Keratosis pilaris - kuracia koža

nitran
24. apr 2023

zdravím všetkých,
vedel by sa mi ozvať niekto s touto diagnózou, kto ma osobne skúsenosti alebo ešte lepšie niekto kto ma dieťa s touto diagnózou?
vopred ďakujem za každú informáciu ako sa to u vás začalo, kedy , čo vám pomáha atď.

nikpa
24. apr 2023

@nitran syn to má asi od 2 rokov som si to začala všímať. Dr. kázala mastit s kyselinou mliečnou, no nepomáhalo to vôbec. Nič extra mu na to nedávam, natieram ho mliekom na suchú pokožku po kúpaní.

andreatytler
25. apr 2023

@nitran Syn to ma asi od 6 mesiaca. Na lickach a hlavne na ramenach.
Na ramenach neriesim, lebo je to len kozmeticy problem a on ma len 3 roky. Na licka mu davam La roche-posay lipikar baume ap+m. Pomaha to a takmer je to nevyditelne na lickach.

zuzulkamr
25. apr 2023

@andreatytler presne aj my, len ručičky potieram este krémom od la roche
malá to ma od 9 mesiacov spolu s AE

nitran
autor
25. apr 2023

@nikpa môj malý synček to ma od 6 mesiacov, zatiaľ nie oficiálne potvrdené. Boli sme s ním už u 2 kožných doktoriek. Obe sa len domnievajú ze by mohlo ísť o túto diagnózu. Natieranie kys mliečnou nepomáha. Kúpanie v hypermangane tiež nie. Krémy od biodermy 0bodov , a derma nepomáha. Momentálne skúšame čistiaci gél od Cerave Sa a aj krém od tejto Značky priamo určený na keratozu. Zatiaľ bez úspechov. Najviac ma malý zasiahnuté nozicky , celkom malo púčikov ma na líčkach a celé. Ak nepomôže táto značka skúsime iné. Malý bude mať o mesiac rok.

andreatytler
25. apr 2023

@nitran Preco to tak velmi riesis. Ved je to len kozmeticky problem. Skusat vsetky tie kremy, kupele a gely na tak mladuckej pokozke nie je dobre.

beata_k
25. apr 2023

@nitran Neurobis s tym nic. Mozes zmiernovat, ale ide o taky typ koze.

nikpa
25. apr 2023

@nitran tiež nechápem prečo to toľko riešiš, nie je to choroba a vekom sa to môže stratiť. Nevlacila by som kvôli tomu dieťa po doktoroch ani na ňom neskúšala všetky možné kozmetické prípravky

mima172
25. apr 2023

@nitran Má to aj moja dcéra (3r) a neriešim, len premasťujem. Používam krém s kyselinou mliečnou nastriedačku s čistým mandlovym olejom.
Prečo to tak veľmi chceš riešiť? Premasťuj a je to 🙂

nitran
autor
26. apr 2023

@mima172 prečo to chcem tak veľmi riešiť? malý to ma na tých nožičkach naozaj dosť škaredé. veľa veľa pupacikov a už nie sú biele ako na začiatku ale červené. Nechcela som ho tak nechávať. Premastujeme s manželom v jednom kuse , ale nepomáha.
Viem ze keratoza je len estetický problém. Aj tak by som chcela aby sa mu stav zlepsil

lucka12399
26. apr 2023

@nitran ja to mám od malička až doteraz .. mám 23 .. vyskúšala som x masticiek ale vždy to pomáhalo len chvíľu .. podľa mna sa stym neurobíš nic.. vyhodíš veľa peňazí za nic ..
Čo najviac pomohlo boli prípravky s kyselinou mliečnou ..
ono to možno časom ustúpi 🙂

nitran
autor
26. apr 2023

@nikpa ja som sem napísala v dobrej viere , že sa ozve niekto kto ma dieťa s rovnakými problémami. Nie že mi budete vypisovať ze nemám riešiť a co toľko riešim.
Ide leto , viem akí sú ľudia a hlavne matky s deťmi. Co každému budem vysvetľovať ze tie vyrážky nie sú infekčné ? Chcela som malému pomôcť aby nebol pukaty, vyrazkovy.

nitran
autor
26. apr 2023

@lucka12399 ďakujem , a nemala si problémy s okolím v detstve ? neposmievali sa ti deti na ihrisku, v škole?

