Vypadávanie vlasov u 22 ročnej

amalka147
18. apr 2017

Ahojte. Mám 22 rokov. Mám taký problém že mi neskutočne padajú vlasy. Hlavne po umytí mi a rozčesavani mi vypadne guča vlasov. Bola som pred 4 mesiacmi na endokrinológii. Zistili mi vysokú hladinu prolaktinu + nezhubny nádor v hypofyze. 4 mesiace beriem lieky - PARLODEL - beriem aj vitamíny REGHAR na podporu vlasov. Už som zúfalá, neviem prečo mi tak padajú. Či to je z tej liečby ktorú podstupujem alebo ako...hladina prolaktinu je zvýšená po pôrode.. No ja ani nerodila ani nič. Mama mi povedala ze to je z tých liekov asi čo beriem ale tak po umytí je to pomaly do 100 vlasov. Normálne až plačem niekedy keď vidím tu hŕbu vlasov, to jak po chemoterapii pri rakovine..
☹ čo robiť... Ako zmierniť padanie..už som zúfalá ☹

moonlight1210
19. apr 2017

@amalka147 zvýšený prolaktin samotný môže byt zodpovedný za padanie vlasov. (Posúva hladiny hormónov v prospech mužských a tie vieme, že spôsobujú riednutie vlasov. Žiaľ nie aj chlpov 😠 )
Hľadaj diskusie na nete o prolaktíne a padani vlasov. Ženy tam podrobnejšie rozoberajú svoj problém a dávajú si rady, čo im zabralo na padanie vlasov a co nie.

A aj keď je to veľmi stresujúce, snaž sa udržať v pohode. Stres padanie len zhoršuje. Alebo sa poraď s doktorom, či sa dá nejak s tým pomôcť. Možno existuje niečo podporné pri tvojom druhu liekov, čo padanie spomalí.

Hlavne sa v prvom rade vylieč, aby si nemala potom problém otehotnieť a donosiť dieťa. (Prolaktín je tuším hormón, ktorý sa produkuje po pôrode a snaží sa zabrániť uhniezdeniu vajíčka v maternici, ak sa nemýlim. Zvyčajne ženy otehotnejú aj tak, ale ked ho máš zvýšený, mohlo by to spôsobiť problémy.).

moonlight1210
19. apr 2017

@amalka147 a teraz som natrafila ešte na jednu diskusiu, kde píšu, že priamo v príbalovom letáku parlodelu je upozornenie na vedľajšie účinky lieku, že spôsobuje padanie vlasov.

Leták si si teda ešte necitala, či v slovenskom toto nie je?

zdena12345
19. apr 2017

kolko si od porodu? lebo aj po porode si 3 mesiace zacnu vlasy hodne vypadavat. Mne ostala mozno polovicka... Mozno sa ti zbieraju ucinky vsetkeho🙂

amalka147
autor
19. apr 2017

@moonlight1210 prečítala som si ho...až včera že je to jeden z vedľajších účinkov... Až mi do plaču je normálne ☹ a ešte keď čítam že môžem mať problém otehotnieť ta...

amalka147
autor
19. apr 2017

@zdena12345 ešte som nerodila nikdy. Nemám deti zatiaľ.

lorela
19. apr 2017

@amalka147 Nebudem sa rozpisovať, len veľmi stručne: Šampón odporúčam Vichy proti vypadávaniu (doslova "ukotvuje korienky"), 2x za deň vtierať do vlasovej pokožky Neocapil (- je na hormonálnej báze - poraď sa so svojim lekárom) alebo Biohar. Z doplnkov výživy radím Forcapil.

adkovmotylik
19. apr 2017

Mne dal dokopy celkom vlasy Biosil Plus 🙂 a b komplex . a sampon odporucaju Vichy vela zien alebo Milvu

amalka147
autor
19. apr 2017

@adkovmotylik vďaka... Ale s milvou mám negatívnu skúsenosť bohužiaľ..no ešte vydržím do kontroly a potom sa poradím...dúfam že sa to zmierni

adkovmotylik
19. apr 2017

Aj ja mam negativnu s Milvou. Vobec mi nesadla vlasy sa mi zhorsili . tak sme vynimky 🙂

moonlight1210
19. apr 2017

@amalka147 ja sice nemam problem s hormonami, ale zazila som velmi stresujuce obdobie a vlasy mi padali ako besne, zredli skoro o tretinu.
pomohlo jednak sa prestat stresovat, jednak Revital.

ty sa sice nemozes len tak zbavit svojej choroby, ale prestan sa stresovat a byt nestastna pre vlasy, aby si padanie nepodporovala (aj ked po kazdom umyti vlasov vytiahnut ich za hrst pri cesani je dost neprijemne, to si dobre pamatam).
ak mozes, daj si kratsi uces, vlasy zatazuje aj dlzka. navyse kratsi uces sa da viac "nasuchorit", takze vlasy vyzeraju opticky hustejsie, co ti moze dodat na pohode.

sustred sa na vyliecenie, potom vlasy zase dorastu. v pokozke hlavy mame dost cibuliek, ktore "spia". ale mozu sa aktivovat a zacat rast namiesto vypadanych susedov.
a este pozri vypadane vlasy, ci padaju aj s cibulkou, alebo nie. ak nie, tak urcite dorastu po vylieceni aj tie vypadane.

a to, ze ti nejaky prostriedok na podporu vlasov pomaha, zistis po nejakej dobe (cca mesiac-dva) tak, ze po umyti a ususeni, ti budu spomedzi dlhsich vlasov vykukovat nasuchorene nove kratke vlasky (hlavne na vrchu hlavy to vidno pri cesticke - nedaju sa potvory nijak ucesat, len tak ze ich lakom, voskom alebo gelom urovnas). takze potom ziaden strach, vlasy ti zas dorastu a zhustnu (mozno nie uplne na predoslu hustotu, ale nebudes ich mat ani riedke).

