Poradíte niečo na zapálené hrdlo?

alzbeta79
1. máj 2012

Baby poradte mi prosím niečo na zapalené hrdlo, ktoré ma neskutočne bolí, tak že už druhý deň len pijem. Mám aj zapchatý nos. Bola som samozrejme aj u lekára a ten mi dal Tantum Verde na kloktanie a Calcium. No nezaberá to. Už sa nevládzem ani o malú postarať. Budem rada za akékolvek rady.

latvia
1. máj 2012

tantum verde je dobre dat si pred jedenim, obsahuje aj lokalne anestetikum ktore ti bolest trochu utlmi. inac mozes si uzvarit salviovy caj, ten ma dezinfekcne ucinky, a po kazdom jedle, alebo aj castejsie kloktat aj tymto. na bolest si daj ibalgin alebo paralen, aj ked kojis tak tieto mozes, ibalgin 400mg kazdych 8 hodin, ten ma aj protizapalove ucinky, a paralen najviac 2 x 500mg tabletky kazdych 6 hodin.
ja si vacsinou hrdlo kloktam rovno nejakou 40 percentnou palenkou, vypali vsetky bakterie. vela caju s vitaminom C a mozes aj po lyzickach lizat med, ten ma tiez antibakterialne ucinky, sice ta bude po nom stipat a skriabat hrdlo, ale to nevadi, pomoze. dopln este vitaminy ako B-komplex, pripadne si urob taky ten hnusny grc ze mlieko med a cesnak , mne je z toho blivno, ale cesnak je vyborne prirodne antibiotikum. a na krk si uviaz satku bud s vreckovkou namocenou v alpe, nech ti vyhreje krk, alebo si na klasicku damsku intimku daj nechtikovu mast alebo jemne ohriaty olej a priviaz na krk.

pempusik
1. máj 2012

Co sa tyka upchateho nosa, tak skus rozpustit lyzicku soli vo vlaznej vode a preplachnut si nosnu dutinu. hlavu nakonik nabok, pomalicky nalejes slany roztok do jednej dierky a cez druhu to nechat vytiect. Rovnako aj kolktanie slanou vodou mi vzdy zabralo 🙂