Robili ste si test po Covide-19?

katka708
3. apr 2022

Nerada to tu spamujem ale v starších témach som nenašla.

Robíte si test po prekonaní covidu keď máte ísť už do práce?

Ja som mala príznaky od minulého pondelka. Odber zo stredy (pcr) bol pozitívny. Lekárka mi povedala ze karantenu mám 5 dní od príznakov. Čiže do soboty.dnes(nedeľa) som len zachripnuta trochu a sem tam si odkašlem. Robila som si antigenovy test lebo zajtra mam ísť do práce a vyšiel jasne pozitívny. Šéfka chce nech si ďalší urobím utorok ráno. Keby nemám doma synove školské testy tak si ho ani nerobím...

To koľko dní mi ešte môže ukazovať pozitivitu?

lalenka33
3. apr 2022

My sme si nerobili. Doktorka povedala, že to nieje potrebné lebo testy môžu víjsť dlhšie pozitívne. Neviem, či aj antigén alebo len PCR. Nám po 5 dňoch karanténu ukončila. Aj keď sme ešte kašlali a mali bolesti hlavy lebo vraj to môžme mať ešte dlho po kovide.

nina255
3. apr 2022

@katka708 nie nema sa robit test po ukonceni karanteny… presne z dovodu ze moze vychadzat este velmi dlho pozitivny.. to by si potom nesla mesiac do prace aj keby uz ti nic nieje ?

matkahelka
3. apr 2022

@katka708 my sme mali 3tyz.dozadu covid cela rodina. pcr vsetci pozitiv, teda 3mesacna logicky na pcr nebola. antigen zachytil len mna. aj muz aj starsia dcera mali antigeny negativ- aj domace, aj z MOM. a v MOM na antigeny boli v den, ked boli na pcr.
Po karantene som sa na tie antigeny pytala pediayricky. plieskala sa po cele, co je to za moda s tymi antigenmi, ze to si len samotni ludia vymysleli, ze ani ona v mediach nezachytila odporucanie od ziadneho medicinskeho odbornika, ani z ministerstva nedostali odporucanie na testovanie antigenmi po karantene, ze rok pocuvame, ake su antigeny nespolahluve a zrazu sa na ne vsetci spoliehaju.
Nas mimochodom nakazil 3x ockovany clovek po 5.dnovej karantene, nakazil vsetkych 8 ludi, s ktorymi bol v kontakte. a antigeny pocas celej karanteny, rovnako ako moj muz a dcera mal negativne, len pcr mu vysiel pozitivny. Tolko k antigenom.

alana1
3. apr 2022

2 tyzdne som mala pozitivny test...

20erika07
3. apr 2022

Robili, dr nam ani nechcela ukoncit skor karantenu, 9dni pozit.test a na 10den uz bol negat. Takisto deti by bez negat testu nepustila dr do skoly. Asi je to vsade inak

katka708
autor
3. apr 2022

No ako vidím, každá má inú skúsenosť....tak vyckam do utorka a snáď to bude ok

katus87
3. apr 2022

Ja som mala deti pozitívne a po troch týždňoch som s nimi šla na antigen, nech viem, na čom sme a boli už negatívne, ale čítala som, že niekto aj polroka po prekonaní je pozitívny. 🤷🏼‍♀️

bimbambim
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sorciera24
3. apr 2022

nie, nam vyslovene aj pediater aj lekar moj, mojho muza (iny) aj RUVZ povedali, že uz sa nepretestovava.....ukoncili karantenu a bolo...

kikulienkadd
3. apr 2022

Ahoj,nás v robote testujú každý týždeň, ale po prekonaní sa dotyčná osoba nemusí zúčastniť testovania 30 dní,lebo po karanténe môže vyjsť test stále pozitívny, aj keď človek nie je infekčný. Ukončenie karantény konzultuj s lekárkou, nie so šéfkou.

dr_smajlik
3. apr 2022

No moja svokra bola takto 2 týždne pozitívna.ale kto sa v tom má vyznať,raz je človek najinfekčnejší ešte pred prepuknutím príznakpv,raz povedia infekčný max 5 dní od prvých príznakov. Vyber si...ja viem,že mesiac byť doma stojí za prd ale osobne by som mala blbý pocit,že som pozitívna ale neviem či infekčná.minimálne ak kašleš a nemáš hlas,asi nie si úplne zdravá a karanténa končí 5.dňom bez príznakov.kašel príznak je,tak zase si vyber....v konečnom dôsledku dnes to má každý salám párky.

lucia147852
3. apr 2022

No podľa nariadení po 5 dňoch mozes ísť, ale ešte 5 dni máš všade nosiť respirator. Takze tu pozitivitu moc neriešia