Operácie v celkovej anestéze

simca115
11. mar 2024

Dobrý deň zaujímalo by ma či do roka je obmedzený počet operácií v celkovej anestézii ? Som sa nad tým zamyslela či na Tom nezáleží alebo nejaké počty. Ďakujem za názor.

viestta
11. mar 2024

Nie, nie je to nicim obmedzene, ked treba tak treba. Vela ludi absolvuje aj niekolko narkoz v relativne kratkom slede.

kittykat22
11. mar 2024

@simca115 urcite nie je. Ked su ludia po tazkych nehodach maju aj 5-10 operacii do roka. Ako dieta som mala 3 narkozy behom 4 mesiacov koli operacii kolena. Nijak mi to neublizilo. Ale pokial su casto operacie tak clovek dostava rezistenciu na davky a treba ich zvysovat. Je nutne aby o tom bol informovany anesteziolog. Este hovoria neurologovia, ze caste anestezie su skodlive na mozog z dlhodobeho hladiska. Takze operacie lazo plazo ako robia dievcata koli estetickej medicine, nie je prave hitparada pre zdravie mozgu do buducna. Ak mas obavy, tak skus brat tebokan alebo Milligamu - tie su na obnovu neuronovych spojov a regeneraciu mozgu.

doriiis
11. mar 2024

Sama som absolvovala 2 operácie behom 10 mesiacov

egonsk
11. mar 2024

@simca115 zalezi od typu a dlzky CA. Idealne je cim menej, lebo cim ich je viac, tym je vacsia sanca dostavenia sa neskorsich post-CA tazkosti (strata kratkodobej pamati, pocity neistoty - depresie, uzkostne stavy, zmena tlaku, atd...). Volba pre CA je vzdy podla preferencii a zhodnotenia u danej operacie.