Odpadnem z odberu krvi

ratka800
6. sep 2022

Dobrý deň, potrebujem sa s vami poradiť.
Zajtra idem na odber krvi a ostáva mi vždy zle..naposledy som aj odpadla, ale spôsobilo to, že mi tiekla krv strašne pomaly. Keď mi ide rýchlo nemám s tým taký problém, ale keď to trvá tak mi je naozaj veľmi zle.
Pri odbere vždy ležím nepozerám sa, ale mám taký panicky strach z ihiel, do toho mi je zle z krvi no hrozna kombinácia 🙂 viete mi niečo poradiť ako tu krv rozprúdiť, alebo ako sa ukľudniť? 🙂 Ďakujem vopred.

pribinak
6. sep 2022

@ratka800 veľa piť

cocolino234
6. sep 2022

@ratka800 ja mám panický strach z ihiel, nožov, bodania a pichania celkovo a branie krvi je vždy horor až kým mi nestrčí ihlu do ruky a ja zistím, že tá ihla je tak tenučká, že to ani nie je cítiť. To sa absolútne nedá porovnať s očkovaním, tá ihla je až príliš tenká. Po odbere vždy odchádzam sebavedomá, že to nebolelo a pred ďalším odberom aj tak stresujem, takže toto je nekonečný kolotoč ale nič, čo by môj silný človek nezvládol. Podľa mňa sa nemáš ako ukľudniť, ani ja to neviem, len to proste prekusnem. A doktorky sa vždy 5x spýtam, či je to nutné. :Dd

Keď vypiješ veľa vody, tak tvoja krv nebude taká hustá a bude tiecť rýchlejšie.

modrymotyl8
6. sep 2022

@ratka800 Ja sa tiež bojím odberu krvi a idem na zdravotnú školu 🤣🤣🤣

lilope
6. sep 2022

@ratka800 ráno pred odberom vypi aspoň 3 - 4 dcl čistej vody a stečie to rýchlejšie. Po odbere sa napiť a niečoho najesť, ak sa dá.

marci77
6. sep 2022

ano, cista voda sa moze pit pred odberom

pripadne poprosit sestricku, ci si mozete lahnut, vacsinou maju v tych ambulanciach aj postel. a kolegyna si vzdy nosila so sebou coca-colu a po odbere si hned dala.

ja som tiez raz tak odpadla, pamatam si iba ako ma fackali sestricky .....ale to bolo preto vtedy, ze viac ampuliek brali
ked je to iba trochu, napr. pocas tehotenstva, tak to bolo vzdy v pohode

alisaela
6. sep 2022

Treba povedať, dajú ťa ľahnúť preventívne. Žiadna hanba ak vieš o tom, že to ťažšie znášaš, netreba žiadne hrdinstvo. Sestrička určite bez problémov urobí toto opatrenie vopred aj pre ňu je to v konečnom dôsledku jednoduchšie. A áno, poriadne sa napiť.

angelous1991
6. sep 2022

Ja som sa dnes objednala na preventivku a odvtedy riešim že mi budú brat krv … a to je 29.9 😄😃 dovtedy ma môže aj poraziť 😄😃 ale ne mám rovnaké pocity . Dá sa to jedine tak ze už vedieť kde je tá žila kde je to najlepšie ráno sa napiť poriadne vody a nastaviť ruku zavrieť oči a čakať a ja si ešte nosím vždy vodu a hneď po odbere pijem a pijem nech tam nekecnem. Najhoršie je ze ja mám ísť v januári na opku kde budem mať kanilu v ruke 2 dni a to je moja nočná mora 😩

pukina
6. sep 2022

Vela vody den vopred, pol litra vody rano pred odchodom - zo skusenosti ten den pred odberom je este dolezitejsi ako to pitie rano. Som darca krvi a den pred darovanim vypijem 3-4 litre a cely odber potom trva 7-8 minut, ide to rychlo.

luccija
6. sep 2022

@ratka800 dobre sa napi, lahni zsvri oci a bude to dobre, chvilu si polez.Zober si banan a nieco na pitie a pred ordinaciou po odbere sa najedz

ratka800
autor
6. sep 2022

@luccija No vždy si beriem vodu aj sladké. Aj ležím pri každom odbere. len mi to nejak nepomáha 😂mne vadí ihla krv už len keď mi žilu hľadá je mi blbo.

ratka800
autor
6. sep 2022

@pukina 7-8 minút by som nezvládla!!! Poklona pred vami. Ďakujem

ratka800
autor
6. sep 2022

@angelous1991 ja aj viem že to nebolí. Viem že to je bezbolestné mne len príde zle z toho že mi to je nechutne. A no bojím sa toho. Mám veľa fobii ktoré taktiež prežívam že mi je na odpasnutie😂

ratka800
autor
6. sep 2022

@modrymotyl8 😂😂😂tak druhým vám to asi tak moc nevadí, či? Či to len viete prekonať?

iwesska
6. sep 2022

Vela pit,ale nestaci v den odberu,voda sa kumuluje v tele 3 dni. Skus min.2,5l vypit 3 dni vopred a v den odberu aspon 0,5l.

deedol
6. sep 2022

aj ja som to mala (preslo v tehotenstve :D)
vela pit pred aj po, povedat vopred, ze budes lezat, a lezat s nohami vyssie, ako budes mat hlavu.

modrymotyl8
6. sep 2022

@ratka800 uvidíme, potom napíšem 😂

luccija
6. sep 2022

@ratka800 tak si vypytaj od obvodnej liek na ukludnenie

att123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hradnapani
6. sep 2022

pit a poprosit, nech ta daju pri odbere do polosedu alebo rovno lahu. Zarucene neodpadnes ;) Jedna lekarka, ku ktorej som davnejsie chodila riesila odbery rovno v lahu so zvysenou hlavou a nikto jej neodpadaval.

kiki68
6. sep 2022

Ja som odpadavala, az tu v Rakusku som nejak prestala. Asi preto, ze to nekomentuju a nehovoria ake mam blbe zily. Proste v lahu vezmu a idem dalej. Na Slovensku uz ma brali len na hematologii a tam nemohli prebrat, takze vydeseni aj tam. Ale pit vodu pred odberom sa naozaj osvedcilo. V tehu si na to potom aj clovek zvykol.

babydesire
6. sep 2022

@ratka800 ze treba vypit vela vody pred odberom

zuzinka888
7. sep 2022

Upozorni na to sestricku ze ti byva zle. Bude ti brat krv po leziacky a aj po odbere si mozes 5 min polezat popripade posediet bud pri nej alebo v cakarni. Sestricky su na to zvyknute a poucene - vedia ako postupovat ak byva niekomu zle.