Obľúbené knihy pre deti okolo 4 až 5 rokov

lleniak
18. mar 2012

Aké sú obľúbené knihy vašich detí?
Nemám prehľad, čo ponúka slovenský trh, tak by som pri najbližšej návšteve kníhkupectva rada išla trochu pripravená. Srdečná vďaka!

parvitas
18. mar 2012

@lleniak 4-ročná krstná dcérka zbožňuje rozprávky o princeznách. pozná ich naspamäť. najmä Disney princezničky -Ariel, Snehulienka, Popoluška, Bella (Kráska)...našťastie ešte neobjavila Barbie... 🙂
ale vlastne má rada všetky knižky, čo sa jej čítajú - napr. o zvieratkách. Ale zaujímajú ju najmä také, kde je výrazná postava, s ktorou sa môže stotožniť, napr. Gulliver... ale aj tak vyhrávajú princezné, husiarky, nevesty z klasických Dobšinského rozprávok...

katuskad
18. mar 2012

@lleniak moja dcérka tiež miluje Disney rozprávky, ariel, snehulienka........ macka pu a potom červenú čiapočku, medovníkovú chalúpku a tak..... 😉

bubelko
18. mar 2012

@lleniak u nas momentalne vedu klasicke dobsinskeho rozpravky 🙂 ale je pravda, ze su to este knizky po mne a tak maju svoj vek a tomu zodpovedajuci vzhlad 😀

beruha
19. mar 2012

No u nas jednoznacne vyhrava tato knizka: "Tri male bosorky" - boooze, to sme museli citat asi 20x . . ., potom "O vlacikoch" od Kahouna, aj "Moja prva biblia" a vsetky knihy o "Pingu" 🙂

lleniak
autor
19. mar 2012

@beruha O vlacikoch mame, tiez to dokazeme citat do nemoty 🙂

anjelik0907
19. mar 2012

@lleniak môj synček mal najobľúbenejšiu knižku Na gazdovstve od jari do zimy 🙂

eva423
19. mar 2012

U nás bodujú rozprávky o zvieratkách a tiež ako už maminky spomínali klasické disneovky-Lady a Tramp, Mačky Aristokratky, Dumbo,Bambi,Macko Pu...Malý má rád aj obrázkové ,kde mu zasa my rozprávame a on si môže vymýšľať príbehy alebo situácie.

ivett1
20. mar 2012

@lleniak naša Viki mala najobľúbenejšie v tom veku všetky knižky - Malá princezná ...vyšli asi štyri...a tie sme čítali stále dookola a dokonca sme hrali scénky z tých knižiek...(dávali to v telke aj ako večerníček 😉 )
a potom rozprávky....hlavne o zvieratkách a princeznách 🙂

bets
20. mar 2012

u nas v tom veku: Mach a Sebestova, Pipi dlha pancucha, Opice z nasej police, Matko a Kubko, Smely zajko, Budkacik a Dubkacik, O psickovi a macicke a ine.
od 5r. dcera oblubovala vsetky knizocky o Vilach:
http://www.slovart.sk/knihy-v-slovenskom-a-cesk...

syn postupne zo spominanych detskych knih ako prichadzal do skoly prechadzal na troch patracov, a rozne zahady od Brezinu. teraz u nas boduju knihy od Futtovej, aj od Dahla.

kukucg
20. mar 2012

U nas je naj Bambulka 🙂 maly ju zboznuje, spievame jej pesnicky a je aj dost vychovna 😅

ivett1
20. mar 2012

@kukucg Bambuľka vyšla ako kniha?

ivett1
20. mar 2012

@traktor no, kukni 😅 ...my, sme všetci (vrátane mňa a môjho muža 😀 😀 😀 ) "odchovaní" na seriálovej Bambuľke v tv😀

kukucg
20. mar 2012
nika.r
27. máj 2012

čítate deťom rozprávky o vílach, strašidlách, škriatkoch? My sme doteraz Tomimu také nehovorili, nejako som mala pocit, že také povedačky deti len strašia a zbytočne sa potom boja tmy a iných vecí. Ale dnes sme boli na nádhernej výstave rozprávkových bytostí a úplne ma to vzalo. Je to predsa len také tajomné, plné fantázie a nemusí to nutne strašiť. Aj deti z toho boli mimo. Tak teraz neviem, či neochudobňujem ich svet fantázie, keď im o tomto svete nerozprávam. Na MDD im chcem kúpiť knihy, tak rozmýšľam, či by ich to aktuálne nepotešilo. Len sa stále trochu obávam, či sa potom nebudú báť. 🙂 Deti som nikdy nestrašila, ja som veľký bojko a mám pocit, že aj kvôli tomu, že som vyrástla na "bubákoch" 😝 Preto táto otázka. Vďaka za Vaše skúsenosti.

