Tenisový lakeť a slabosť v rukách

slniecko174
6. nov 2019

Dobry den mamicky. Ortoped mi diagnostikoval tenisovy laket, rehabilitacie ma cakaju az od januara. Momentalne som doma uz dva tyzdne (cerpam dovolenku) a aj ked sa snazim doma moc tie ruky nezatazovat stale mam pocit, ze cim dalej tym viac mam tie ruky od laktov dole slabsie, bolia. Dokonca mam pocit dole v zapästi akoby sa mi upchavalo. Prikladam foto v ktorom mieste, v tom cervonom vyznacenom. Stretli ste sa s tym? Ako vydrzat do januara? Karpalny tunel mam vyluceny. Vdaka.

zalka
6. nov 2019

Mne pomohla rázová vlna u neurologičky, a ľadovanie ( prikladať ľad na lakeť ). Ale trvalo to pár týždňov, kým sa to dalo do poriadku.

slniecko174
autor
6. nov 2019

@zalka ta razova vlna je co? mna prave neurologicka poslala k ortopedovi, ten na rehabilitace a ze ak nepomozu rehabilitacie tak operacia, ale co ked rehabilitacie mam az od januara ☹

zalka
6. nov 2019

@slniecko174 fúha to je také ani neviem ako to opísať, ale pomáha to pri liečení. Moja neurologička to má v ambulancii, síce sa za to plati cash ale pomohlo mi aj bez rehabiek, a operácie.
Skús prečítať http://www.ortopediainak.sk/sk/razova-vlna je toho na nete plno. Možno i v tvojom okolí nejaký lekár túto rázovú vlnu má.

U nás to má len jedna neurologička, a lieči okrem tenisového, aj golfový lakeť a aj ostrohy na nohách. Športový lekári to používajú, pri športovcoch na ich zranenia, ako som sa kdesi dočítala.

stankadu
6. nov 2019

muž to mal tiež a doktor mu najprv odporučil ortopedickú pomôcku na tenisový lakeť. A potom ked ho neprestane bolieť, tak sa to bude riešiť dalej. Takéto niečo https://unizdrav.sk/tovar/1140/neoprenova-banda... Je tam taká okrúhla plôška, ktorú si mal dať na miesto bolesti pri lakti a tým sa vlastne tá bolestivá šlacha tak nenamáha a dochádza k hojeniu. Muž to nosil asi 2 mesiace a prestalo ho to bolieť.

benit
6. nov 2019

Ja som 2 roky chodila od ortopedov po neurolohov. Od lakta do zapastia a 2 prstov. Vykrivilo mi to prst, bolesti take, ze som nevedela spat. Karpalny tunel vyluceny a lekari to tlacili na tenisovy laket. Nepomohli obstreky ani laser, magnetoterapia, nic. Nakoniec som sa dostala na chirurgiu ruky v ba a mala som v lakti utlacany nerv, ktory az mohol odumriet. Teraz som 3 mesiace po operacii. Prst sa nevyrovnal. Bolesti nemam, len pti zmene pocasia, ale je to uplna pohoda.

slniecko174
autor
6. nov 2019

@benit tak ste si tiez toho prezili dost. Mna bolia takto obidve ruky, raz jedna ruka viac, potom druha viac , alebo obidve ..... mam pocit ze niekedy mam tie prsty take neobratne, padaju mi z ruky veci, bolesti ked drzim telefon v ruke, alebo ked drzim deti za ruku, nakupy......no jednoducho niektore pohyb, hmaty mi robia s rukami problemy........mne robili EMG a tam mi vylucili karpalny, rontgen krcnej chrbitce tiez ok, akurat ze mam miernu lordozu ale ze ta s tym nema suvis

benit
6. nov 2019

Presne toto iste som mala aj ja, nic som neudrzala, padalo mi vsetko z ruky. Bola som na mr a vychyteny ortoped tam nic nevidel, posielal ma na oziare. az sa na chirurgii ruky pozreli na mr a hned vedeli co je vo veci. Dali mi termin o 2 mesiace na operaciu. A potom mi povedali, ze bol najvyssi cas. Drzim palce, netreba sa sat odbit a konzultovat aj inde. Preco rehabky az v januari?

