Stavy úzkosti

8. aug 2021

Dobry den,
Mávate tieto stavy ? Uzkosti strach každé rano pred prácou.
Hnačky a ked je uz takto nedeľa už ma to chytá zas ,ze co zajtra .
Najhorsie je ze som mala dlhe volno a zajtraa caka nastup.mne je uz zle teraz. ☹
Viete poradit ?
Dala som si sedatif ale uz ma aj brucho zacina bolieť

lucka_ke
8. aug 2021

otázka je prečo?
bojíš sa práce alebo ľudí?

ikonica
8. aug 2021

Co tak zmenit pracu na taku, z ktorej ta nebude prehanat?

kkovacovak
8. aug 2021

To nie je úplne v poriadku. Z čoho v práci máš taký stres? Žiť takto dlhodobo pod stresom nie je vôbec dobré a časom sa to môže odzrkadliť inde. Ak sa nebojíš niečoho konkrétne spojeného s tou danou prácou a nezmení sa to ani zmenou zamestnania tak to určite rieš s lekárom.

autor
8. aug 2021

@kkovacovak to je ze sa bojim zmenit pracu a tiez ze si nemozem vyberat

predavamknihy
8. aug 2021

Suhlasim s @kkovacovak, treba to riesit, lebo sa to moze a pravdepodobne prejavi niekde inde (psychosomatika je velka vec). Poriadne sa zamysli a rozober si v hlave, preco konkretne mas tieto pocity, co presne ti ich sposobuje. Je to kolektiv v praci? Je to pracovna napln? Si prepracovana? Moze to byt cokolvek. Je klucove vediet ukazat prstom na konkretny problem a definovat ho.

Ked najdes odpoved na tuto otazku, hladaj riesenie svojho problemu. Ak sa bojis zmenit pracu, najdi sposob, ako v danej praci zmenit danu vec. Niekedy staci rozhovor s veducim, alebo neviem, cokolvek co moze pomoct. V pripade, ze vychodisko skutocne neexistuje (a ty si si ista, ze si urobila vsetko pre vyriesenie), zmen pracu. Ano, je to stresujuce. Mozno si nemozes az tak velmi vyberat. Kazdopadne, pozeraj ponuky prace, reaguj na ne, posielaj zivotopisy. To mozes subezne s tvojou aktualnou pracou. Ak ta pozvu na pohovor, zober si v aktualnej praci volno, skusaj. Nemusis ostat bez prace, ak sa toho obavas.

Brat akekolvek prasky na upokojenie a pod nema zmysel. Z dlhodobeho hladiska to nic neriesi, prave naopak, moze zhorsit. Ked si na prasky zvyknes, bude narocnejsie fungovat bez.

autor
8. aug 2021

@predavamknihy v terajšom čase mam uz pocit ze vsetko ma dráždi v praci , prenáša to na všetko uz aj osobnom zivote.
Ďakujem za rady
No či sa mi to podarí je druhá vec

gigie24
8. aug 2021

Ak si davas Sedatif, tak si davaj pokojne den predtym kazdu hodinku az pokial pojdes spat, jednorazova davka castokrat nestaci. Nemusis sa bat homeopatia nema vedlajsie ucinky pokial je spravne a cielene indikovana 😇

autor
8. aug 2021

@gigie24 trošku asi nechapem, ma sa davat 2tbl 3x denne cize max.6 tbl za den .Jeden znamy to berie 3 roky v kuse je to ok? Neviem ci si to mozem davat kazdy den tak dlho ,proste clovek pracuje kazdy den a velkrat milion napatych situaci za den

predavamknihy
8. aug 2021

No ono pokiaľ to nebudeš skúšať, určite sa ti to nepodarí... a verím tomu, že určite sa niečo nájde 😊 neviem, odkial si a aký je v tvojej oblasti pracovný trh, ale pokiaľ máš zdravé ruky, nohy a hlavu, stále sa dá niečo nájsť.

Že ťa všetko dráždi - ako všetko? Z niečoho to vyplývať musí. Nebaví ťa práca?

autor
8. aug 2021

@predavamknihy ano zly kolektiv ,aj ked ma praca bavila, uz nebavi proste nic ma tam nebavi od toho sa vsetko odvija

predavamknihy
8. aug 2021

A síce ako ti radí @gigie24 s práškami, ber to ako podporu kým nevyriešiš svoju situáciu. V žiadnom prípade to nie je samostnatné riešenie. Nespoliehaj sa plne na to, spraví to viac škody ako úžitku.
Ako dlho to vlastne trvá? Tieto pocity, že ťa to tam nebaví

autor
8. aug 2021

@predavamknihy cca4 roky asi
A len tak sa opytam k psychiatrovi treba ziadanku?
On by mi nepomohol alebo lieky od neho?