amalka147
autor
19. apr 2017

@moonlight1210 ani neviem ci s cibuľkou či bez. Neviem to rozoznať ☹ dúfam že po vysadení liekov sa to zmierni lebo odkedy ich beriem tak je to zle... A stále horšie a horšie. Už som z toho mimo. Mám debky normálne už...

bozzie
19. apr 2017

No mozno by bolo najlepsie zmenit lieky ale tak zas si myslim, ze je dolezite zdravie a nie kolko vlasov mas na hlave. Je to tazko neviem co by som na tvojom mieste robila no asi budes musiet len vydrzat a pokial sa nevyliecis tak by som si asi zaobstarala parochnu byt na tvojom mieste😒

amalka147
autor
19. apr 2017

@bozzie idem zajtra skrátiť dĺžku vlasov... Lebo mam dlhé tak dočasne budú kratšie.. A parlodel ešte musím brat do júna.. Potom idem na kontrolu na krvné testy a uvidíme čo ukážu. Od Silvestra ich beriem ale až teraz začali neskutočne padať. Vedľajší účinok - vypadávanie. Už som z toho na nervy a zúfalá

nuska
19. apr 2017

Reálna skúsenosť. Ak by si chcela skúsiť, napíš mi, pošlem ti to.

amalka147
autor
20. apr 2017

@nuska koľko to stojí a kde sa to dá zohnať? Fakt to pomáha??

nuska
20. apr 2017

@amalka147 pisem ti

maryzabeth
29. aug 2017

Odporúčam Vlasové hnojivo, ktoré má už zopár známych odskúšané 🙂 výživu vlasov je dobré začať z vnútra, potom je dobré skombinovať s nejakými prípravkami, ktoré sú určené priamo na vlasovú pokožku 🙂
http://www.maxivitalis.sk/produkt/maxivitalis-v...

lukaskam
29. aug 2017

@amalka147 ahoj môžem poprosiť aj ja link ?

marusia12
29. aug 2017

@amalka147 mne dala priamo kožná také robené tobolky z lekárne.... 100 kusov a doplácala som nejakých pár €, plus Alpicor na rast vlasov.... po tom mi začali rásť rýchlejšie, ale zas mi stále padajú ako tebe...

marusia12
29. aug 2017

@maryzabeth tento produkt "vlasové hnojivo" je plné umeliny.... treba ísť ku kožnej a normálne si nechať predpísať tie tobolky, ktoré sú v lekárni.... toto je len zbytočne predražené

marusia12
29. aug 2017

@nuska multilevel 😀 Nie je vám trápne to ponúkať?

lukaskam
29. aug 2017

@marusia12 a ako sa prosím ťa volajú tie robené tobolny?

marusia12
29. aug 2017

Neviem to prečítať.... ale ak pôjdeš ku kožnej, ona ti to napíše.... toto je problém, ktorý treba riešiť u lekára a nie cez multilevel alebo nákupom nejakého chemického šampónu v drogérii.

nuska
29. aug 2017

@marusia12 keďže je to kvalitné a naozaj to pomáha tak nie, nie je mi to trápne. Vy ste nikomu nikdy nič neodporúčali?

marusia12
30. aug 2017

@nuska pomáha? máte k tomu nejakú odbornbú štúdiu?
Neodporúčam veci z multilevelu, už z princípu, že ide o bohapusté zarábanie na ľuďoch. Takže mám aj takéto zábrany pri ponúkaní tovaru... nie všetko je o peniazoch.

maryzabeth
30. aug 2017

To vlasové hnojivo majú v každej lekárni, sú to normálne vitamíny a minerály, ktoré sú aj v iných prípravkoch pre podporu a výživu rastu vlasov... pokiaľ viem, ženy si kupujú aj samotné MSM na vlasy v čistej forme... ja som hodila odkaz na web ale majú v každej lekárni, tak ako spomínaný revalid či iné pripravky

gondyo
30. aug 2017

výborné sú produkty z KVARTOFIN,vlasy sú krásne lesklé a zdravé,známej,ktorá bola skoro holohlavá,začali rásť nové síce jemné vlásky,ale rástli....

gondyo
30. aug 2017

pardon KVATROFIN

marusia12
30. aug 2017

@amalka147 nepočúvaj tu tieto rady, že niečo sama z lekárne. Silné vypadávanie vlasov má nejakú príčinu, ktorú treba riešiť u lekára odborne. Možno máš niečo s hormónami... a nijaký šampón ti na to nepomôže. Skoč ku kožnej, riešia tam toto denne a máš tie prípravky za slabý poplatok... a hlavne to sú lekárske prípravky, nie sračky z drogérie plné pridruženej chémie. To ti môže uškodiť ešte viac.

dia6
30. aug 2017

ahoj
presne toto zistili tento rok aj mojej sestre: vysokú hladinu prolaktinu + nádor v hypofyze, len ešte nevie či je nezhubný.
Tiež jej neskutočne padajú vlasy, až také veľké guče a tiež sa jej lámu nechty... niekedy až celé od kože.
Lenže to je vraj z vysokého testosterónu... to je mužský hormón. Má tieto hormony zvýšené... ale pre to nemože mať aj dieta.
Neviem či to jedno s druhým súvisí, ale radšej si to daj zistiť. Tieto testy na hormony robí gynekológ... je to dosť vážny problém, ak raz chceš mať detičky.
Nechcem strašiť, len keď má sestra presne to isté.... tak som ti to radšej napísala.