Tik v očiach

zavada1
2. máj 2018

Maminky,chcela by som sa poradit,,u nas sa zacal problem s tikom u mojej 12rocnej dcery asi pred tromi mesiacmi,najskor len zmurkala,teraz akoby robi brimasi,niekedy take sklbanie,viackrat sme absolvovali ocne vysetrenie,bolo v poriadku,potom nas ocna doporucila na neurologicke vysetrenie,tam jej robili aj EEG,vsetko v poriadku,tak jej neurologicka dala uzivat MagneB6 a po týždni vôbec žiadne zlepšenie ale trocha viacej sa jej to zhoršilo tak som jej volala tak nám dala kvapky TIAPRIDAL 2x6 tri dní a potom keď sa nezlepší tak 2x7 kvapiek.Ďakujem pekne za nejaké odpovede ci ste ich brali alebo iné
Magne B6,ale mam pocit,ze to nepomaha,co mam robit,poradte,uz som z toho nestastna... 😒

janinah
2. máj 2018

psychofarmakum pre 12ročnu? som zdravotník,toto by som môjmu dieťaťu nedala....radím psychologičku....toto mala sesternica v puberte,ale brutal žmurkanie,boli kdekade na vyš. a nič nepomohlo,ale potom to prešlo samé...a pridať vit.B skupiny...opýtaj sa ešte v sk. Zdravotníci,možno niekto poradí ešte niečo iné

andula77
2. máj 2018

Ja len pridam svoju skusenost, ale pripad 12rocnej moze byt uplne iny. Moj 6 rocny syn, robil takisto akoby tiky ocami, vtedy si aj hryzol nechty tak som to brala ako prejav neurozy ci zlozvyk..postupne robil ocami az grimasy. Ocna nam potvrdila dioptriu skoro 4 na lave oko! A to bol na 6rocnej kontrole polroka dozadu. A tam nic. Mozno skuste aj ineho ocneho, pre istotu.

andula77
2. máj 2018

az teraz citam poriadne, ze viac krat ste absolvovali ocne tak asi to tym nebude...

ivana11155
2. máj 2018

A nebude dcera pod nejakym vacsim stresom? Stres, puberta, cudne, ze obvodnu doktorku nenapadlo poslat vas aj k psychologicke. Skuste aj tymto smerom, lieky to mozno potlacia ale nevyriesia.

savmebej
2. máj 2018

@zavada1 magnezium ale dobre vstrebatelne napr.magnerot alebo mag vo forme citratu...+b vitaminy...su to nervy

zavada1
autor
2. máj 2018

Stres vôbec nemá, a v škole sa dobré učí tak neviem uz si radí ako to bude trvať už som z toho zúfalá.Aj nocí mi spí normálne.

zavada1
autor
2. máj 2018

A tie kvapky TIAPRIDAL môžu poškodiť?

jvlo
2. máj 2018

@zavada1 mne tika oko už niekoľko týždňov. Tiež nevedia prečo. Ak magne B6 nepomáha, dala by som samostatné magnézium a b komplex. Určite by som nedávala dieťaťu psychofarmatika. Existuje aj revitanerv alebo tak nejako sa to volá, sú to vitamíny,len neviem či aj pre dieťa, ale zase lepšie ako oblbovaky.

savmebej
2. máj 2018

Stres pre cloveka je uz aj rano vstat a mat povinnosti...toto mi povedala lekarka,ked som tiez o mojej dcere tvrdila,ze stres nema a uci sa najlepsie

savmebej
2. máj 2018

@zavada1 to magnezium dlhodobo,za tyzden nepomoze

pribinak
2. máj 2018

@zavada1 tiapridal je na ukludnenie, mali by ju trosku tlmit, aby mozno nebola nervozna. to ze sa dobre uci, neznamena, ze nema stres, mozno je nervozna z niecoho ineho, mozno ma na seba vysoke naroky, alebo tak.

zavada1
autor
2. máj 2018

Mamičky ďakujem pekne za radí.

janinah
2. máj 2018

@zavada1 asi nie si zdravotník,ja som,viem,že liek ordinoval lekár,ale pozri su príbalový leták,tých nežiaducich učinkov /môžu,ale nemusia byť/ je tam toľko a také,že ja by som to nedávala....určite najprv hladajte príčinu u psychologa

https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/tiapri...

skumavka
2. máj 2018

Tiapridal je psychofarmakum, snažila by som sa mu u dietata vyhnúť. Skús Pyridoxin od firmy Lečiva+ plus k tomu samostatne Magnézium.

montemotherone
2. máj 2018

Treba sa vrátiť z tejto cesty a riešiť psychiku dcéry. Magne, ale rovnako B komplex je super, ak chýba často sa prejavuje jemným zášklbom oka, kútika... Ale grimasy? To už je iný level. To už sa blíži k neuróze.
Začni od seba, manžela... Nemáte v rodine napätie? Nevytvarate na dcéru veľký tlak? Nekritizuje ju stále? Neposudzujete, nezhadzujete jej konanie?.... Ak vraj majú problémy deti do cca 15 rokov, treba liečiť rodinu (rodičov)... Myslí sa tým hľadať dôvody problémov tam.

kaja73
2. máj 2018

ak robi aj grimasy a nededna sa len o male tiky oka, tak si skus pozriet diagnozu tauretov syndrom..ten zahrna tiky,vacsie aj mensie,grimasy,ale casto zvukove efekty atd..nemusi byt vsetko naraz a choroba sa meni-teda jej priznky sa menia casom-aj k lepsiemu aj k horsiemu.

tanita007
2. máj 2018

Ahoj ,skús odsledovať kolko času trávi na PC,mobile.Aj tie akože nevinné hry dokážu v človeku naštartovať riadny stres,nepokoj.

raffaella
2. máj 2018

A neodporúčali Milgammu? Je to špeciálna forma vit. V a práve na také zasklby na tvári.

raffaella
2. máj 2018

*vit. B

zavada1
autor
2. máj 2018

V rodine napätie žiadne nemáme sme normálna rodina sem tam sa pohadáme ale to je u každej rodine normálne.Malá sa vie trocha stesovať ako ide do školy ano.Pri vyvolaný ku tabule je taký bojko ale to vie a sa bojí môže byť aj z toho.

zavada1
autor
2. máj 2018

A co hovoríte na tie kvapky mám vyskúšať radšej prvé tie až potom kvapky co mi dala na Neurológ.

caray
3. máj 2018

milgamma tá je dobrá s tou mám skúsenosť a viem, že ju aj pri takýchto problémoch odporúčajú, nedostatok vitamínov môže narobiť problémy :/

nela82
9. máj 2019

@zavada1 ahoj,ako ste na hom teraz?Mam podobny problem so synom...