Je možné znovunakazenie Omikronom?

21. mar 2022

Dobry den, som ockovana 2 davkami pred rokom a pred mesiacom aj nieco som prekonala stredny priebeh omikronu s klasickymi ale dlhymi priznakmi... protilatky mam skoro na maxime.. je mozne to chytit znova po kontakte s pozitivnou osobou po tak kratkom case? Ci prekonanie omikronu uz mi zabezpecuje imunitu pred omikronom? Ďakujem za vase skusenosti 🙂)

maminastatinom
21. mar 2022

Prepáč, ak môžem pridám sa, akurát si ho "užívam" nech viem s čím počítať. Dík

mariska1989
21. mar 2022

Pravdepodobne ak to bol omikron pred mesiacom tak by si nemala .keby to bol ten klasický a teraz kontakt tak by možnosť bola . Ale pri nás sa mi dcéra nenakazila vôbec a to priamo kontakt 3 pozitívnimi

riskoh
21. mar 2022

Mozete sa veru nakazit znova,poznam rodiny ,co boli behom mesiaca 2 krat nakazeni a opat je novy typ covidu

autor
21. mar 2022

@mariska1989 ved toto na jesen som mala deltu a ratala som s tym ze an pred omikronom som chranena ale nebola som :D

7lenka11
21. mar 2022

U nas v robote su niektori nakazeni uz druhykrat za posledne 3-4 mesiace..

autor
21. mar 2022

@7lenka11 to som bola aj ja tak po 6 tyzdnoch lenze bol asi rozdielny variant kedze vtedy prevladala delta

hradnapani
21. mar 2022

ano, u syna v triede sa opakuje omikron po 7 tyzdnoch znova... A delta nezarucuje vobec imunitu pred omikronom a zjavne ani omikron pred omikronom, nakolko je tu zase nejaky jeho infekcnejsi variant

luliu
21. mar 2022

Áno kľudne sa môžeš znova nakaziť omicronom

majamat
21. mar 2022

minimalna sanca. ja som mala na jesen deltu, na jar som Omikron nechytila - denne niekolko hodin v praci v kontakte s mnozstvom pozit uz viac ako mesiac.
no samozrejme pokial sa jedna o iny variant, pravdepodobnost opatovneho nakazenia je vyssia, ako pri rovnakom variante.

na jesen 2020 som mala ja a aj dalsich asi 60 ludi v praci kovid. o 5m na jar bol v praci kovid opat, nakazilo sa viac ako 100 ludi, ale opakovane asi len 5. zvysnych asi 55 ludi odolalo, hoci boli vystaveny dalsiemu variantu, opat denne, intenzivne, niekolko hodin.

vacsina s tych reinfekcii, co sa tu na MK o nich pise, kludne nemusia byt reinfekcie.
mozu to byt rozne infekcie - testy nie su uplne presne, mozu vykazat pozitivitu aj pri inych infekciach a to aj Ag testy, aj PCR. Ag test je velmi nepresny, cize tu je fakt malo iste, ci obe pozitivity su kovidove. PCR test sa zas 3m po prekonani nema vykonavat, lebo pozitivita moze pretrvat takto dlho a je to povodna infekcie, nie reinfekcia.
cize PCR po prekonani by sa 3m nemal robit vobec, len zbytocne metie ludi.

travelllerka
22. mar 2022

Môžeš, omikron má viac mutácií, akurát sa zas dvíha nová vlna omikron BA.2, prichádza zo západu zas ku nám.

mariska1989
22. mar 2022

To je normálne .ale ak už si po omikrone tak by si nemala už jedine v ďalšej na jeseň to Boh vie aký bude mať názov 😂

iwesska
22. mar 2022

Uz je ina mutacia omikronu,vsade to hovoria,ze maju data,ze sa ludia po prekonani jedneho nakazili druhym. Nevydrzia dlho protilatky po tejto variante.Tiez ale dufam,ze by mohli😁Si si dala testovat protilatky? Ja neviem,ake mam,ale este nie som po tom prvom fit😕

danieladeley
22. mar 2022

prekonala som omikron pred mesiacom a teraz som chora ako pes, zajtra testy, dam vediet , ci je ti mozne :D

autor
22. mar 2022

@iwesska mam vysoke skoro maximalne mozne protilatky a este donedavna som nebola uplne fit…

autor
22. mar 2022

@danieladeley som zvedava drzim palce

autor
23. mar 2022

@danieladeley no ako si dopadla?

baarbora
23. mar 2022

Dnes mi synova doktorka hovorila ze tento BA.2 subvariant je svinsky v tom, ze sa clovek lahko reinfikuje, ze maju pripady ze boli poz-neg-poz-neg-poz v rychlom slede za sebou. Takze ocividne to mozne je :(

danieladeley
23. mar 2022

chvalabohu, negativ. Ale ano,aj moja obvodna to spominala.