Lupiny a svrbenie

gabriela1692
21. mar 2023

Ahojte mamičky nemamičky 🙂
Viem ze je tu kvantum diskusii ohladom lupin a svrbenia pokožky hlavy no možno sa nájde niekto kto navrhne niečo nové o čom sme ešte nepočuli a zároveň si poradíme.
Ku kožnej sa dostať je problém termín mi dala až v júni.
Myslím si ze mam ekzem kedze na rukach a nohach mam suche cervene loziska ktore svrbia.. Samozrejme necham si to potvrdiť lekarom.
Co ma ale viac trápi je suchá pokožka na hlave.
Mám tam chrasty z lupin a vždy ked sa ucesem tak je to katastrofa. Ale aj mimo toho..
Tie lupiny sú suché opadavaju..
Čo som si ale všimla tak ze po umyti vlasov mam strašné suché čelo..ktore ma svrbi.
Vyskúšala som uz aj babske recepty ocot atď.. nepomohlo .momentalne používam nizoral pred tym natura siberica, skúšala som aj head n shoulders, biodermu.
A to svrbenie je najmä v zahlavi a pri ušiach..
vši nemám, vlasy si nefarbim a s mokrymi vlasmi spat nechodim 😂 čiže ja uz fakt neviem som z toho zufala fakt to dosť svrbi..keby sa to dalo aspon zmiernit..
uz aj k tej koznej sa bojim ísť aby mi nepovedala ze sa to neda a skusajte atď..:(
Čo Vám pomohlo na tento problém?
Som otvorená všetkému.

nellye9
21. mar 2023

@gabriela1692 skus pozrieť kvitok.sk má super kozmetiku a potriedenu podľa daného problému.....
Ja mám na sebe odskúšané na problem s lupinami konopny olej - https://kvitok.sk/produkt/organicky-konopny-ole...
A sampon https://kvitok.sk/produkt/tuhy-sampon-s-kondici...

janulka155
21. mar 2023

Ahoj mala som to iste ale iba čo sa týka tej pokožky na hlave a lupin a neskutočne svrbenie. Milión šampiónov som vyskúšala až kým mi babka nedala šampón linola lenže v lekarniach ho nemôžem zohnať tak len cez internet objednávam a môžem povedať že jediný ktorý mi pomohol zbavil má lupin a hlavne aj toho svrbenia

soraya25
21. mar 2023

Zaplať si súkromnú kožnú miesto kupovania blbostl na kvitok.sk 😅

gabriela1692
autor
21. mar 2023

@soraya25 veď práve ze ta súkromná mi dala junovi termín 😀

kate9999
22. mar 2023

@gabriela1692 Ahoj no s lupinami je to neustály boj,každému vyhovuje niečo iné čo sa týka cela ti viem poradiť od Biodermy krém Sensibio DS mne veľmi pomohol.

kate9999
22. mar 2023

@gabriela1692 Ja momentálne skúšam olejové zábaly na vlasovú pokožku tiež ju mám extrémne suchú a zatiaľ super.Drzim palce.

lubka261
22. mar 2023

mohla by si skusit poslat foto, ked tak do ip, mam podobny problem hlavne tie ruky a nohy

gabriela1692
autor
22. mar 2023

@kate9999 a dávaš olivovy olej alebo nejaky špeciálny? Koľko si to tam nechavas?

duduska25
22. mar 2023

@gabriela1692 ja to poradim co presne pomohlo mne a mojmu muzovi. Tiez som roky bojovala so zasnezenou hlavou, uplne cele zle. Moj muz asi rok mal stale lupiny. Vyskusala som vselico. Aj z lekarne, ale nic nam nepomohlo. Hlava svrbela, mna permanentne. Ani neviem, ci mi to niekto poradil ci co, ale pre mna sampon DECROS od VICHY je uplny zazrak. Uz po 1.pouziti sa nam strasne ulavilo a po 2.pouziti som bez problemu. Pouzivam ho stale, je to moja ❤. Aj mojej sestre som ho poradila, ta tiez lupiny jak 5-korunaky,aj jej uzasne zabral. Takze decros jednoznacne.

kik2022
22. mar 2023

@gabriela1692 Ahoj. Ja mám presne to isté ako opisuješ. Aj v ušiach mám suchú pokožku, lupiny mám hlavne v zadu na hlave. Inde ani nie. Mám to už asi 10 rokov. Chodila som ku kožnej a tá mi predpisovala všetko len s kortikoidmi, ale ja som proti tomu. Samozrejme dávala som si to a jediná vec, ktorá mi pomáhala bola Belosalic vodička, avšak tá mi tiež po pár rokov prestala účinkovať. Odvtedy som vystriedala desiatky drahých šampónov. Celkom mi naposledy pomohol dechtový šampón (nejaká ruská značka), alebo Nizoral.

kik2022
22. mar 2023

Ešte chcem dodať, že každá sme iná a každej zaberá niečo iné. Mne napríklad spomínané šampóny v komentároch nepomohli. Naozaj som ich vyskúšala za tých 10 rokov asi všetky, ktoré sú určené na seboreu. Jedine teraz pociťujem zlepšenie po tom dechtovom šampóne.

kate9999
22. mar 2023

@gabriela1692 Môžeš aj olivový,ja som dávala arganový vždy pred umytím vlasov a zabalila do uteráka tak na hodinku a potom klasický umyla šampónom.Take lesklé vlasy som v živote nemala.No ako tu čítam Vichy,Nizoral no mne absolútne nezabrali😢Ten krém každopádne skús je zázračný ja som na čele v okolí vlasov už mala krvavé tak vysusenu kožu pravidelne používam a zmizlo mi to.