lucka12399
26. apr 2023

Ale Ano, par takých sa našlo .. ale naučila som sa stym žiť 🙂 netreba si to všímať
A ešte .. cez leto sa mi vždy koza upravila trocha.. cez zimu to bolo vždy horšie .. tak možno sa aj vám upraví cez leto

mima172
26. apr 2023

@nitran To nebolo myslené útočne. Žiaľ, pointa je v tom, že najviac, čo môžeš urobiť je práve zabezpečiť tú hydratáciu. Deti z keratozy často vyrastú a my im môžeme pomôcť práve tým premasťovaním. Môžeš skúsiť aj alergo, niekedy je príčina zhoršenej keratozy aj alergického pôvodu. Ja som sa rozhodla to neriešiť a to ma malá naozaj nepekné. Ak jej to neprejde tak do 5r, tak potom budem hľadať príčiny. Zatiaľ mastíme, mastíme a mastíme.

henka123123
26. apr 2023

Mam to cely zivot na 1 ruke..nepomaha na to zial nic natierat..inokedy je to bledsie inokedy cervensie

nitran
autor
26. apr 2023

@lucka12399 ďakujem

nitran
autor
26. apr 2023

@mima172 ak som zareagovala neprimerane pardon. Len chcem pre maleho to najlepšie. Išli sme na kožné na odporúčanie pediatra.
Uvidíme co bude ďalej na kontrolu koznej mame ísť 15.5.

nitran
autor
26. apr 2023

@henka123123 A aj ste si všimli pozorovali ,kedy je to bledsie a kedy červensie?
ja som si u malého všimla ze keď je nahnevaný, rozculeny, place scerveneju mu celé nohy. Inak ich máva v čase kľudu s bledými vyrážkami väčšieho počtu.

oblecenie99
26. apr 2023

Ma to môj manžel aj švagriná, na rukách a ramene. Nejak to neriešili, naučili sa a tým žiť. Mne to na manželovi nikdy nevadilo.

andreatytler
26. apr 2023

@nitran Pri tak malinkych detoch je ta pokozka tak jemnunka a tenka ze sa hned vsetko ukaze. Staci ak sa dieta rozplace a hned je cervene a tym padom aj vsetky flaky a nerovnosti koze su tmavsie. To netreba brat do uvahy. Nic to neznamena.
Skutocne to riesis prilis skoro. Je mozne ze sa mu to rokmi same zlepsi a ked nie nauci sa s tym zit. Aj to je dolezite. Alebo za par rokov bude nieco co na to najdu.
Tes sa z toho ze ma tvoje dietatko inak zdravu pokozku a prestan na nej experimentovat. Kolko je tu mamiciek ktore maju problemy s ekzemom, alebo koznou alergiou. Ja som nesmierne rada ze nas to doteraz nestretlo, lebo tieto kozne roblemy sa velmi tazko riesia.

ivik111
26. apr 2023

@nitran u syna bola keratoza jedným z príznakov potravinových alergií....

henka123123
26. apr 2023

@nitran tu pisu ze dietatu na to mozes dat len kyselinu mliecnu..a neviem nemam to odpozorovane..mam to na ramene a nikdy som to neriesila

linki90
31. mar 2024

@nitran ahojte viem že je to starsi prispevok ale bola by som vďačná keby mi niekto pomohol ,synček to mà na rukach a stehnach taketo vyrazky aj na licach ale nie vzdy , podla koznej atopicky ekzem len jeho to nesvrbi ,nemokva ,nema to suche , podla mna to bude ta keratoza , co s tym teda? má 4 roky a má to takto uz od 9 mesiacov, kozna nula bodov ,alergia mu nevyšla na nic, tie vyrazky ma velmi netrápia len horsie to je ze na licach mu to začervenie az to ma horúce vriace lica a to hlavne vonku ked beha teraz ale má to aj v zime teda asi to zimy , moze to byt alergia na chlad a teplo ? po hodine mu to ale zmizne same , dr.nula bodov tak fakt neviem ak vy ste vedeli poradit budem vďačná 🍀foto prikladám

nitran
autor
31. mar 2024

@linki90 kľudne mi napíšte súkromnú správu. Poviem vám o našom prípade a skúsenostiach s kožnými doktormi. Co nám pomáha a co používame pri 21 mesačnom syncekovi. Začalo mu to v 9 mesiacoch

linki90
31. mar 2024

@nitran pisala som ss