Výplach nosa s konvičkou a problém s uchom

mitama
17. nov 2023

Ahojte baby, ktoré si vyplachujete nos konvickou. Dva dni si vyplachujem kvôli upchatým dutinam, a v noci som nemohla spat, pretože ma bolelo ucho. Cítim tam vodu, pri smrkani mi to praská.
Stalo sa vám nieco podobne? Ako ste to riešili? Postačia nejaké kvapky z lekárne alebo treba ísť na orl?
Čaká ma aj biopsia prsníka a neviem, či v takom stave môžem ísť…
Ďakujem za odpovede

janinah
17. nov 2023

Nos sa vyplachuje len a výlučne u alergikov,nie pri soploch a upchatých dutinách,aj ked to niektorí dr.odporúčaju,ale nie je to správne.Pri dutinách len a jedine suché teplo /solux,nahriata soľ v bavlnenej ponožke..../
Kvapkať kvapky do nosa typu nasivin,olynth..poležiačky a s miernym naklonom na kvapkanu stranu,akoby tie kvapky mali stiecť z nosa do ucha...3x denne....do ucha burrow kvapky....sinupret a vitamíny....kedy je ta biopsia?

zuzana_ci
17. nov 2023

Konvičku používam len ak je nos priechodný, také nepoznám, že by sa do upchatého dávala ešte voda... ktorá nemá ako vytiecť... Zdá sa mi to riskantné.
Možno by pomohlo sa dobre sa napariť na hrncom s bylinkami typu rumanček, repík, šalvia (hlava pod dekou, pokrievku pomaličky odchyľovať aby to bolo znesiteľné a vydržať čo najdlhšie, kým bude para) aby sa nos a dutiny uvoľnili..

mitama
autor
17. nov 2023

@janinah práve nasivin a olynth a kvapky ním podobne mi vytvárajú závislosť… sinupret si dávam v tabletkách, mne ta konvicka pomohla, vytiekol zo mna bordel a uľavilo sa mi, ale nečakala som nejaké prepojene s uchom.
Kvapky si pôjdem kúpiť, aj sprej vincentku. Teraz bolesť nemám, iba v noci. Ale cítim tam nepríjemne pri rôznych činnostiach - smrkanie atd
Biopsiu mám vo štvrtok v týždni a cítim, že imunita nie je ok.

janinah
17. nov 2023

@mitama ano,bordel vytiekol a zaroven si si zaniesla infekt kam len sa dalo,pozri si anatomiu nosovej dutiny a ucha...
biopsia je dôležitá a ak nebudeš mať zvýšenu teplotu,tak chod

taktotedanie
17. nov 2023

@mitama no konvickovat sa nesmie ak je akutny zapal rozniesla si si zapalaj do ucha
Liecba ti bola poradena a nabuduce sa poucis !

renatka100
17. nov 2023

@mitama toto bude asi uz na atb ked citis ucho 😩 ta konvicka pri plnych dutinach skor poskodi ako pomoze

mitama
autor
17. nov 2023

Ďakujem dievcata. Som nemilo prekvapená, pretože aj tu na MK písali, že si tým vyliečili zapálene dutiny a zadnú nádchu. A je to ospevované všade, poučena už teda som.

h2
18. nov 2023

@mitama Ahoj, ja mávam problém s dutinami pomerne často. Konvičku používam, ale nikdy nie, keď už je to v akútnom stave, presne pre to, že vtedy to urobí viac škody, než úžitku.
Mne na dutiny najviac pomáha zakúriť v krbe a dobre sa pred ním vyhriať. Samozrejme, nemá každý takú možnosť, tak skús infralampu.