Otec po mozgovej príhode

maca02
16. jan 2024

Vedel by mi niekto poradiť príp. nasmerovať - otec mal pred týždňom ťažkú mozgovú príhodu ako následok vytvorenia zrazeniny v srdci, bola mu do 4 hodín podaná látka na rozpustenie zrazeniny, ale nakoľko je diabetik tak mu následkom podania tejto látky vraj popraskali niektoré slabé cievky v mozgu. Nehovorí a má postihnutú pravú stranu tela, ale napr. na šteklenie prstov nimi pohne, keď sa mu prihovárame už celkom dobre reaguje, odpovie síce iba hmm, ale reaguje , pije slamkou a kŕmia ho, má zatiaľ vraj opuch mozgu a preto mu nemôžu ešte nasadiť liečbu na srdce a následkom toho nemôže ani nijako začať rehabilitovať.
Z neurológie ho chcú už presunúť na doliečovak do Partizánskeho, preto hľadáme všetky možnosti kde by mu bola poskytnutá čo najlepšia pomoc v jeho stave. Vie mi niekto poradiť ak má takúto skúsenosť čo by bolo pre neho najlepšie, či už nejaká iná nemocnica, aké oddelenie... veľmi pekne ďakujem.

majamat
16. jan 2024

@maca02 celkom fajn su rehabilitacne centra, no zda sa mi, ze tam nemoze ist clovek, ktory je inkontinentny, co teda mnohi po prekonani takehoto stavu su.
cize dolezite je dodrziavat liecbu, komplexna starostlivost - dostatocna vyziva, dostatok tekutin, ak treba polohovanie, krmenie, rehabilitacie.
a teda uvidi sa. mnoho ludi pi takychto prihodach dokaze fungovat, aj ked casto uz nejaku pomoc potrebuju, ale vela dokazu sami. no je to este vlemi kratko. ono to vsetko dost trva.

natalia912
17. jan 2024

Neviem ako to funguje s prijímaním, no nám sa osvedčili kúty...svokor síce nebol ležiaci, ale tam je nemocnica zameraná na ťažké stavy po porážke, tak možno že sa venujú aj takým stavom ako je váš ocino...dávalo by to logiku, ale neriešili sme, lebo sme nemuseli...nám hneď odporúčali toto- v nemocnici na oddelení