Zubný implantát - starostlivosť, životnosť

11. apr 2022

Ahojte
Rada by som sa opýtala na skúsenosti so zubným implantátom
Starostlivosť
Životnosť
Ako to vyzerá na pohľad
Približna cena
Približna doba hojenia
A vlastne celý priebeh ako sa na to pripraviť čo najlepšie,ako prebieha vklad,atď.
Ďakujem.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivka21
12. apr 2022

Najprv sa ďasno po vytrhnúť hojí tuším 6 m. Potom idete na konzultáciu. Urobia vám rotengen a povedia ci je kosť dobra a objednajú. Zákrok trvá 30 min.mna to vôbec nebolelo akurát divný pocit keď vám prechádzajú po kosti. 2 dní je horšie jedenie ale inak sa dá není to nejaká extra bolest (pre mňa menej bolestive ako vŕtanie zuba pri kaze ) Po zahojeni implantátu kontrola vložia druhu časť implantátu urobia odtlačky na korunku o cca týždeň založia. Čistenie klasika medzizubne kefky klasická kefka a pravidelná dentálna hygiena. Životnosť mi vravela zubárka 10 r.

autor
12. apr 2022

@ivka21 ďakujem. Po vytrhnuti Sa dáva čo ako náhrada? Ide totiž o predný zub☹️

ivka21
12. apr 2022

No toto neviem ja som si robila 5 hornú takže

janarochester
12. apr 2022

Pokiaľ je kosť v poriadku a pod zubom nie je zápal,vedia urobiť extrakciu aj nasadenie nového zuba v jednom kroku..ale asi závisí od kliniky,ja som bola v Trenčíne. Pod zubom som mala zápal...takže po vytrhnuti sa mi musel hojiť 6 mesiacov,potom dorobili kosť,lebo jej bolo málo...hojilo sa dva mesiace...potom som dostala titánový skrutku...tiež cca dva mesiace hojenie a potom urobili odtlačok a do týždňa som mala korunku...stalo to cca 1500€ všetko ..neľutujem..robili mi šestku.

alfged
12. apr 2022

Nie vždy sa po vytrhnutí musí ďasno hojiť, implantát sa niekedy robí hneď do rany, toto ale musí zvážiť implantológ. Viem, že provizórne náhrady na implantát sa robia tiež, ale neviem od čoho to závisí.
Priebeh u mňa:

1. návšteva - konzultácia - 3D rtg a zhodnotenie stavu kosti.
2. návšteva - zavedenie implantátu (skrutky do kosti), dokopy to trvalo pár minút, úplne bez bolesti. Nejaký čas som brala ATB.
3. návšteva - po 8 týždňoch, kontrola hojenia a odtlačky na korunku
4. návšteva - dva týždne po tretej návšteve nasadenie korunky a cca tri týždne trvalo kým som zub prestala úplne vnímať.

Dolná šestka, cena 1500€ všetko. 10 rokov záruka. Čo sa týka životnosti, bolo mi povedané, že veľa závisí od starostlivosti, ale čo som hľadala info, tak sa udáva, že väčšina ich je aj po desiatich rokov vo výbornom stave.

Čistím špeciálnou zubnou niťou na to určenou (má zhrubnutú stredovú časť) a ústnou sprchou. Inštruktáž ti spraví priamo lekár alebo dentálny hygienik.

autor
12. apr 2022

@janarochester áno žiaľ mám tam aj zápal. Vyzerá že sa sťahuje a mám čakať kým ustúpi aby bola kosť v poriadku a potom by bol možný implantát. Teraz mám ten zuby mŕtvy

elizabet173
12. apr 2022

Otec mal takmer 18 rokov bez problemov, cena bola este v korunach, nepamatam si uz kolko

lucylucka
12. apr 2022

Ahoj ja som mala tiež zápal na prednom zube ale môj zubár mi ho v bolestiach hneď vytrhol lebo už mal vacok..náhradu som mala zatiaľ medzerník a navrhol mi buď mostík alebo implantát ktorý on nerobil ten som riešila u iného zubara.Implantat mi robili až po zahojení ďasna.Implantat mám 4rok a 2x ročne chodím na dentálnu hygienu.

autor
12. apr 2022

@lucylucka ďakujem a čo je to ten medzerník?