Komplikovaná zmena všeobecnej lekárky

bobekrobek
8. sep 2021

Ahojte,

Chcel by som sa opýtať, či ste sa už stretli s takýmto niečim/sa do toho rozumie niekto lepšie ako ja..

Prednedávnom som sa sťahoval do BB a mal som problem s nejakými vecami a potreboval som aj zmeniť lekarku, lebo tu budem už na stálo..

Prišiel som do ambulancie a rovno mi poriešili prechod k tejto novej, dali mi žiadosť o odhlaseni atd.. čo mam doručiť mojej lekarke. Pohoda, bol som rad že to takto rychlo a prontne riešili.

Nasledne som išiel k pani doktorke no a ten jej vykon ma dosť prekvapil, resp. neprekvapil, lebo dokopy nič neurobila, povedala mi, že mam všetko tak ako má byť, nejak sa moc nezaujimala o to, no neviem, nepresvedčila ma.. skôr mi prišlo, že ju to nezaujimalo.

Chcel by som sa teda opytať, či som sa už upísal (bohužiaľ) na ďalšieho pol roka tejto lekárke, alebo či sa z toho dá ešte nejak dostať, obávam sa, ale že už si počkám toho zákonného pol roka.. Mojej starej doktorke som zatiaľ nič nedoručil, ale tá nová mi už dávala asi všetko podpísať.

Ďakujem všetkým za pomoc 🙂
B.

tuippo
8. sep 2021

@bobekrobek pol roka musíš ostať u tej čo si teraz, ak by si prešiel k inej zdravotná poisťovňa by jej výkony nepreplatila

bobekrobek
autor
8. sep 2021

@tuippo Zdravím, ďakujem za odpoveď, nejak to teda budem musieť asi prežiť u tejto. Aspoň mám teda nejaké ponaučenie "z mladých hlúpych chýb". Ďakujem Vám pekne za odpoveď 🙂

gemerka17
8. sep 2021

@bobekrobek zavolaj do svojej poisťovne a popýtaj sa ako máš postupovať, povedz ze nie si s nou spokojný. Ono sa to dá aj skôr ako o pol roka ale treba to vytelefonovat.

tuippo
8. sep 2021

@gemerka17 máš také osobné skúsenosti?

gemerka17
8. sep 2021

@tuippo osobnú skúsenosť nemám. Ale viem ze sa to dá. Len to treba obtelefonovat. Rovnako to platí aj u zmeny gynekológ ci zubára. Treba použiť silnejšie slová, že nechcete aby bolo ohrozené vaše zdravie a ze lekárke neveríte a je mizerná. U lekára je kapitacia, čiže platíme poistenie my poistenci. Prečo by sme mali platiť za mizerná zdravotnú starostlivosť?

tuippo
8. sep 2021

@gemerka17 Vďaka za tip. Dobre vedieť do budúcnosti, že to aj takto funguje

nelca84
8. sep 2021

@bobekrobek a co take spravila, resp. nespravila, ze si ju hned na prvykrat odpisal?

bobekrobek
autor
10. sep 2021

@nelca84 Ahojky, ospravedlňujem sa za neskoru odpoveď. Každopadne, pani doktorka nejak nejavila zaujem o to čo som jej hovoril, vybavovala si telefonaty a celkovo mi prišla trochu tak inde. Stravil som u nej asi 5 minut.

ibrunova
10. sep 2021

@bobekrobek pol roka vydržíš, ja som u mojej bola len na preventívke, inak tam ani nechodím.

radolina
10. sep 2021

Ono tazko sudit len podla 5 minut, ale tak verim, ze aj to vie pokazit celkovy dojem. Pol roka musis ostat a bud prides na to, ze je ok, alebo ju potom zas vymenis

bobekrobek
autor
11. sep 2021

@radolina Dúfam, že som sa strašne mýlil, no každopadne naozaj to moc dobre "nezarezonovalo".

bobekrobek
autor
11. sep 2021

Ďakujem vám všetkým krásne za rady a postrehy 🙂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz