Štítna žľaza - búšenie srdca

dynnora
30. jan 2016

Ahojte, chcem sa opýtať či má niekto takýto problém. Bola som 2x na vyšetrení štítnej žľazy a výsledky neboli dobré. Mám veľa hormónov. Zistila som, že pri pobyte na slnku (v lete pri mori) mi veľmi búši srdce. Pravdepodobne to bude tou štítnou žľazou. Endokrinologička mi však nedala žiadne lieky. Povedala, že zatiaľ liečbu nedáme, avšak, ak by som chcela otehotnieť, ihneď treba prísť. Zatiaľ bábätko neplánujem, ale v budúcnosti by som chcela. Myslíte si, že by mi lieky pomohli a búšenia by som sa zbavila?

lubica285
30. jan 2016

@dynnora tiez som mala problemy so stitnou zlazou. Ale busenie srdca som nemala. Skus zavolat na endokrinologiu, ci to moze byt s tym spojene.

mamulka211
30. jan 2016

kup si rybi tuk s organickym jodom.

georgeo
30. jan 2016

Ja mám zníženú funkciu štítnej, a mávala som búšenie srdca, cítila som to ako keby mi chcelo srdce vyskočiť s krku. Pomohli lieky od endokrinologičky. Stáva sa mi že ich občas zabudnem a to búšenie sa vráti.

delia933
30. jan 2016

busenie srdca je jednym z castych priznakov ochorenia stitnej zlazy, castejsie pri zvysenej funkcii. Pozri si clanky na nete ale pisu, ze to treba liecit lebo pri dlhsom trvani moze prist aj k poskodeniu srdca. Moja sestra mala znizenu funkciu a dost pribrala a bola ospala a malatna. Pri zvysenej zase ze ludia chudnu a maju busenie a nervozitu.

ervenka
30. jan 2016

@mamulka211 ziadne take!!! Ona ani nenapisala ake ochorenie ma presne. "Vela hormonov" moze byt vselico. Akych hormonov, TSH alebo F4 F3 hodnoty TPO? Existuje viac ako 10 typov ochorenia SZ. pri niektorych je extra jod kontraproduktivny.
@dynnora neviem v akom casovom rozsahu (ne)planujes dieta. Ale stitna potrebujes cas= liecba je dlhodoba. A tiez trva dlhsie kym dosiahnes dobru hladinu hormonov, vhodnu na otehotnenie. Mne trvalo od dec. 2011 do leta 2014. Az potom som mala dobre a stabilne hodnoty.Pocas tehu sa ti bude hladina zase hybat. Tiez suhlasim s @delia933 ze busenie treba liecit. dlhodobe busenie moze naozaj az fyzicky zmenit srdce. Nechcem strasit, ale stitna nie je sranda a ma plyv na vela procesov v tele.

mamulka211
30. jan 2016

@ervenka ale nekeckaj, anorganicky jod ano, ale nie organicky. Nastuduj si nieco o tom. Kazda jedna stitna zlaza potrebuje na fungovanie jod.

ervenka
30. jan 2016

@mamulka211 ten ton si vyprosim. 🙄 JA si nastudovat nic nemusim, viem dost o SZ.. Zaujimave, ze v NL sa upusta od pridavania jodu, a pod. https://www.schildklier.nl/

Jod

Jód je nevyhnutný pre prevádzku hormonov stitnej zlazy. Riasy, morské ryby, morské rastliny a vajcia su prirodnym zdrojom jódu. Okrem toho, jód sa pridava do chleba a soli v daka comu sa nedostatok jodu v tele vyskytuje len zrietkavo. Ak ste sa rozhodli jesť len organicky chlieb a sol bez pridania jodu, hladina jódu môže byť príliš nizka. To platí aj pre narastajucu skupinu ľudí, ktori nejednia ziadny chlieb, v ramci bez uhlohydratovej diety. Jód sa samozrejme do určitej miery uklada v štítnej žľaze, takze sa kolísaniu jodu da vyhnut. Ale nedostatok v dlhej dobe môže prerast do problemov so štítnou žľazou. Len tak primanie viac jódu alebo náhle prijatie velkeho mnozstva jódu v potravinach sa neodporuca. Tiež ak uz máte problémy so štítnou žľazou, alebo máte podozrenie na problematicku stitnu zlazu. Problém s príliš pomalou funkciou štítnej žľazy rovnako ako problem s prilis rychlo pracujucou stitnou zlazou sa môže zhoršit s nahlym prijatim vysokeho mnozstva jódu, alebo dokonca sa problemy mozu stat zivotu nebezpečné.
original: http://www.schildklier.nl/blogs/entry/voeding-s...
A viac si s tebou nemam co povedat. Dobru noc.

katkarina
30. jan 2016

@mamulka211 ak je stitna uz liecena bez konzultacie s lekarom by som si s jodom pokusy robit nedovolila. Busenie srdca suvisi so zvysenou funkciou stitnej zlazy a myslim ze ak mate takyto problem tak urcite by ho mala endokrinologicka skusit riesit a pomoct Vam. Ja mam znizenu funkciu avsak po stanoveni diagnozy mi boli zvysovane davky dost rychlo kvoli zlym vysledkom(bolo potrebne sa dostat na urcitu davku lieku) a vysledkom privykania mojho tela na toto zvysovanie davok bolo prave busenie, avsak po stabilizovani a nastaveni a zotrvani na spravnej davke hormonu sa to ustalilo.

