Poradíte ohľadom častej bolesti hlavy?

timejicka
30. jan 2015

Prosim Vas nemate niekto problemy sdepkou...moze pri tom boliet hlava ,ze niekedy ani tabl.nezabera...Kamoska ma taky problem.Dakujem za info.

ellabella22
30. jan 2015

neviem ci je toto depka, ale podla mna ma migrenu. Migrenozne stavy su uzko spojene s neurozou, mala by ist k psychologovi, osobna skusenost 😉

barrborka
30. jan 2015

Ja trpim neskutocnymi bolestami,tabletky 0 bodov,aj na migrenu mam a nic

timi_timi
30. jan 2015

Ja už roky trpím bolesťami hlavy, môžu za to krčné stavce. Jediné tabletky, ktoré mi zaberajú sú Panadol ultra rapide. Treba rozpustiť obe tabletky v troche vody. Za chvíľku je kľud.
V tvojom prípade by som to ale riešila s lekárom a nie samoliečbou.

mimla
30. jan 2015

Ak má "depku" môže ju hlava bolieť aj z plaču. Ak má však migrénu - hučanie v ušiach, zrakové vnemy ako záblesky, alebo rozostreté videnie, pocit, akoby bola spomalená, v rôsole, (migréna sa diagnostikuje) sú na to medikamenty. Existuje celá plejáda pravidiel, kedy a ako si dať ktorú tabletku. Hlavná zásada je že dať si tabletku včas, ešte pred tým ako začne samotná bolesť hlavy, už pri prvých príznakoch.

Ak nejde o migrénu, ale o bolesť hlavy, treba dodržiavať optimálny pitný režim -piť tak akurát, boleť z hlavy je totiž z oboch extrémov. Doporužuje sa zatemniť, tichý šum, levanduľa ako vôňa, mäta ako vôňa, vietnamská masť na spánky, jemná masáž hlavy, premasírovať zápästia (moja babka tomu hovorila "čemer"), vlažná sprcha hlavy, vyhýbať sa rizikovým potravinám (čokoláda, údeniny, mlieko, orechy, cibuľa, cesnak, u niekoho aj kolové nápoje...), vyložiť nohy vyššie,

Na migrénu však zaberie len liek, alebo pretrpeť (nedoporučujem).

ajka006
30. jan 2015

mimla - s tvojou poznámkou "Na migrénu však zaberie len liek" nesúhlasím, pretože lieky majú veľa vedľajších účinkov a ničia organizmus a aj tak veľmi nepomáhajú. počula si už niečo o magnetoterapii? tá je bez vedľajších účinkov, je svetovo uznávaná a vie riešiť a vyriešiť kopec zdravotných problémov.

acer11
30. jan 2015

čo predávaš magnetky? 😀 😀

mamazem
30. jan 2015

Moja rada je nechať si uvoľniť krčnú chrbticu, to je základ - skúsenému terapeutovi. Prípadne ešte skúste určiť podľa tohto článku, ktorý orgán treba posilniť: https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/mamaze...

sense
30. jan 2015

mozes mat aj problemy s chrbticou...

myskacici
30. jan 2015

mna bolela hlava denno denne 10 rokov. Stále to lekári pripisovali krčnej chrbtici. Sama som sa vypýtala na očné a tam mi lekárka zmerala očný tlak. V tom bol problém. Mám ho vysoký. Nasadila mi liečbu kvapkami. Bohužial glaukóm je neliečiteľný. Kvapkať si musím už do konca života. Bolesti hlavy už ale ustúpili. Hlava ma bolí zriedka.

miadi
30. jan 2015

mne sa kamoska furt stazovala ze ju boli hlava a som jej vravela ze ma viac vody pit za cely den vypila ani nie polku pol litrovej flase.Ja chlastam 3-4litre a hlava ma boli malokedy..neverila a az neskor sla k doktorom koli tej bolesti hlavy a to iste jej poradili...a tak nasilu pije viac vody a uz nema bolesti hlavy 🙂 niekedy je riesenie jednoduche..zalezi z coho to ma..