Inglesina verzus Peg Pérego

romaniela
10. jan 2015

Mamičky, aké máte skúsenosti s Ingelisnou Trilogy a Peg Perego Book plus S? Rozhodujeme sa medzi týmito dvomi kočíkmi, ale neviem, ktorý je lepší. Každý má svoje plusy aj mínusy, keby sa spojili vznikol by jeden parádny. Viem, že dokonalý kočík nenájdem nikdy. Skôr by ma zaujímala kvalita kočíkov. Oba sú talianski výrobcovia. Alebo ak by ste mi mohli povedať, ak máte jeden z týchto kočíkov, čo vám na nich vyhovuje a čo zase nie. Ďakujem 🙂

siska53
10. jan 2015

@romaniela ja za seba: Inglesina trilogy-ak je to ta s tym akoby golfovym ovladanim a malymi kolieskami,ktore robia aspon podla obrazku 4stopy,za mna nie! Ja som mala inglesinu magnum a do ineho typu kocika by som nesla.
A osobne by som skor sla do toho perega kvoli tomu,ze ma spojenu rucku - niet nad moznost ovladat kocik jednou rukou (viem porovnat,lebo mame aj sportiak,ktory sa da ovladat 1rukou len velmi problematicky,kedze ich ma oddelene).

Ja by som si sice z tych 2 nevybrala ani jeden,lebo ja som mala aj mam ine poziadavky na kocik,ale kedze sa rozhodujes ty,tak hlasujem za yen peg perego.

romaniela
autor
10. jan 2015

@siska53 ďakujem. Tú ingelisnu som pozerala s tou jednou rúčkou, nie s tými golfovými. Len tam sa to v strede sklápa a zloží sa ako golfáč, nie ako klasický kočík. Čo sa mi páčilo, lebo po zložení je neskutočne spratný. Páčil sa mi, že bol ľahučký. Inak sú dosť porovnateľné. A aký kočík by si si vybrala ty? Ja pozerám hlavne na kočíky do mesta. 🙂

siska53
10. jan 2015

@romaniela no..ja mam rada klasiku,retro styl. 🙂) som tiez z mesta,ale chodniky tu nie su nic moc.
Mojim favoritom bola inglesina vittoria,ale nakoniec vysiel po zrelej uvahe kocik inglesina magnum,aj ked tym,ze ma.pneumatikovy podvozok,zaberie trosku viac miesta. No kedze ja nesoferujem a kebyze mam aj vodicak,tak by som aj tak vela nejazdila,tak som.potrebovala kocik s velkym kosikom,co sa zmesti do maleho vytahu ,teda sa da dat rucka do roznych poloh, peruje,priestranny a ako plus som nasla,ze sa lahko z toho spravi sportiak a nemusis skladovat osobitne druhu cast kocika. A dokonca sme s nim absolvovali dovolenku s 2detmi aj v Tatrach,cize absolovali sme s nim rozne povrchy,lahko sa tlacil,kedze robi len 2stopy a ma velke kolesa,ani sneh (nemyslim 20cm,ale do tych 12cm) zvladol v pohode.
To mi splnil ten moj.

Preto som ti napisala,ze kedze ty mas ine poziadavky,sla by som do toho perega asi.. No musim.si ich este raz kuknut,ale zatial mne to vychadza takto. Nedaj sa vsak mnou ovplyvnit,ja mozem len svoj nazor vyjadrit.

libka1
10. jan 2015

Ja mam inglesinu otutto a vozim v nej uz 3 dieta. Stale vyzera ako nova, je dobre skladna, nemenila by som. Rucku ma spojenu. Mam aj druhu inglesinu sportak. Aj ta je fajn. Ma oddelene rucky, co je fakt niekedy na ostaru, napr. ked idem cez cestu a musim riadit 1 rukou lebo druhou drzim za ruku druhe dieta.

