Operácia žlčníka - 2 cm kameň

katka2505
3. jún 2021

Ahoj dievčatá.
Budúci týždeň idem na vyberanie žlčníka, mám tam 2 cm kameň. Bolesti nemám, našli mi ho na sone. Objednaná som na jednodňovú chirurgiu na laparoskopickú operáciu. Chcela by som sa opýtať, ako ste sa po zákroku cítili, koľko vám asi tak trvalo zotavenie? Pustili vás domov ešte v ten deň alebo až na druhý?

dadis
3. jún 2021

@katka2505 Ja som bola pred 3 rokmi. Bola som ale v nemocnici. Mna operovali laparoskopicky prvy den v pondelok, v utorok som bola k.o. si neviem predstavit byt doma...ale v stredu rano som uz isla domov, to uz bolo ok. Do prace som chcela ist uz nasledujuci pondelok, ale obvodacka mi povedala, nech este tyzden potiahnem - lebo mam sedavu pracu a paradoxne to nie je dobre po operaciii v bruchu..pri sedeni sa ti vraj moze tvorit viac zrastov (tie sa robia prirodzene po kazdom zasahu v bruchu)- dobre je vraj lezat, prechadzky a sediet co najmenej...ale co je na tom pravdy netusim.

katka2505
autor
3. jún 2021

@dadis
Aj si mala po operácii bolesti?

dadis
3. jún 2021

@katka2505 Ano, v den operacie a dalsi den. Boli sme na izbe 2, operovali nas v rovnaky den,obe sme boli v rovnakom veku (37) a kondicie a prezivali sme to velmi podobne...

dadis
3. jún 2021

@katka2505 Ale po tyzdni som uz sama malovala kuchynu 🙈

katka2505
autor
3. jún 2021

@dadis
Doktor mi povedal, že tým, že nemám bolesti a nie je to ani zapálené, tak do tých 10 dní by som mala byť v poriadku, schopná normálne fungovať, len dodržiavať diétu. A ten prvý týždeň po operácii sa nemám naťahovať, kľudný režim....

ukulela
3. jún 2021

@katka2505 jedene den popoludni prijem, vecer operacia (nejako po 16tejtusim ... bola to sukromna klinika) - druhy den napoluidnie domov .... mala som male dieta, celkom som neustriehla to natahovanie sa (takze maly pruh som si privodila bid tym, alebo neskorsim velkym kaslom ....) Inac ziadny velky problem. v noci som sa dobre vyspala. normalne som chodila .... pohody, klidek, tabacek .... prvy den dieta, potom par dni piskoty, vyvary, starsie / nie cerstve rozky.

katka2505
autor
9. jún 2021

@ukulela
Prosím ťa a robili ti pred operáciou aj klistír? Lebo vraj pri niektorých operáciách sa robí

ukulela
9. jún 2021

@katka2505 poviem pravdu, nespomínam si ..... určite som nejedla.