slniecko174
autor
6. nov 2019

@benit lebo skorsi termin nemali...... sestricka od mojej obvodnej povedala, ze do januara mi to aj samo prejde,ale pochybujem, kedze bolesti mam od zaciatku jula...........ortoped povedal rehabilitacie, ak nezaberu tak obstreky a ak ani to nezabere operacia ☹ no chcem tomu verit, ze mi to po rehabilitaciach prejde

v_ero_ni_ka
6. nov 2019

Tiež mi pár rokov jeden ortopéd diagnostikoval tenisový lakeť, hrám aj tenis zhodou okolností. Tŕpla mi pravá ruka, nevedela som si niekedy ani zuby vyčistiť, padala mi kefka z rúk, tŕpla mi ruka, bolesť ako svet. Bez vyšetrení, naslepo vystrelil z brucha diagnózu: tenisový lakeť. Napísal termín operácie. V tom som vyhľadala špičkového ortopéda ktorý má na starosti tenistov a športovcov a hľa, problém bol v chrbtici. Bolesť vystrelovala do ruky. Chodila som na opichovanie, bolelo to ako 🐽🐖 ale pomohlo. Odvtedy mám po probléme.

slniecko174
autor
6. nov 2019

@v_ero_ni_ka myslite obstreky? tie mi spominal moj ortoped, ze ak nezaberu rehabilitacie.......mne neurologicka povedala ze mam velmi pretazene lakte a poslala ma na ortopediu......na ortopedii mi doktor robil vysetrenia len take ze som musela napriklad silno zovret päst a tlacil mi na laket ci ma to boli, alebo som mu musela ja silno stisnut ruku a tiez tlacil na laket a ja som mu hovoril, kde vtedy vyzaruje bolest.....podla toho posudil, ze to je tenisovy laket.....,mne ruky netrpnu ale bolia

benit
6. nov 2019

@slniecko174 tie obstreky mohol fuknut, ked je ta rehabka, tak neskoro. Neni to nic hrozne mne opichaval laket, zapastie a medzi prsty dlan. Najhorsie boli tie prsty. Verim, ze stale zit v bolesti a fungovat je velmi tazke. Ja som neudrzala lyzicu, nevedela som chytit pero a pisanie bolo peklo. Som ucitelka, este ze som mala 3-4 , tak uz dokazali vela sami. Terz pri prvakovh by som to nedala.

slniecko174
autor
6. nov 2019

@benit dakujem velmi pekne za odpoved 🙂 ja mam doma dve tretiacky

87saja
6. nov 2019

mne pomohla aplikácia Guna MD Tissue po dvojročnom trápení s obstrekmi a ortézou na lakeť mám pokoj cca rok (nechcem zakríknuť). Injekcie si hradíš sama, ja som vybrala dávku 7-ich, jedna stála 10 EUR.

v_ero_ni_ka
6. nov 2019

@slniecko174 Ano. Ale kedže vyšterenie ukázalo že problém nie je v ruke ale že to vystreluje do ruky. Čiže problém bol z chrbta, injekcie mi pichal medzi stavce a tesne nad miechu.

branko30
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barborka37
4. júl 2021

@slniecko174 revita nerv mi pomohol najviac

barborka37
4. júl 2021

@slniecko174 revita nerv

jalla
24. nov 2023

@benit dobrý deň, a ako ste sa dostali na chirurgiu ruky? Tam vás odporučil ortopéd? A ak sa snom opýtať, kde ste boli na operácii? Dakujem

benit
25. nov 2023

@jalla ano ortoped ma odporucil. A tam ma aj operovali. Ja som bola v bratislave, velmi mili ludia, super pristup.

jalla
1. dec 2023

@benit ďakujem a kde konkrétne v Bratislave? Nemáte žiadne pooperačné problémy? Ďakujem

benit
2. dec 2023

@jalla v ruzinove tam je chirurgia ruky- ambulancia aj lozkove
Ja mam problemy, ale tym, ze vyse 2 rojy trvalo lekarom kym ma tam poslali a nerv bol dlho utlacany, tak su tam nezvratne zmeny. Keby mi to nezoperovali, tak moze odumriet. Tolko mi povedala pri operacii ked to otvorila.