autor
28. jan 2022

no uvidime takže si mam odratat cca 4 dni ano? je mozne ze by respiratory na taky dlhy cas zabranili prenosu?

renab
28. jan 2022

Nas sef 3 x zaockovany, 3 x covid.

mirage
28. jan 2022

@lucia851 samozrejme, a neockovanym sa covid vyhyba.

annm81
28. jan 2022

@lauristrk To, že pri opätovnom nakazení je priebeh ľahší určite nie je pravidlo. Často je to práve naopak, pretože telo je po prvej infekcii zoslabnuté.

annm81
28. jan 2022

@lienka.7 Nie je pravda, že očkovanie nie je relevantné. Človek očkovaný troma dávkami má podľa posledných dát 20x menšiu pravdepodobnosť ako ostatní , že skončí v nemocnici.

lenuska9999
28. jan 2022

Kamarátka dostala po mesiaci od prekonania cobidu zasa covid.

erina102
28. jan 2022

ja teraz druhý krát presne po roku a neviem ako odkiaľ som ho dostala

patus_2
28. jan 2022

Áno môžeš. Ja som bola pozitívna, s dosť zlým priebehom, potom očkovaná a do mesiaca od očkovania znova pozitívna.

autor
28. jan 2022

no vyzera to tak, ze sa premoria asi vsetci bez vynimky :D

1gabriela13
28. jan 2022

Neviem čím to je,ale v mojom okolí to teraz chytajú všetci očkovaní a to ako grátis ,majú veľmi ťažký priebeh. Kolegyňa napr 3x očkovana, 3 týždne totálne ko. Zápal priedušiek,zápal pľúc,zápal stredného ucha,zápal nervového systému,hnačka,zvracanie. V noci ležala na dlážke a prijala si aby už bol koniec. Ďalšia kolegyňa 3x očkovana detto a mohla by som menovať. Ja som 2x očkovana a nehodlam ísť teraz 3x ,mám pocit že mi očkovanie oslabilo imunitu,odkedy som sa zaočkovala ,som dosť chorlava,čo som nikdy za život nebola,alebo možno náhoda,neviem. Ale na tretiu dávku pôjdem až niekedy v marci keď nie neskôr. A chytiť môžeš aj za mesiac 2x jasné.

sisaka
28. jan 2022

PCR testy sú 1. nepresné, 2. ak niečo zachytia môže to byt hocijaký iný corona vírus, ktorý spôsobuje napríklad bežnú nádchu, taktiež to môže byt chrípka 3. Pozitívne môžeš testovať aj 3 mesiace od prekonania.
Antigenove testy sú 50% falošne pozitívne 40% falošne negatívne.

Očkovaní majú väčšiu šancu sa znova nakaziť, nejdem hľadať študie, tí čo prekonali a potom sa dali zaočkovať si údajne zničili T- cell imunitu, nechce sa mi hľadať to, ak to niekoho strašne zaujima tak to určite nájde, je mi jedno, či mi niekto verí a nemienim tu nikoho presviedčať
Omicron je ako chrípka, tak sa všetci ukludnite, lebo zomriete skôr z toho stresu ako covidu 🤦‍♀️

mamina0078
28. jan 2022

Áno je to možné

annm81
28. jan 2022

@sisaka Mňa to strašne zaujíma. Odkiaľ máš tie čísla? Pretože PCR testy sa blížia k takmer sto percentnej spoľahlivosti a bezpečne vedia odlíšiť covid od napr. chrípky. Antigénové testy sú menej spoľahlivé, ale stále je ich spoľahlivosť (aj senzitivita aj špecificita ďaleko vyššia, ako uvádzaš. EÚ ma dokonca stanovené minimálne kritériá, ktoré testy musia spĺňať — presné čísla si nepamätám, ale tuším to je viac ako 80% pri oboch parametroch.

Podľa mňa neexistuje žiadna štúdia, ktorá potvrdzuje tvoje tvrdenie o 3x očkovaných. A presne viem, odkiaľ je táto hlúposť - aj Francúzi majú svojho "Bukowského", že? Pekne prekrútil štatistiku a ľudia, čo nepremýšľajú, mu to samozrejme zhltnú. Dáta, z ktorých vychádzal, tvrdia, že 3x očkovaní majú vyššiu šancu nakaziť sa Omikronom, ako nakaziť sa Deltou. Pričom neočkovaní sa častejšie nakazili Deltou (v tej dobe, dnes už je situácia iná). Jediné, čo z toho vyplýva, je že očkovanie je proti Omikronu menej účinné, ako proti Delte... Ale na to človek potrebuje trošku premýšľať, diplom z vysokej školy života je tu nanič.

aristka
28. jan 2022

@annm81 ked uz mudrujes ,citlivost pcr testov je velmi nizka na omicron , pretoze nie su na imocron stavane a je pravda ,ze jedine čekanove testy za 90 eur ako samoplatca vedia vraj na 99%rozlisit covid od chrípky.Si myslis ,ze i teraz, u vsetkych detekuju omicron ?To by sme čakali na vysledky týždne , co sa tyka ockovania asi sledujes data na sk , kde koncili len neocko na ventilacii,co je zaujmave lebo sme vynimocny v ramci asi sveta , kde aj zaocko koncili na ventilacii dokonca umreli a myslim si .ze aj na sk sa to dialo , len to nespada do propagandy , dokonca im v ramci delty boli podavane mononuklearne protilatky , neviem naco , ked ich ocko malo zachranit a viem aj o dlhodobych pn u zaocko a teda omicron ide radom a zaockovaní a zjavne este neprekonaní koncia v 40 tkach horúckach .Nejdem sa tu nikoho zastavať ,ale
@sisaka určite nemá vysokú skolu zivota ako ty ,ale vie real co je choroba ,infekcnosť ,vys.metody bohuzial ty zjavne nie lebo tu doslovne citujes propagandu naseho sk maistreamu.