Roztrhnutá rana po vybratí stehov

24. aug 2021

Dobrý večer, chcem sa spýtať či je zlé keď praskne teda otvorí sa rana po vybratí stehov ( mama mala na nohe nejakú vyrazku alebo čo a bola pred týždňom na operácii a dnes jej vybrali stehy a teraz prisla že jej sa rana otvorila a nevieme čo robiť ) neboli ju to ale je to celkom nechutné rana cca 2- 3 cm.. prelepila to leukoplastom a uvidíme čo a ako či radšej ísť na pohotovostnú?

janci05
24. aug 2021

V lekárni sa dajú kúpiť prúžky na stiahnutie rany ak by bolo treba.

shallimar
24. aug 2021

Určite prelepit takými pruzkami, majú to aj v DM. Keď sa spýtate budú vedieť. Kamarátovi sa takto otvorila rána, nezapalilo sa mi to ani nemal problém, ale zostala mu škaredá jazva v tvare oka.

tehotna40
24. aug 2021

Určite nejako zatvoriť, ak nemáte ako teraz kúpiť tie prúžky ja som strihala z levkoplastu "motýliky" a stiahla s tým keď som sa hlbšie porezala. Ale určite by som šla vo vašom prípade aj sa ukázať, kde vyberali stehy, možno bude treba ranu vyčistiť alebo niečo, ved ony si už poradia.

janinah
24. aug 2021

Pošli mi foto

autor
24. aug 2021

@janinah prepac neskôr sme prečítali už sme to zalepili

autor
24. aug 2021

@shallimar ďakujeme aj ostatným áno našli sme doma tie prúžky zatiaľ je to okej.. uvidíme čo a ako bude ráno ale ešte raz ďakujeme veľmi ste nám pomohli 😊

taskataska
24. aug 2021

toto sa uz spatne nezasiva a nezatvara. vydezinfikovat a nächst hojit v cistote, idealne navolno. jazva bohuzial ostane