Rástol niekomu zub múdrosti do sedmičky?

30. nov 2022

Ahojte, rástol niekomu zub múdrosti do sedmičky? Totiž to zubár mi to na RTG zistil a posiela ma na chirurgiu absolvovali ste to? Zub vôbec nieje prerezaný ale cítim ho tam, bolieva má sánka a cítim tlak na zuby. Ostatné 3 osmičky mám len tento robí problémy.
Ďakujem

gemerka17
30. nov 2022

Mne rastu tak dolné. Cele sú schované pod dasnom a ležia kolmo smer sedmička. Jeden mam už vysekany, druhý ešte mám v ústach. Po zákroku mám traumu na 3 zimy, bez celkovej anestezy sa ma už nikto nedotkne.

veronika_sk000
30. nov 2022

partner mal tento isty pripad a dal si ho vybrat von, inak sa nedalo..umrtvili, dasno rozrezali, zub rozdelili a vysekali von, zasili, nasadili ATB a flector, dva tyzdne bolelo a ma pokoj..je to neprijemne, ale da sa to prezit, urcite si to daj vybrat..v rodine sme mali pripad, kde takato nepodarena osmicka sposobila zapal mozgovych blan a skoro to nedopadlo dobre..netreba sa toho zakroku bat

autor
30. nov 2022

@gemerka17 to fakt až tak? No a nebolieva ta ta osmička ktorá ešte nie je vytrhnutá? Ja by som si to ani nedala robiť ale znepríjemňuje mi to život už

autor
30. nov 2022

@veronika_sk000 fuhaaa zápal mozgových blán? To ako pre boha?

anesim
30. nov 2022

Dcere rastli spodne tak, ze lezali v dasne a tlacili na sedmicky. Vyberalj jej to tak, ze
rozrezali dasno a vybrali, mala to aj zasivane, dost velka rana brala atb, bolelo ju to par dni , mala aj modriny na lici. Nerobili jej to naraz, ale kazdy 2-3 mesiac postupne vsetky 4. Horne neboli take strasne, ale aj tie jej vyberali, lebo jej tlacili na sedmicky. Len v lokalnej anesteze. Robil jej to zubny chirurg v tt.

mandzula
30. nov 2022

Ja som mala prepletene korene sedmiciek a osmiciek dole, vyberali mi ich na zubnej chirurgii, vysekavali dlatom. Radsej druhykrat rodit.

autor
30. nov 2022

@mandzula super tak ste ma potešili 😅

basska_b
30. nov 2022

A je lezmo v dasne? Alebo len trolinku sikmo a vyzera, ze bude kolizia so 7mickou? Lebo ja som to takto mala ako 20rocna v roku 2012... zubarky som sa pytala, ci ho nebude treba vysekavat na chirurgii a ona ze pockame, kym sa ozve, t.j. zacne boliet. Nooo a o ca. 5 rokov mi vyrastol a cuduj sa svete, vyrastol uplne normalne, bez kolizie so 7mickou.

luliu
30. nov 2022

Mám 2 tak vytrhnuté. Robili mi to na zubnej chirurgii. Nebol žiaden problem, žiadne bolesti počas zákroku. Žiadna trauma. Ak si to nedáš spraviť, prídeš aj o sedmicky a zazijes oveľa viac bolesti

gubcikova
30. nov 2022

Mne 8 praskla sedmičku v polke takže šla von

guudy
30. nov 2022

Mojmu muzovi vybrali taketo 3 osmicky naraz. Jedna z nich bola blizko nervu, tak mu ich vybrali v celkovej narkoze. Zakrok bez problemov, mal atb, tusim tyzden na tekutej strave, tiez bez problemov. Opuchnuty bol, nie moc dlho. Bolesti si nepamatam presne, ale nic extra teda.

ivangeline
30. nov 2022

No ano..2 zuby sa neprerezali,lebo rastu krivo. Uz mi to pokrivilo aj ostatne. Naj je ist si ich cim skor vybrat. xD

kris_tin257
30. nov 2022

Mala som rovnaký problém 8ka mi vyrazila a opierala sa vrchnou časťou o 7ku, vytvoril sa mi tam medzi nimi aj kaz... 8cku sme chirurgicky odstránili a 7ku zaplombovali... Následne sme odstránili 8ku aj dole lebo nemala už žiaden zmysel

jata2203
30. nov 2022

Áno aj ja, pobolievalo ale nechcela som kvôli strachu vybrať nakoniec som kvôli teplotám a veľmi silnej bolesti skončila so zápalom okostice na pohotovosti, ďasno rozrezali zub vybrali a o 2 týždne som ani nevedela že mi niečo bolo

marca12
30. nov 2022

Mne tak rastla osmicka do sedmicky a koren som mala velmi blizko nervu. Bol to zazitok,ked ju vysekaval,ale nemam z toho traumu. Pamatam si len,ze som chcela zubarovi povedat,nech sa na to vykasle,lebo som uz nevladala mat otvorene usta 🤣

dankanka
30. nov 2022

Mne tak rastli, chirurgicky mi ich odstranili..umrtvia ti to, da sa to prezit, neboj 🙂

mery34
30. nov 2022

U nás je to rodinná diagnóza - mame to pokrivilo celý chrup, kým jej to v 40ke vytrhli. Ja som si to v 20ke dala 2krát a v pohode. Je lepšie si to v zime, menej to napuchne ako v lete. A treba aby to robil zubný chirurg a nie zubár. Zubný chirurgovia majú šikovné hmaty. Poloprerezaná osmička v lete bola horšia ako vysekávanie výborným chirurgom v zime z ďasna.

merrysa
30. nov 2022

Uplne suhlasim s @mery34 . Mne chirurgicky vyberali obe horné (nie naraz), oba zakroky cca 15 min, uplne bez bolesti, hojenie bolo horšie ale dalo sa. Brala som preventivne aj atb... Konecne uz žiadne bolesti a tlaky.. Stojí to za to, len si ozaj nájdi nejakého dobreho zubného chirurga.

crazy_lazy
30. nov 2022

Ja som všetky 4 osmičky mala neprerezané, ležiace a opreté o sedmičky. Mňa to ale vôbec nebolelo. Zubár ma len preventivne poslal na rtg a skoro som odpadla keď som videla snímok a zistila čo mám v ústach 😂 Bolo mi odporúčané dať to všetko vytiahnuť lebo v budúcnosti by mohol byť problém aj horšie hojenie. Ja som bola v celkovej narkóze. Chceli mi to robiť postupne ale ja som im povedala nech mi všetko vyberú naraz (a dobre som aj spravila lebo ďalší krát by ma tam už nikto nedostal 😅 ) takže mi naraz vysekávali všetky 4 osmičky a dokonca aj jednu zakrpatenú devinu.
Samotný zákrok bol v pohode, keďže som bola v celkovej anestézii ale po zákroku som cca 2-3 týždne KO. Opuchnutá a len na mixovanej strave. Ale tak ja som mala celé ústa rozbité.

jakoma
30. nov 2022

V 18 mi zistili, ze mi lezia vodorovne vsetky 4 osmicky, neprerezane.. vysekali mi ich v celkovej anesteze naraz, v pondelok bol zakrok, v stredu ma pustili domov a v nedelu, teda 6 dni na to som uz isla medzi ludi na jednu akciu, len mierne spuchnuta a zvladla som tam zjest 1 kolacik, 2 tyzdne po zakroku som uz bola Ok.