Neskutočná bolesť zuba

7. jún 2022

ahojte, ospravedlnujem sa za “foto”, len by som sa chcela poradit.

asi dva tyzdne dozadu ma neskutocne zacal bolet zub, preslo to asi po dvoch dnoch strasnej bolesti, v noci, stale. vcera ma to zacalo boliet znova a vsimla som si ze v takomto stave mam zub.
ano, je z neho len polovica a je totalne zly, az sa mi zuby posunuli lebo je z neho len polka.
ani ma nenapadlo si pozerat do ust, kedze ostatne zuby mam v poriadku. vsimla som si ale take male napuchnute miesto na podnebi, ktore ma pri dotyku neskutocne boli, a ide to k tomu zubu.

buduci tyzden idem k zubarovi, len sa chcem spytat, ci je to normalne, myslite ze to moze byt kvoli zapalu? pri dotyku to akoby splaskne ziadna hrcka to nie je, no ta bolest zuba mi vystreluje sz do oka, ucha, nechapem ako som si to nevsimla 🥺

lucyluska
7. jún 2022

Tak môže to byť fistula, keď máš chorý zub.
Mne sa to spravilo ráz, mala som korunku, podnou mŕtvy zub. Spravila sa hnisavá fistula, zub musel ísť von a potom antibiotiká.

bloger
7. jún 2022

Môže čo najskôr si zájdi k zubárovi. Ohrozuje ti to celé telo. Ak sa ti dá skús hrýzť klinček. Veľmi dobre to pomáha.

autor
7. jún 2022

@lucyluska dakujem za radu.. ja som v soku, boli to az tak akoby som ho mala zniceny az do zubnej drene.. rozmyslam, ci ho dat rovno vytrhnut alebo sa snazit ho zachranit ak sa bude dat..

autor
7. jún 2022

@bloger vdaka 😭

drzaopica
7. jún 2022

Tiež som tak zub von a ATB ...s týmto by som nečakala chod ako urgent k zubárovi.Ja som o tom ani nevedela nič nebolelo len som mala stále zlú chuť v ustach

autor
7. jún 2022

@drzaopica no pokusim sa ist skor dakujem 😔

hradnapani
7. jún 2022

no rovno zajtra chod, akutne pripady musi zubar osetrit . ak mas teraz neskutocne bolesti, tak tyzden nevydrzis a este si aj zdravie ohrozis. A ci vytrhne alebo zachrani, to uz posudi zubar.

majki_ki
7. jún 2022

To je fistula, uniká ti cez ňu hnis, ktorý sa vytvoril pri zápale. Pravdepodobne ti lekár vyberie koreňove kanáliky , vyčistí, nechá otvorené, aby mal kadiaľ unikat hnis a nasadí ATB

majki_ki
7. jún 2022

Respektíve teda, vytvára sa ti tam, ešte si ten hnis nenašiel cestu von, inak by si tam mala bielu hnisavu hrčku

katus226
7. jún 2022

Kým sa dostaneš k zubárovi, vyplachovala by som si usta koloidnym striebrom. A nezaškodí 2x denne 2,5 ml aj vypit. Ja si objednavam odtialto https://www.chloritansodny.sk/Koloidne-striebro... zabral mi na zacinajucu bolest zuba, kedze zubarovi sa tak skoro nedostanem. A este aj po osetreni sa ti zide, pri hojeni.

autor
7. jún 2022

@majki_ki mam o nej povedat aj zubarovi ci myslis ze si to vsimne aj sam? 😕

autor
7. jún 2022

@katus226 vdaka za radu 😇

majki_ki
7. jún 2022

Jasnačka, určire mu povedz, aby ti potvrdil, že to je tak. Ale zápal samozrejme uvidí aj na rtg

janka1011
7. jún 2022

No hneď ráno by si mala byť u zubára, toto netreba odkladať. Zub ti odumrel a máš tam zápal, to napuchnuté miesto tam ti odteká hnis. Musí ti vybrať nervy a vyčistiť kanáliky ak chceš zub zachrániť, v opačnom prípade ho treba vytrhnúť. Ale určite s tým nečakaj.

nikpa
7. jún 2022

No ja neviem ale mňa keď boli zub ako ty opisujes tak idem hneď k zubárovi, ak nie v ten deň tak nasledujúci určite. Podľa toho čo píšeš je to dlhodoba záležitosť takže tam môžeš mať silný zápal až do kosti.

autor
7. jún 2022

@nikpa vyzera to tak 😔

autor
7. jún 2022

dakujem vam za rady 🙏🏻

autor
7. jún 2022

boli ma to az k uchu, najskor som si myslela ci to nebude nieco s okostnicou no teraz viem ze to je asi este horsie 😖

mayka730
7. jún 2022

Za mňa vytiahnuť..keď mi vybrali nervy nepomohlo to mala som zapal zub stále bolel nepomohlo nič až následne vytiahnutie ...brala som aj atb .strašne bolesti.