bubelko
27. máj 2012

@nika.r ano. citam klasicke rozpravky - su tam draci, strasidla, jezibaby a ine rozpravkove stvorenia. nikdy sa nebali. ale ani som ich nikdy nestrasila "bubakmi". ked sa opytaju, co je to drak, jezibaba - tak sa snazim vysvetlit, ze je to rozpravkova bytost, a ze si to ludia vymysleli, ked si nevedeli vysvetlit nejake javy 🙂 a potom rozvijame debatu.
ale napr. na prazdninach syn neustale hladal jaskyne, kde mohli byvat draci. velmi sa mu to pacilo 😉

leena24
25. júl 2012

Kniha Rumcajs baví děti již 41 let!
http://dikulka.pise.cz/148625-fragment-kniha-ru...

Hurvínkova cesta do Tramtárie
http://dikulka.pise.cz/149542-fragment-s-hurvin...

shades3
9. okt 2014

@nika.r Ahoj Nika, toho sa prosim ta neboj - ja sice deti (este) nemam, ale ako dieta som citala absolutne vsetko, nevynimajuc fantasticke knizky. Ako spomina bubelko, v nasich slovenskych rozpravkach su same strasidelne postavy, bosorky, draci, odsekavaju sa hlavy, bratia zhavraneju, a podobne - to su priam horory, take fantazijne svety s vilami a skriatkami su casto ovela jemnejsie! Ako dieta som to absolutne milovala, a to mi ostalo dodnes, a fantaziu mam bujnu az prilis 🙂 Urcite im tu krasu dopraj, bude sa im to velmi pacit!
Vela stastia 🙂

bobika492009
10. okt 2014

u nas idu knižky s temou Mickey mouse , a šmolkovia 🙂 . Malá ma 5 rokov . Ale nemá problem prezerať si knižky s hocijakou tematikou . Najviac ju bavia knihy , v ktorych su aj puuzle, alebo niečo podobné

moje123
13. máj 2015
Používateľ moje123 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od moje123.

Mojmu synovi sa páči kniha Lietadlá, túto rozprávku máme aj na DVD. Potom sú to Krtkove dobrodružstvá, Maťko a Kubko a klasika - Perníková chalúpka, Škaredé káčatko, Popoluška,...

obchoduzuzky
2. jún 2015

u nás momentálne fičí knižka Opice z našej police 🙂

karolinka789
4. jún 2015
Používateľ karolinka789 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od karolinka789.

Včielka Maja, Máša a medveď, Barbie - najkrajšie filmové príbehy. Rozprávky, ktoré pozná z televízie aj najradšej číta

srenata
2. júl 2015
Používateľ srenata je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od srenata.

U nás frčí Jake a piráti ze Země Nezemě. Starší číta príbehy, mladší skladá puzzle. No čo, mám takých malých pirátov 🙂

lenatali
3. júl 2015
Používateľ lenatali je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od lenatali.

Moja dcerka má veĺmi rada Včielku Maju a Zvonilku. Okrem toho Macka Uška a Snehulienku 🙂

barca1205
10. júl 2015
Používateľ barca1205 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od barca1205.

Ešte aj v tomto veku sa radi vraciame ku Krtkovi. Okrem toho moji drobci radi počúvajú rozprávky o Maťkovi a Kubkovi 🙂

sonka345
13. júl 2015
Používateľ sonka345 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sonka345.

Macko Uško, Máša a medveď, Tomáš a jeho priatelia a všetky knižky o zvieratkách

karolinka789
14. júl 2015
Používateľ karolinka789 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od karolinka789.

Skúste pozrieť na www.egmont.cz. Včera som odtiaľ objednávala. Skúste kategóriu knihy 4-6 rokov

ester851
9. aug 2015
Používateľ ester851 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ester851.

U nás sú jednotkou Princezny - Snehulienka, Popoluška, Šípková Ruženka a všetko z edície Lietadlá. Majú radi aj tie knižky, do k´torých niečo dotvárajú - dokresľujú, dolepujú 🙂

bluerose
9. aug 2015

Nas bude mat 4 a najradsej citame Disneyovky - 101 Dalmatincov, Pinocchio, Snehulienka, Macko Puf, Lady a Tramp, Peter Pan 🙂 Okrem nich knizku Pingu, Krtkove Vianoce a potom rozpravky od H.CH.Andersena 🙂 🙂 🙂 🙂

denisa833
14. aug 2015
Používateľ denisa833 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od denisa833.

Princezny miluje aj dcérka. V tomto veku ju začali baviť knižky, v ktorých niečo dotvárala, ako napr: http://www.egmont.cz/knihy/princezny-velka-kniha-zabavy-3/. S tými sa vedela pekne zahrať a ani som nevedela, že je v izbičke 🙂