Panická porucha a záchvaty strachu

nikolrichterova
9. jún 2022

Ahojte chcela by som poradiť mávam neustále strach zo smrti často myslím na to ze sa mi niečo stane stále sa kontrolujem troška ma pichne a hneď mam strach mam vysoký tlak každý deň si meriam a už ked si idem merať tak hneď mam strach aký bude výsledok nemôžem byť sama namyslam si myslíte že ide o panicku poruchu ? Zažili ste niekto niečo podobné?

alofinka
9. jún 2022

panická porucha

biankaaaa
9. jún 2022

Ide zrejme o úzkostné poruchu, ale nie o panickú. Tú charakterizujú panické ataky so silnými telesnými prejavmi, ktoré obvykle netrvajú dlho a môžu sa objaviť kedykoľvek. Tým, že človek netuší, kedy môžu zasa prísť, žije v neustálom strachu zo strachu, v dôsledku čoho sa často začne "pre istotu" izolovať.
Určite odporúčam navštíviť psychológa/psychiatra. Vedia pomôcť

irusa
9. jún 2022

Áno zažila som to

vanda323
9. jún 2022

@nikolrichterova Ahoj prežívam to momentálne a neni stým ľahko žiť

nikolrichterova
autor
10. jún 2022

@vanda323 no veru ze to nieje ľahké veľa krát aj plačem od strachu že sa mi niečo stane vysoky tlak mam a bojím sa aj lieky užívať keď som si dala liek mam egilok 25mg tak ma začalo pichať na hrudi a od vtedy som si ho nedala už tak sa chystám späť k lekárovi a musím sa objednať k psychológovi snáď mi to pomôže. A vy ste už bola s tým u lekára? Užívate nejaké lieky?

nikolrichterova
autor
10. jún 2022

@irusa tiež ste mala strach zo smrti ? Ja mam negatívne myšlienky a myslím na smrť že sa mi niečo stane ... myslíte že vysoky tlak môžem mať aj s toho?

vanda323
10. jún 2022

@nikolrichterova No moja, ja som si presne týmto privolala aj vysoký tlak....mala som áno...od kedy beriem lieky tlak mám tak nízky že až hlava sa mi motá....
Tiež som sa hrozne bála brať lieky vlastne ešte sa aj bojím ....stále má napádajú milión chorôb ktoré môžem dostať...
Ale úplne ťa chápem je stým hrozne žiť...

lagunka0000
10. jún 2022

@nikolrichterova áno, tiež som to prežívala, bála som sa ostať sama doma, keď som ostala náhodou sama hneď mi prišlo zle, začalo mi busit srdce no a tlak letel hore

irusa
10. jún 2022

@nikolrichterova áno.. samozrejme