Polyp verzus myóm na maternici

qwixina
11. nov 2014

Ahojte dievčatá. Chcem sa s Vami poradiť lebo neviem si dať sama rady. Dnes mi doktor povedal, že musím ísť na operáciu, ale nevie mi povedať či mám na maternici polyb alebo myom. Len mi povedal, že je to vo veľkosti hášku to bolo celé. Ide o to, že ženy s takýmito diagnózami vraj mávajú nepravidelné cykly menštruácie a silné krvácanie. Ja mám cyklus v úplnom poriadku, ale mojim problémom je počas menštruácie slabé krvácanie. Pocit plnosti a mávam veľké bolesti. Ešte som nerodila. Mám strach a neviem čo ďalej.... Keď sme riešili môj problém so slabým krvácaním počas menštruácie tak mi predpísal NORETHISTHERON čo som celkom nepochopila pretože tieto lieky sú na oddalenie menštruácie. Mne to vysvetlil tak, že sa po týchto liekoch viac rozkrvácam no opak bol pravdou. Menštruáciu som mala ešte slabšiu so strašnými bolesťami. Ďalšia vec, ktorá ma prekvapila bolo, že mi povedal že samotná operácia bude trvať 20 minút, ale že v nemocnici po nej budem cca 4 dni. Nechápem prečo.... Normálne mám pocit, že mi niečo tají.
Ak máte prosím Vás podobnú skúsenosť budem vďačná za Vaše odpovede.

piskotka3008
11. nov 2014

Naultrazvuku sa neda s urcitostou povedat ci je to polyp al myom-hlavne ak to ma cm-dva... Pravdepodobne ides na hysteroskopiu-kde ti polyp odstrania, to je zvacsa ambulantny zakrok, ak by to bol myom, trebalo by den prenocovat. Aspon tak je to u nas...
Inak zalezi aj od lokalizacie-ci to je v dutine maternice, v jej stene alebo to vycnieva smerom do brusnej dutiny(to by bola ale laparoskopia)

qwixina
autor
11. nov 2014

Povedal mi, že pôjdem na hysteroskopiu. Povedal, že to mám to v strede maternice veľké to mám 19 mm. ďakujem za odpoveď.

bielavila
11. nov 2014

ahoj ja som bola operovana na myom, ak mas nejake otazky kludne sa ma opytaj

evakva
11. nov 2014

@qwixina Mne tiež robili hysteroskopiu. Objednaju si ťa, prídeš ráno na lačno. Zabandážujú nohy, uspia. Kamerou sa ti pozrú cez vagínu do maternice. Ak tam bude polyp, tak ho odstránia, prípadne zoberú ešte vzorku z výstrelky maternice. Celé to trvá maximálne 30 minút. Podvečer, ak budeš OK, tak ťa pustia dom.

qwixina
autor
11. nov 2014

Dievčatá ďakujem za vaše prípevky snáď to dopadne dobre.

laskamoja123
12. nov 2014

ja užíta tanquei a super zabera aj na cysty, myomy a na ženske veci

qwixina
autor
12. nov 2014

@laskamoja123 čo je to Tanquei?