predavamknihy
8. aug 2021

No takto, k psychiatrovi sa dostanes až na odporúčanie psychológa. K psychológovi výmenný lístok nepotrebuješ, ale v tom prípade si ho platíš. S výmenným lístkom ti ho prepláca poisťovňa.
Psychológ ti lieky predpísať nemôže, to môže psychiater. Psychológ sa snaží pomôcť práve bez liekov, učí ťa pracovať so svojou vlastnou hlavou, navedie ťa na cestu ako si pomôcť, využíva napríklad meditácie.
Návšteva psychiatra nie je sranda, už budeš vedená ako psychiatrický pacient. Zároveň, dostať sa k nemu a k liekom (legálnym) nie je jednoduché, psychológ robí testy, vedie s tebou debaty atď., podľa toho on rozhodne, či ťa tam pošle, alebo nie.

autor
9. aug 2021

@predavamknihy ďakujem za super odpoved a radu

autor
9. aug 2021

@predavamknihy skusim psychologa

gigie24
9. aug 2021

Urcite vyskusaj, v stave uzkosti nezaberie len 1 davka, ale minimalne kazdych 30 min - max 1 hodinu az do odoznenia priznakov. Je ale viac homeoptik na uzkosti, nielen Sedatif PC. Ale este dolezitejsie je pri uzkosti dychanie, lebo pri uzkosti ma clocek tak silnu tenziu, ze akoby prestal plynulo dychat. Nacitajte si dychove cvicenia, to je prve co by vas psycholog naucil 😇

autor
9. aug 2021

@gigie24 super dufam mi pomoze ,teda nechcela by som skoncit na AD .
A ake konkretne su este dobre tieto ukludnovaky ako Sedatif?

ivka185
9. aug 2021

K psychiatrovi nepotrebujes odporucanie.

gigie24
9. aug 2021

To sa robi na zaklade hlbsej disgnostiky, ale su samozrejme aj dobre overene a casto indikovane homeo. Skus najprv tie najjednoduchsie homeo ktore beries - Sedatif 😇. Ktorykolvek skuseni homeopat to urobi duagnostiku, zisti aj pricinu a tu lieci.

gigie24
9. aug 2021

Este pripomeniem pre vsetky dievcata s uzkostami, ze pri uzkostiach je dolezita vzdy kombinacia liekoterapie (AD alebo homeopatia) + psychoterapie (nauci zvladat uzkost a predchadzat ataku) - to je najucinnejsie riesenie 😇. Vsetko ma ale riesenie to je iste 😘🍀

autor
9. aug 2021

@gigie24 waw ďakujem velmi za usmernenie ja si aj tak myslim ze by bolo vsetko dobre skombinovat (psycholog+ tbl).
Neviem ci mate skusenosti s guajafenzinom (guajacuran) , ze aj to je dobre kombinovat s bylinnymi. Neviem necham si poradit

autor
9. aug 2021

@ivka185 😊 dikyy

beatabaw
9. aug 2021

Na ľahké stavy guajacuran ok, na ťažšie určite nie. Rady zmeniť prácu sú v dnešnej dobe skôr úsmevné.. odporúčam vyhľadať aspoň psychológa, do istej miery dokážu pomôcť aj bez medikamentov.

autor
10. aug 2021

@beatabaw tazko sa to chape ked nema stavy z prace ,schudla som uz 7kg .vtedy som vyzerala stihlo a teraz 😟 odchod berem ako krajne riesenie
Planovali sme aj babatko , v takomto stave urcite nie, aj to ma psychicky dava dole😟

beatabaw
10. aug 2021

Ja to chápem, mne práca tiež "dopomohla" k depresiám a úzkostiam.. ale je to stabilný a dobrý príjem, o ktorý si aktuálne nemôžem dovoliť prísť..tak sa aspoň liečim a už aj tá práca sa dá zniesť s pomocou terapie a liekov. Drž sa. A neboj sa vyhľadať pomoc.

autor
10. aug 2021

@beatabaw super, ďakujem , aj ty sa drž ♥️

estertery
2. jan 2022

Dobrý deň, ja by som potrebovala poradiť. Trpím panickou uzkostou zajtra som objednaná k psychiatričke, mam 5 deti neviem ci tam mam ist, už budem evidovaná ako psychiatrický pacient. Hlavne ide o nespavosť. Momentálne beriem Gerodorm a magnézium. Čo by ste mi odporučili. Dosť som schudla vyzerám ako živá troska. Ďakujem vopred za odpoveď