Koreňová výplň a bolesť po pol roku

vannyvanny
10. dec 2023

Ahojte . Chcem sa spýtať ci mate niekto takúto skúsenosť.
Asi pol roka dozadu som bola na korenovej vyplní u súkromného zubára. Všetko robil pod mikroskopom a robil mi RTG pred aj po . Cele toto ma stálo cez 400e čo jakoze ďakujem pekne . Ide ale o to ze ja ten zub občas cítim a občas aj celkom dosť. Neviem identifikovať ci je to zub alebo dasno. A pár dní dozadu som si všimla ze sa mi odtiaľ niečo odluplo.

letmebe8
11. dec 2023

@vannyvanny ahoj, ja mám veru podobnú skúsenosť. Ten zub je už mŕtvy a aj tak ma stále bolieva. Bola som s tým niekoľkokrát u zubára a bolo mi povedané, že to bolí kosť. Napríklad keď ťa ofúkne vietor alebo tak. Potom je už iba možnosť zub vytrhnúť a to som nechcela.

gemerka17
11. dec 2023

@letmebe8 to čo sa deje tebe je, že máš zapal na koreni zubára. Vzniká, keď zub nie je dobre ošetrení. Na takéto ošetrenie treba techniku - mikroskopom, aby bolo úspešné. Je tu o tom popísané veľa. Zubár ťa dobre klame. A pokiaľ nechceš dostať zapal okostnice tak si to daj čím skôr ošetriť poriadne a kvalitne.

letmebe8
11. dec 2023

@gemerka17 to bolo už dávno, ale máš pravdu. Odrbával riadne, už som zubára vymenila našťastie, dobre na mne zarábal. Boli tam aj iné veci, ako napr. neexistujúce kazy, ktoré mi vŕtal.

gemerka17
11. dec 2023

@vannyvanny treba urobiť RTG a skontrolovať, či na koreni zuba nie je zápal. Môže sa stať aj pri ošetrení pod mikroskopom. Aj ja som tak mala po 3 rokoch od ošetrenia.

unicornlady
11. dec 2023

Ono sa môže stať, že sa vytvorí zápal znova. Mne to sestrička vysvetľovala, keďže tiež sa mi nanovo čistia kanáliky. Že ak napr. človek prekoná nejakú chorobu, môže sa to aj cez lymfu dostať do zuba. Že nie je to tak, že ak ten zub je mŕtvy, vyplnené kanáliky, tak je navždy s ním pokoj.