Krčná chrbtica

jarkaaa123456789
25. aug 2023

Ahojte, chcem sa opýtať ci mate skúsenosti ohľadom krčnej chrbtice . Boli vás z nej hlava ? A ak áno kde na akom mieste alebo aká je ta bolesť ci pichava alebo aká
Ďakujem

majamat
25. aug 2023

@jarkaaa123456789 mna bolieva, casto ma boli krcna chrbtica az tak hore, v zahlavi, kde su prve stavce, vacsinou je to viac na jednej straneaz niekde, bolest hlavy je tiez na rovnakej strane, boli ma celo, spanky, niekedy aj vrch hlavy cistim, je to skor tlak, na neiktorych miestach silnejsi, inde len take napatie cistim ( na tom temene ).

snazim sa uzit neico od bolesti co najskor, lebo potom amma uz tak citlivi zaludok, ze zvraciam a lieky idu von. takto to roky zvladam slusne, neberiem leiky uplne hned, viem uz rozoznat, kedy sa ta bolest posunie do takehos tadia, ez mi bude dost zle a kedy sa mi uvolni, ked sa uvolnim ja ( casto to zacina v robote, ked som vytazena a nemam klud ), najcastejsie ma boli vecer, ale niekedy mam obdobie, ze taka citlivost tej krcnej chrbtice trva aj niekolko dni po sebe, vtedy uz trosku neico citim aj rano,a lerano to vacsinou neboli tak silno,a si len 1x sa mi stalo, ze uz od rana to bolo nanic.

majlo1234
25. aug 2023

Ja mavam po tehotenstve castejsie bolesti hlavy z krcnej, snazim sa hlavne cvicit, to mi pomaha najviac, take uvolnujucw cviky. Plus si davam pozor, aby som nespala blbo

siska53
25. aug 2023

@jarkaaa123456789 ano a velmi casto..vystreluje do cela a ledva vtedy pozeram...

janetinka27
25. aug 2023

@jarkaaa123456789 ahoj, ako kedy. Obycajne bolest zacne na jednej strane vzadu na krku a ciastocne na ramene.ked zakruzim ramenami, pocujem puknutie.postupne bolest ide do hlavy.potom uz je to individualne - prejde do vytrvalej a silnej bolesti zubov na tej bolavej strane, najviac bolia zadne zuby.boli ma ucho, oko, obocie, koža na tvari,v nose. Ked sa predklonim, rozboli ma uz cela hlava skor vzadu hore.bolest dokaze byt takmer neznesitelna a trva hodiny.
Predtym som na to uzila panadol ultra rapid, nevyhodou bolo,ze bolo nutne hned aspon na 2 hodiny zaspat v spravnej polohe a to sa nie vzdy da, hlavne pocas dna. Teraz uz mam flector prasok a ked to na mna ide, dam si ho.
Raz ma to chytilo den pred svadbou svagrinej, chystala som vtedy krabicky zakuskov u nich na zemi na koberci, klacala som, hlava stale dolu v prepravkach.myslela som,ze to nevydrzim, ale nemal tokto iny urobit. S flectorom je zivot lahsi, ale uz sa mi stalo, ze nezabral.

majamat
25. aug 2023

@janetinka27 mna to raz chytilo 25.12. , mala som nocnu, musela som v praci neico riesit, so mnou neschopny kolega. akoze hroza.
su to dost blbe situacie. no ked riesim lieky hned, tak sa nastastie do takeho stavu vacsinou nedostanem.
ja si kombinujem Novaligin s I*balginom. kedysi som to povedala reumatologovi, on urobil len rtg, am samozrejme nic podstatne a dalej neriesil.

janetinka27
25. aug 2023

@majamat ano, vie to prist v najmenej vhodnom case🙂

majamat
25. aug 2023

@janetinka27 a teda mne je vzdy nieco cez vikendy, ci scviatky. ako naschval.
posledne vianoce som mala hrozne zapalene oci.

jarkaaa123456789
autor
26. aug 2023

@janetinka27 a máš to aj tak ze napríklad len tak ta pichne v hlave a prestane hneď? Akoby len také pichanie

janetinka27
27. aug 2023

@majamat presne, neviem, ci sa to spaja s nejakym ocakavanim alebo preco je to casto prave v takych situaciach. Mna vcera tak bolela hlava z krcnej chrbtice, spomenuty flector zabral len ciastocne, neskor druhy podvecer mi uz ulavil. Mala som same vybavovacky a chystanie a dnes cakam navstevy a rano som sa zobudila s bolestou zas 😅
A oci ti z coho opuchli? Co ti pomohlo?

janetinka27
27. aug 2023

@jarkaaa123456789 praveze nie, nie je to samotne pichanie, je to vytrvala a silna bolest, ktora ti brani robit bezne veci. Teda u mna.

majamat
27. aug 2023

@janetinka27 mala som infekciu, asi virovu, brali ster, ale v tom nic nebolo.

majamat
27. aug 2023

@janetinka27 aj u mna tak, zacina sa to krcnou chrbticou, niekedy to az tak do halvy nejde, pripadnelen obcas zabolia to su stavy, kedy viem, ez ked si kludne sadnem a oddychnem, ze to prejde, no ked mi to vystreluje do hlavy viac, rpiadne to prejde do neprestajnej bolesti, tak viem, ze je zle.

@jarkaaa123456789 veru pichanie nie, skor taky tlak, nieekdy fakt silny, neprijemny.