Štítna žľaza - úspešnosť liečby

prosimopomoc
12. feb 2023

Ahojte, podarilo sa niekomu vyliecit a prestal uzivat Euthyrox? Myslim tym, ci to clovek dokaze svojpomocne. Jedna sa o znizenu cinnost a uzivanie 88mg

majamat
12. feb 2023

@prosimopomoc zopar mojich kolegyn to malo tak, ze v detstve,a lebo v mladom veku uzivali, potom sa im vysadili lieky, ale casom cih zacali brat opat.

jedna kolegyna zatial zostala bez leikov, ale ona mala tusim zvysenu funkciu. uz neviem presne, ejj to akosi kolisalo.

doriiis
12. feb 2023

@prosimopomoc ...ja mám zníženú činnosť SZ a vyoperovanu pravú stranu....lieky budem musieť brať do konca zivota

pandorra
12. feb 2023

Pri znizenej stitnej zlaze sa lieky uzivaju cely zivot.

54tinka54
12. feb 2023

@prosimopomoc mám zníženú činnosť, beriem síce len najnižšiu dávku 25mg, ale dr mi povedala že je to na celý život.. s tým, že dávky sa budú pravdepodobne zvyšovať. Som na tej 25ke uz pekných pár rokov ale aj tak nie som vyrovnaná s tým, že budem musieť lieky brať doživotne. To podľa mňa nie je ani liečba, proste len dopĺňaš hormón ktorý ŠŽ neprodukuje v dostatočnom množstve a často sa stane, že popri braní liekov ešte viac zlenivie.

nevenka
13. feb 2023

@54tinka54 stitna zlaza ti nezlenivie, ale znici ju tvoj imunitny system, lebo vacsinou je pricinou autoimunitny zapal, ked IS napada funkcne tkanivo stitnej zlazy. Tento proces je u kazdeho iny, ale casom je coraz menej funkcneho tkaniva.
AIT zapal sa v sucasnosti liecit neda, takze liecba v tomto pripade neexistuje, len sa riesi nasledok. Ked ma telo hormonov malo, spomaluje sa metabolizmus a ked by clovek nebral hormony a ma malo funkcneho tkaniva moze upadnut do komy, umriet.
Sestra mala v puberte take stavy, ze ju mama nemohla zobudil do skoly, priberala, zavodnovala sa, mala anemiu a odpadavala. Nastastie jej na to prisli vcas.

zuzudrnda
13. feb 2023

Autoimunitny protokol od Amy Mayers - celostna lekárka píše ako stravou potlacit zápal. Zaujímavá kniha. Na FB je skupina k chorobam SZ. Zdieľanie skúseností ludi s Hashimotom. Niektoré žienky sú myslím úspešne v remisii.

54tinka54
13. feb 2023

@nevenka ja napr nemám autoimunitný zápal, ani iné sprievodné príznaky hypotyreozy, mám iba mierne zvýšené TSH. začalo sa to riešiť len kvôli nepravidelnému cyklu, ktorý sa mi nespravidelnil ani po braní liekov, samovoľne sa mi upravil až po pôrode. Čiže ja reálne rozmýšľam o vysadení liekov lebo nevidím v tom zmysel ich brať.