Tlačí sa mi zub múdrosti

8. sep 2022

Ahojte,cítim že sa mi tlačí zub múdrosti. Rastie tak akoby doboku. So zubarom som to ešte neriešila. Boli jeho odstránenie? Dosť sa obávam.

tanyan
8. sep 2022

Bolesť je subjektívna záležitosť. Nepríjemné je vyťahovanie aj pri lokálnom umŕtvení. Bolesti sú však aj po vytrhnutí a počas hojenia (diera v ďasne sa musí zatvoriť).
Pokiaľ nie je vonku, tak sa to bude musieť chirurgicky otvoriť a vybrať z ďasna.
Píšem však aj preto, lebo mne rástla osmička hore do sedmičky a na môj návrh mi zubárka vytrhla tú sedmičku (bola už viackrát opravovaná a dala sa odstrániť ťahom bez chirurgického zákroku) a osmička si pekne sadla na jej miesto, ani nevidieť že to nie je sedmička.

andreadca
8. sep 2022

Mne sa tlačil niekoľko rokov, nebola to nejaká strašná bolesť len to 2-3 dni otravovalo a prešlo, potom po čase znovu. Nakoniec mi ho vyberali na stomatochirurgii, lebo rástol akosi krivo, do líca 🙂. Nič dramatické, opichali a ani som nevedela...ale sama seba som tak vystresovala, že som myslela, že odpadnem od strachu.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikola81
8. sep 2022

Ja som dva tyzdne po odstraneni spodnej osmicky. Robil to zubny chirurg. Dalo sa to vydrzat, mam to aj zasivane. Ale teraz po dvoch tyzdnoch cez vikend som skoncila na urgente s masivnym krvacanim rany. Museli mi to cistit, znova zasivat a este aj vypalovat lebo aj po zasiti to stale krvacalo. Takze som zasa na zaciatku. Znova opuch, bolest. Nevedeli pochopit preco k tomu doslo. Nic mi do toho nepichlo, stalo sa to uplne z nicoho nic.
Mimochodom, zub ma nebolel, nemala som s nim ziadne problemy, ale ked ho tahal tak sa mu rozpadol lebo bol pod dasnom uplne pokazeny a vravel ze bola otazka dni kedy by zacal boliet

autor
8. sep 2022

@andreadca ahoj aj mne sa tlačí takto doboku . Ani ho neviem riadne umyť lebo je tak úplne hore ani si ho zrkadlom nevidím len ho cítim jazykom.. momentálne aj nosím strojček a bojím sa že ovplyvní posun zubov

nicol_ka55
8. sep 2022

strojcek by ovplyvnit teoreticky mohol. ale kazdopadne by som si asi nedala vytiahnut zub, ktory je zdravy a nijakym sposobom mi neprekaza. ak by ti tam robil nejaku sarapatu, tak by som to riesila potom, naco sa tym zaoberat teraz, ked este ani nie je cely vonku? 🙂 bolest je cisto subjektivna vec, ja s tymto problem napriklad nemam, vobec mi nevadi trhanie zubu, ani nic s tym spojene. ved ti to koniec koncov aj tak riadne umrtvia pred zakrokom, takze sa nie je coho obavat 🙂 zbytocne stresujes.