Strojček na zuby a zmena tváre

9. jan 2024

Nad strojčekom premýšľam, pretože mám mierny predkus. Vždy som sa ho túžila zbaviť, ale ortodontistka chce vytrhnúť dva zuby z čoho mám strach..za prvé, sú to zdravé zuby a za druhé, vraj mi to môže zmeniť tvár, dokonca k horšiemu. Zuby sa musia trhať z dôvodu, aby sa mi mali kam posunúť, aby bolo miesto.
Vôbec neviem čo robiť, o strojčeku som snívala roky, ale nechcem vyzerať zle z profilu, čítala som o tom aj priamo od ortodontistu, že je možná zmena tváre k horšiemu. Má niekto skúsenosti?

koniarova
9. jan 2024

A iný názor odborníka je aký? Skúsila si sa poradiť?

daren1
9. jan 2024

Dcéra to mala tiež, nesúhlasila som s trhanim ortodent rešpektoval a tiež keď navrhol vysunutie spodnej sánky podľa tabuliek liečbu sme ukončili, dcéra by vyzerala hrozne. Naša zubárka mi povedala ze možno ten skus nebude podľa tabuliek ale dôležitá je spokojnosť. Tak uvidíme do budúcna.

kikus7
9. jan 2024

Mám skúsenosť. Tiež mi kedysi museli vytrhnúť dva zdravé zuby bez akýchkoľvek kazov presne z tohto istého dôvodu. Tvár mi to k horšiemu nezmenilo. Skôr k lepšiemu, odstránil sa veľký predkus.

autor
9. jan 2024

@koniarova Bola som u dvoch a obaja chcú trhať. Tak idem ešte k jednému, mne by stačilo keby to bolo aspoň o polovicu lepšie, nemusí to byť tip top.

autor
9. jan 2024

@daren1 To vám povedal ortodontista, že by vyzerala hrozne?

daren1
9. jan 2024

Pravdaže nie, on samozrejme chcel pokračovať v liečbe dcéra mala špeciálny strojček ktorý jej vysúval spodnú sankuu keďže podľa tabuliek tie vrchné už boli v norme a musel vysunuté tu spodnú aby nebol pred kus, takže som videla ako vyzerá keď jej vysunie spodnú sanku.

autor
9. jan 2024

@daren1 No pekne teda a potom ver lekárovi. Ja vôbec neviem ako budem vyzerať, bojím sa práve toho, že by mi to zmenilo tvár k horšiemu. Lenže ako to poznať, že,?

modrykonik33
9. jan 2024

Aj mne trhali dva zuby z toho istého dôvodu, nechápem čoho sa bojíš, tvar tváre to u niekoho ovplyvní, ale malo, ak máš peknú tvár tak sa nemáš čoho báť 🙈 omnoho horšie je mať krivé zuby

autor
9. jan 2024

@modrykonik33 Práve toho sa bojím, že z peknej ženy škaredá Betty.

modrykonik33
9. jan 2024

To vôbec nie naozaj 😀

koniarova
9. jan 2024

@modrykonik33 tie dva zuby sa bežne trhajú. Aj synovi trhali. Zmena tváre žiadna. Len tá zbytočne vystrašila. Keď dvaja povedali trhať,tak by som sa nebála.

mamamasama
9. jan 2024

Takisto mam predkus, takisto by sa dal zmenit vytrhnutim dvoch zubov. Dvaja nezavisli ortodonisti to zamietli. Mam pekny profil a vraj by mi tym uplne padla pera.

mamamasama
9. jan 2024

A zuby mi vyrovnali strojčekom, aj bez toho trhania.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
9. jan 2024

@mamamasama Tak načo chceli trhať keď nakoniec to išlo bez toho?

mamamasama
9. jan 2024

Lebo predkus ostal, akurat zuby vyrovnali.

autor
10. jan 2024

@mamamasama Ja mám zuby rovné, len dopredu. Tak neviem. A nevadí ti ten predkus?

simca06022011
10. jan 2024

ako je to zmena k horsiemu? lebo napr. dcera ma teraz strojcek a prave ten predkus hlboky riesime. Lekarka povedala, ze jej to zmeni tvar, ale k lepsiemu, jednak vystupia jej pery, kedze zuby ma aj ako keby nahnute dovnutra, budu vyzerat plnsie.. ano uz vidim za cca 2mesiace zmenu, ale urcite nie k horsiemu. Tym ze jej vystupi cast dopredu, zmizne jej aj vytrcajuca brada, co maju z chlapovej rodiny v genoch asi.. ako keby z profili tak trci smerom von. Mne leakrka uplne presne vedela povedat a ukazat na jej tvari ako sa jej co zmeni. Ale ziadne drasticke zmeny "vyzoru" necakaj.
S trhanim zubov velmi nesuhlasim ani ja nikdy, mozno ak by som mala 8micky a tie by vedeli urobit miesto.. ale aj tak.. no... zase ak by mi to leakr velmi odporucil, zuby by som mala krive a hlboky predklus tak by som dala na rady lekarov.
skus inu lekarku mozno na konzultaciu aspon. MOzno povie, ze netreba nic..

nikola1234n
10. jan 2024

A o aky strojcek ste mali zaujem? 🙂 Ja som si musela dat trhat osmicky lebo som uz nemala vazne miesto a tie co som nemala este prerezane tak by stale tlacili a naspat krivili zuby... to je na dlhsie ale ak by ste si dali priesvitny strojcek tam viem ze vie posuvat aj bez trhania. (a inac trhanie zuba u dobreho zubneho chirurga vazne nie je bolestive, vedia to dobre opichat, trva to kratsie ako vrtanie kazu 🙂 )

trgypadl
10. jan 2024

Ahoj, mala som strojcek trhali mi horne a dolne stvorky, žiadna extra zmena, len stupajucim vekom mi ubuda tuk na tvari, cize mam vyraznejsie licne kosti, inac nic

macatt
10. jan 2024

Ja mám zuby tiež trochu dopredu, možno je to tabuľkovo v poriadku, lebo ma na to žiadny zubár neupozorňoval, ale keď som si dávala robiť korunky a spomenula som to Dr, že ich chcem menej vysunuté tak povedal NIE, že mi ,,padne,, vrchná pera a budem pôsobiť ako bez zubov.. tak to som isto nechcela.. nemôže mať každý tabuľkové zuby, každý má tie svoje nedostatky, lebo každý je originál 🫶

mamamasama
10. jan 2024

Jaj. Ja som mala aj krivé zuby. Píšeš, že máš mierny predkus, tak asi nebudeš vyzerať ako kôň. Ja mám 0,8cm. Ľudia, ktorí nevedia ani nezistia.