janka1011
8. jún 2022

@mayka730 no to už je len rada 🙈 to by vyzeralo, keby sa hneď každý zub trhal. Zub treba preliečiť a následne vyplniť kanáliky, to je bežný postup. Trhá sa už len ozaj v krajnom prípade, kedy každá liečna bola neúspešná.

mayka730
8. jún 2022

@janka1011 píše že je z neho len polovica a je totálne zlý ako opísala tak áno toto som napísala , mňa to liečenie vyšlo dokopy 350€ …A nakoniec išiel von,ja tu nikomu nekazem trhať zuby reagovala som na to že ma neskutočne bolesti a ak tam je ešte aj zápal 💆‍♂️

janka1011
8. jún 2022

@mayka730 áno, chápem, že ty si mala takú skúsenosť, ale neplatí to plošne, aj keď ano, stávajú sa aj také pripady. Nikdy by som si ale nedala rovno vytrhnúť bez toho, žeby som sa nepokúsila o jeho záchranu. Nový už nevyrastie a implantát 1000 eur a viac, takže je to na rozmyslenie. Zápal sa dá vyliečiť a že je z neho len polka to tiež neni problém, v dnešnej dobe stačí, keď máš aspoň koreň a zub ti dostavajú. Samozrejme, všetko to niečo stojí. Ale trhanie bez pokusu o liečbu istotne NIE.

vazky_a_motyle
8. jún 2022

Pozor na zapal okostnice. Sposobi to potom zapal trojklannehho nervu a bolest vystreluje do hlavy aj krku. Pri tazkom pripade musia dat aj transfuziu lebo otrava krvi nie je sranda. Zazila som to. Viem co je to za bolest. Spravilo sa mi to po odumretom zlomenom koreni. K zubarovi to neodkladaj lebo to bude len horsie. Je tam obrovsky tlak lebo hnis nema kde unikat. A jeho mnozstvo sa prirodzene zvacsuje takze neodkadat. Bude to velmi boliet. Pravdepodone ti prevrta zub ku korenu aby uvolnil tlak a vysiel hnis. Nasadi antibiotika a potom ti ho zrejme rovno vytrhne co je bezna prax ked je pod zubom lozisko hnisu. Mozno postaci vyriesit kanaliky ale to uz musi posudit lekar.

janka1011
8. jún 2022

@vazky_a_motyle to čo si opísala v závere ako "bežnú prax" platí len u starých zubárov bez moderného prístrojového vybavenia ordinácie.. Dnes sú iné metódy, ale aj to niečo stojí.

mijunik
8. jún 2022

Ako si pochodila? Zub sa už lieči? Držím Ti palce, aby si bola čím skôr v poriadku. 🙂

autor
11. jún 2022

@mijunik dakujem velmi pekne za opytanie a prianie,❤️ bohuzial, nezobral ma skor.. zub ma nastastie prestal boliet! odisla som od zubara a idem k novemu 27.6. .. dufam, ze to nezacne dovtedy znovu .. uz sa tesim ked to dam do poriadku 🙂

hradnapani
11. jún 2022

to je neskutocne, ze ta odmietol s akutnou bolestou - je to na opravnenu staznost na Urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou. Chapem, ze to asi riesit nebudes, ale je smutne, ze sa zubari k tomu takto stavaju. Snad ten novy bude lepsi. Ale kedze to prestalo boliet, zub zrejme uz odumrel :( alebo je dost mozne, ze sa este ozve znova (mam cerstvu skusenost, ze po dvoch tyzdnoch zacalo druhe kolo - potom sa uz nedaj odbit alebo aspon na pohotovost, nech si nezhorsis zdravie).

mijunik
11. jún 2022

Jejda! 😮 Zubárovi je jedno, že Ťa bolí zub? Dobre, že si od neho odišla. Super, že momentálne sa cítiš komfortne, nech Ti to vydrží čo najdlhšie. A odteraz žiadnu návštevu zubára neodkladaj, poctivo absolvuj preventívky, používaj aj medzizubné kefky, aj jednozväzkovú kefku (ak tak robíš, moje rady považuj za bezpredmetné 🙂). Želám Ti, nech Ti zubár zub zachráni a nech si už v pohode. 🍀🌻

autor
11. jún 2022

@hradnapani no toto uz bolo u mna druhy krat - avsak aj ked ma teraz neboli, niekedy pri väcsom tlaku, ked spravim “podtlak”, vtedy to znovu zacne ukrutne boliet… alebo ked si fakt ze neprijemne zakusnem donho s jedlom.. snad bude este v poriadku.. som si vsimla ze dasno okolo zubu je trochu fialove 🥺

autor
11. jún 2022

@mijunik dakujem ti velmi pekne za mile slova ! 🥺❤️