Máte skúsenosť s rýchlotestami na Covid-19 z lekárne?

28. sep 2020

Zdravím... Robili ste si niekto tieto testy alebo niekto z rodiny? Vyšli aj pozitívne ak ste mali príznaky.. Ďakujem

vikusjk
28. sep 2020

Ahoj, osobnu skusenost nemam, tiez zvazujem si ich pred tymto chripkovym obdobim kupit, ale pisala som si s mamickou, ktora s nimi skusenost ma ono asi zalezi, kedy si rychlotest robis, pretoze ak si ho spravis prilis skoro, moze vyjst falosne negativny. Cize neodporuca sa robit prilis skoro po prvych priznakoch, pretoze telo este nema vytvorene protilatky a vtedy vyjde falosne negativny. Ja si ho chcem spravit pre istotu, aj ked nemam priznaky, pretoze sa chystame na rodinnu oslavu a mam staru babku, tak aspon pre pokoj v dusi, ak som bezpriznakova a prave tu koronu mam, alebo som ju prekonala, mal by mi to test ukazat. Co som zistila, tak ten certifikovany, ktory stoji okolo 20 € za kus je najlepsi.

hivanik
28. sep 2020

A su v lekarni dostat? Na nete su v ponuke ale bola som raz v lekarni a vravela, ze boli stiahnute s predaja

autor
28. sep 2020

@hivanik u nás na Orave sú

autor
28. sep 2020

@vikusjk ja tiež som tehu a môjmu ocinovi v práci vyšiel štvrtok pozitívny test.. Dnes som si ho kúpila a neviem zajtra by som už mohla urobiť ci ešte počkať?

vikusjk
28. sep 2020

povedala by som, ze zalzei, kedy ste boli naposledy v kontakte. Ak sa citis v pohode, pockala by som aj tyzden, pretoze (aspon co som citala) trva 5-7 dni, kym si telo zacne vytvarat protilatky, cize aby boli v takom mnozstve, aby ich test zachytil, je treba viac, ako tyzden. Mamicka, ktorej vysiel raz falosne negativny, si ho robila prilis skoro, potom si ho robila az tri tyzdne po potvrdeni covidu (testovali ju medzitym klasicky, ako priameho pribuzneho pozitivneho cloveka) a vtedy jej vysiel ze covid prekonany. On ma tri fazy, ze covid aktune prebieha, covid prekonany, negativny test alebo je nespravne urobeny, teda neplatny.

vikusjk
28. sep 2020

tiez u vas tak stoja prosim ta? Ja si chcem objednat tento
https://unizdrav.sk/tovar/3190/certifikovany-ry...

deti95060810
28. sep 2020

@vikusjk prosím ťa to si tiež pcháš paličku kdesi do mozgu? alebo sa test robí inak...

simonah73
28. sep 2020

my sme si dva kupili aspon pre nas dvoch s muzom ked sme sa vratili z HR, ze keby nahodou, zatial sme ich nevyuzili, uz sme viac ako mesiac doma. Lekarnik (byva na nasej ulici) povedal, ze je zbytocne si ho robit ak nie su ziadne priznaky. a uz som pocula aj tak, ze robit si tento test bez priznakov je to iste ako ked si bude panna robit tehotensky test.
a teda ten co mame doma je taky isty princip ako domaci test CRP, takze pichnes si do prsta a z kvapky krvi.

hailey1
28. sep 2020

Pokial viem, tak uz sa nedaju kupit... stahuju sa z predaja

autor
28. sep 2020

@deti95060810 nie, pichnes si do prsta a troska krvi das na test.. Tam máš presný návod

autor
28. sep 2020

@vikusjk priateľ zaň dal 18€ ale je troska iný

suzie26
28. sep 2020

Nemáš kde dávať peniaze ? Podľa mňa je to všetko somarina čo len z ľudí ťahá prachy

inga93
29. sep 2020

robila som si rychlotest, myslim, ze dost precizne, vysiel mi neplatny vysledok.. za mna skoda penazi, bola som si dat spravit kompletne krvne testy IgA, IgG, IgM, sice o par € drahsie, ale urcite spolahlivejsie 🙂

anastazia93
7. okt 2020

Určite sú tie testy certifikované? Niekde som zachytila že nie a ani by sa nemali predávať. Ale nie som si istá či je na Tom pravdy, ale pred kúpou si to isto treba overiť.