Mykóza vždy po styku

lienka737
19. aug 2014

Priateľ pracuje v zahraničí, takže sex mávame raz za pár mesiacov (samozrejme tých pár dní, čo je doma intenzívne 😉 ).
Vždy potom dostanem vaginálnu mykózu, inak ju nemávam.

Čo s tým? V čom je problém? Prosím poraďte ako sa toho zbaviť.
Užívam každý deň probiotiká už niekoľko mesiacov.
Ďakujem.

whiterosses
19. aug 2014

mal by sa liečiť aj priateľ .. nie je to sranda, tebe sa to potom opakuje ani sa nečudujem ked sa neliečil ..

materina_duska
19. aug 2014

@lienka737 Treba preliečiť aj teba, aj partnera. On nemusí pociťovať žiadne ťažkosti, ale môže byť prenášateľ.

lienka737
autor
19. aug 2014

Možno blbá otázka, ale má navštíviť urológa, alebo to môže preňho napísať aj môj gynekológ?
@materina_duska On nepociťuje žiadne ťažkosti a tvrdí mi, že on je v poriadku, že on sa pozná 😒 .

katka1981
19. aug 2014

@lienka737, mas to vzdy potvrdene, ze mas mykozu? Lebo to nemusi byt mykoza, ale ine bakterie. Ak by vzdy islo o mykozu, treba posilnit tvoju imunitu a preliecit sa musia dvaja. Lieky pre partnera ti da tvoj gynekolog. Mal by dat. Ale v prvom rade treba mat ozaj vysledky, ci sa jedna len o mykozu. Ak lekar uzna za vhodne, posle priatela na urologiu.

materina_duska
19. aug 2014

@lienka737 Predpíše ti to aj tvoj lekár pre neho. A áno, to je krásne, že sa pozná, tak mu nabudúce navrhni, že keďže ty sa poznáš tiež a vieš, že po styku s ním budeš mať zase problémy, nech si navlečie prezervatív.

stanislavao
19. aug 2014

@lienka737 musi sa liecit partner. ale pokial ma v zahranici niekoho, kto to ma, tak darmo sa aj on liecit bude. bude to od nej dostavat stale a vy potom tiez. treba pouzivat prezervativ, aby ste nedostali aj nieco ine.

terezka023
19. aug 2014

@lienka737 typicky nevyzrety chlap 😀 ja sa poznam ,mne nic nieje ,chyba musí byt v tebe 😀 😀 😀 😀 ach jaj!!!! preliečit treba oboch ! taketo suveréne spravanie a nepočúvat co mu partnerka hovorí? no neviem....asi mas na to dôvod-to si neuvedomil ? ak sa neda preliečit - tak fakt jedine s tym prezervatívom-inak budeš stale chytat nejake bakterie,mykozu a prave z tych mykoz,bakterii sú postupom času zo zapalou práve zmeny na maternici a v najhorších pripadoch aj rakovina !!!

leamax
19. aug 2014

Len ci je to naozaj vzdy mykoza?mas to zakazdym potvrdene,mas aj hrudkovity vytok?lebo svrbenim a scervenanim vzdy po styku sa prejavuje aj alergia na spermie.treba zistit,ci je to naozaj vzdy mykoza.ak ano,preliecit obidvaja,bez reci.aj ked on nema ziadne priznaky.a nech je rad,ze mu lieky predpise tvoj gynekolog a nemusi ist na vysetrenie k urologovi,este len vtedy by zbadal co je neprijemne vysetrenie (vyter z penisu,kontrola prostaty cez konecnik)

serpentino
19. aug 2014

@lienka737 Evidentne problem na strane tvojho partnera...pokial ju nemas,ked s nim nie si a ked s nim si hned ju mas,tak je to viac ako jasne...muzska jesitnost,chlap si nikdy neprizna zlyhanie...skuste s kondomom a uvidis,ze ju nebudes mat

bosoriak
19. aug 2014

@lienka737 Zakup v lekarni jednu tabletku Mycomax, daj mu ju jednorazovo uzit. Ak to nepomoze, bude musiet skocit k urologovi, nech mu predpise dlhodobejsiu liecbu. Ty by si sa tiez mala dat vysetrit - caste mykozy byvaju prejavom slabsej imunity. Inak sa opakovane mykozy liecia pocas 6 mesiacov tak, ze sa v prvy den menzesu da jedna tabletka flukonazolu (to je ten Mycomax). Ale tuto liecbu predpisuje len lekar.

V lekarni napr. dostat pripravok Candivac - je to specialny pripravok na podporu imunity pri mykoze. A este niektori odporucaju Wobenzym.

Ale vzdy vzdy treba preliecit aj partnera, aj ked preventivne. Muzi mykozu skutocne nepocituju, ale to neznamena, ze ju nemaju.