mamulka211
30. jan 2016

dievcence opakujem, nastudujte si nieco o organickom a anorganickom jode. Kazda stitna zlaza potrebuje pre svoju funkciu jod, bez neho to nejde. Nemienim sa s vami hadat. treba viac citat nie len jeden clanok, viac sa tomu venovat. Oki?

mamulka211
30. jan 2016

Ked zjes tabletku anorganickeho jodu, moze ti to sposobit nevidane problemy, rovnako ak si potries telo anorganickym jodom, jodovou tinkturou...ja stale pisem o prirodnom jode, ktory kazde telo dokaze prijat a zuzitkovat a ktory nastartuje lenivu, liekmi otupenu stitnu zlazu. Ved prave jej ochorenia suvisia s nedostatkom jodu, ktory je v nasich krajinach uz roky dokazatelny. chyba v pode, nase potraviny su onho ochudobnene, v minulosti to bol hlavny problem rodenia postihnutych deti, tzv.kretenizmus, ked sa este nevedelo o tom, ze nam jod chyba. Nikomu organicky jod neuskodi, dokonca pomaha startovat aj rokmi otupenu stitnu zlazu a mnoho operacii nemusi byt.

cicamica1980
28. sep 2018
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

Chcem napisat skusenost, v zahranici existuje liecba aj prirodnymi hormonmi. Pri liecbe euthyroxom mi hypo symptomy nezmizli, pri liecbe prirodnymi hormonmi ano http://hashimoto.sk/?q=node/4

alenky
6. feb 2019

Obcas mavam busenie srdca, tlak mam ok, vysledky z krvi v norme, okrem stitnej zlazy. Bola som na endokrinologii vraj su vysledky v norme lieky sa nato nedavaju aj usg bolo ok, zaver bol subklinicka hypotyreoza. Mam 27r a uz 4rok nekonzumujem chlieb. Myslite ze to ma suvis. Citim sa dost nespokojna a skusim asi este ineho specialistu. Neviem ci to taktiez moze mat suvis ale to busenie a unava sa spustilo po vybrati mireny. Rada si precitam nazor, kt.presla niecim podobnym

clariasara
7. mar 2021

Ahojte tak mne zistili zvýšenú štítnu žľazu. Nedarilo sa otehotniet po potrate. Pred tým som problém so štítnou nikdy nemala. TSH 0.01,T4-17,T3-6.3 je to veľmi zle? Termín na endokrinológiu mám až o mesiac. Zatiaľ mi lekárka zakázala pokračovať v snaženi. Ak mi nasadia lieky ako dlho trvá kým sa telo dokáže nastaviť?

lanza
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
redbee
7. máj 2021

Ahojte, ja uz roky uzivam Jodis koncentrat - jednak sa liecim na stitnu zlazu a momentalne som druhykrat tehotna 🙂 O jode mam celkom dobre nastudovane, konzultovala som vela s endokrinologom aj gynekologickou a jodis mi zo vsetkoeho vysiel ako najlepsia volba. Nechcem stopat tabletky, v ktorych bohvie co je a toto je len "vodicka" bez chuti, v ktorej je naozaj len koncentrovany jod. Snazila som sa doplnat aj v strave ale ako pise @mamulka211 - v nasich zemepisnych sirkach jednak nemame vela zdrojov (morske riasy, plody...) a aj poda je dnes uplne ina ako kedysi. Jodis inak uz uzivame vsetci, aj manzel :D Lebo som ho nabrifovala, aky je jod dolezity a musim poklopat, ze sme vsetci zdravi a navyse prezivam uz druhe bezproblemove tehotenstvo 🙂

clariasara
7. máj 2021

@redbee ahoj. No mne zistili zvýšenú štítnu zlatu čiže zvýšený jod. Takze pre mna absolútne nevhodne :( navyše žijem v Austrálii a morské plody, riasy sú to pomaly na dennom poriadku takze momentálne sa skôr jód snažím obmedzovať ako ho vyhľadávať.
A po mesiacoch skúmania mi nakoniec zistili thyroiditis čo je dočasne zvýšenie funkcie štítnej žľazy s najväčšom pravdepodobnosťou po následkoch z potratu. Vraj je to dočasný stav ktorý sa po roku a pol vracia do normálu. Tak momentálne hodnoty začali klesať a ak začnú klesať nadmerne tak v tom prípade to začnem riešit.
Ale každopádne ďakujem za každú snahu pomôcť.

lanza
12. máj 2021

urcite aj ja odporucam jodis koncentrat kupujem priamo cez net lebo je najlepsia cena a mne velmi pomohol a vyriesil som problem so stitnou zlazou

cicamica1980
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
79bublinka
8. nov 2021

Kocky ake mate hodnoty THS?? Ja 6,30 busenia srdca😂😂😂

igor1989
24. mar 2022

Zdravim mate niekto z vas aj problemi s travenim ? suvislosti s Disfunkciou stitnej zlazy?