Laserová operácia tzv.mušiek v oku v Martine - skúsenosti

mamandyka
4. apr 2021

Baby, chcem sa spýtať či ste absolvovali alebo poznáte niekoho kto absolvoval laserovù operáciu tzv. mušiek v oku v Martine. Aké máte skúsenosti? Podarilo sa ich odstrániť?

kiki68
4. apr 2021

@mamandyka tiez sa tu hackujem, lebo to asi caka aj mna

mamandyka
autor
4. apr 2021

@kiki68 nenašla som tu nič ohľadom toho.

kiki68
4. apr 2021

@mamandyka ja tiez nie

janinah
4. apr 2021

Googlite liečba zákalov sklovca vitreolyza

mamandyka
autor
5. apr 2021

@janinah googlila som ale nenašla som tam nič od ľudí, ktorí to absolvovali.

silviaby
28. júl 2022

@mamandyka dobrý deň, nenašli ste prosím o tom nič nové pripadne ste to neabsolvovali?

mamandyka
autor
28. júl 2022

@silviaby Dobrý deň, absolvovali sme vyšetrenia na klinike Uvea v Martine kde partnerovi prišlo na to že má trhlinu v sietnici. Laserom mu to takzvane zatavili ale žiaľ tie zákaly odstrániť nevedeli. Vraj vedia pomôcť len 10percentam takto postihnutých ľudí. Skúsili sme aj Sokolik v Trenčíne kde tiež disponujú laserom ale ani tam žiaľ nepomohli. Určite však odporúčam vyšetrenie na týchto klinikách lebo každý pacient je iný a niekomu sa dá pomôcť niekomu žiaľ nie.

silviaby
18. aug 2022

@mamandyka ďakujem Vám veľmi pekne za odpoved. A tu trhlinu na sietnici objavili náhodou pri vyšetrení? Nemal žiadne problémy iné so zrakom?

mamandyka
autor
18. aug 2022

@silviaby objavili ju náhodou pri vyšetrení. Prejavy mal, hlavne záblesky a iskry ale nevedeli sme, že je tam aj trhlina. Naozaj, vyšetrenia, ktoré sme absolvovali na týchto klinikách boli dôkladné.

silviaby
18. aug 2022

@mamandyka druhé oko ma v poriadku? Ja som na jedno musela podstúpiť vitrektomiu a bojm sa o druhé. Chápem, že predísť sa tomu asi nedá.

mamandyka
autor
19. aug 2022

@silviaby o druhé oko prišiel pri uraze takže má iba to jedno . Je to hrozné. Viktrektomia je v jeho prípade obrovské riziko. Vy ste mali aký problém, že ste tento zákrok museli podstúpiť?

silviaby
19. aug 2022

@mamandyka ja som nemala žiadny extra problém, ani žiadne rizikové faktory dokonca žiadne dioptrie. V r. 2020 som začala vidieť tie mušky a pavucinky, tiež záblesky na okraji oka. V apríli 2022 sa mi odlupila sietnica. Neviem prečo, žiadny úraz hlavy som nemala.

mamandyka
autor
20. aug 2022

@silviaby preto Vám robili ten zákrok? Kde Vás operovali? Priateľovi to zrejme vzniklo zápalom očných spojoviek. úplne bežná a nevinná vec. Bral kvapky a po liečbe sa zrazu začali objavovať najprv iskry a rozmazané videnie a potom aj mušky.

silviaby
20. aug 2022

@mamandyka ano preto. V ružinovskej nemocnici v Ba.

mamandyka
autor
20. aug 2022

@silviaby viktrektomia dopadla dobre? Pomohlo na na tie zákaly?

silviaby
21. aug 2022

@mamandyka áno dopadla dobre. Zákaly aj bliskanie zmizlo. 3 mesiace som brala kvapky, protizapalove a kortikoidy. V niektorých prípadoch je ako následok po vitrektomii sekundárny sedy zákal. Mne sa to žiaľ stalo takže teraz na to oko dobre nevidím. Veľmi rozmazane do diaľky, dobre iba do blízka asi 10 cm. Svetla sú hrôza, nosím stále slnečné okuliare. V utorok idem na výmenu šošovky,vraj by som už potom mala vidieť dobre. Dúfam. Napíšem vám potom. Držím Vám palce nech sa nič nestane. Mušky sú vraj neškodne, človek si časom na to zvykne a nevníma ich. Sietnica sa odlupi iba malému %. Ako som sa dopracovala časom k tomu, že s tým sa ozaj nič nedá robiť len si dávať pozor na úraz hlavy, a tak….