romaniela
autor
10. jan 2015

@siska53 Ďakujem krásne. Každá rada je dobrá. Ja som ich videla len v obchode a to je tak všetko :D :D Inglesina ako značka mi príde dobrá, kvalitná, mám o 13 rokov mladšiu sestru, naši kupovali tiež Inglesinu, ale už neviem ktorý model. Po nej sa v nej vyvozili ešte moji dvaja malý bratrancovia a vydržala to. Samozrejme, že to na nej bolo vidno, ale bola stále dobrá. Preto rozmýšľam nad tou Inglesinou. Ale Peg Perego je tiež talianska značka, myslím, by tiež mohol byť kvalitou dobrý. Plánujeme v budúcnosti aj druhé bábo, tak by som nechcela potom kupovať ďalší kočík. Niekto zas hovorí, že talianske nie sú dobré, že lepšie sú nemecké Hartany, ale tie sa mne osobne nepáčia a majú na mňa už príliš taký športový vzhľad. Chcem niečo jemnejšie, čo Inglesina aj Peg Perego určite je. Čo sa týka požiadaviek, tak mám také základné kritériá, ale sama poriadne neviem, lebo neviem na čo sa mám pozerať, keďže čakáme prvé bábätko. 🙂

mimisk
10. jan 2015

@romaniela rozhodne by som vam doporucila inglesinu

siska53
10. jan 2015

@romaniela peg perego sice osobne nepoznam, viem ze inglesina je urcite kvalitna,ale ja ked som.pozerala funkcie,tak mne vyslo peg perego..

No ja s to mala lahsie,kedze som mala viac kocikov odkocikovanych,vratane tych kedysajsich,tak som mala ulahcene rozhodovanie. Preto som si zvolila klasiku.

ivulienka991
10. jan 2015

Ja tiez rozmyslam nad peg perego, vyzera byt dobry, ale mozno su aj lacnejsie a rovnako dobre, tiez sa v tom este moc nevyznam:-\

romaniela
autor
10. jan 2015

@mimisk ďakujem za radu, určite budem nad tým rozmýšľať, čím viac odporúčaní tým lepšie 😉

andromeda_ja
10. jan 2015

Ja osobne mam tiez inglesinu magnum. Vyvozila som v nom 3 deti a budem aj stvrte. Ten kociar je neznicitelny, prejde vsade, odnesiem v nom cely nakup... Ak ma babatko reflux, tak uz vo vanicke sa da polohovat, vanicka je velka, uzasne perovanie, detickam sa v nom paci, vojdete sa s nim aj do malych vytahov... Jedina nevyhoda je to, ze nan treba velky kufor v aute. Na tie tisicky kilometrov, co som s nim spravila... Nedam nan dopustit. Vyber je urcite na Tebe, co preferujes... Spojena ergonomicka rucka je vyborna vec. Otacacie kolieska su minus na kazdom kociari. Kociare s otacacimi kolieskami neustale vybocuju podla terenu a jednou rukou ich clovek neusoferuje bez zniceneho zapastia. Male kolieska su katastrofa na kazdej nerovnosti... Dieta to vytrasie a Vas tiez. Co mam kamaratky, tak vravia, ze nabuduce by si kupili tiez tento kociar. A tie, co takyto kociar mali alebo maju, tak len povzdychnu, ze to je najlepsi kociar na trhu... Urcite vyberiete kociar, ktory bude vyhovovat Vam a Vasmu dietatku ;)

siska53
10. jan 2015

@andromeda_ja veru je to perfektny kocik. Uz v inej som.pisala,pre mna dokonaly.🙂 a vidim,ze nie som jedina.🙂

janka301
11. jan 2015

@romaniela ahoj,kúpiť dnes kočík je zložité,nakoľko každá chceme niečo iné a pritom výnimočné.Aj my sme tým prešli skoro pred dvomi rokmi..Po niekoľko mesačnom rozhodovaní,behaní po obchodoch a čitaní recenzií ,sme kúpili Gesslein F4,mali sme kritéria neutrálna farba,aby bola aj pre druhé dieťa,ľahké ovládanie,spratnosť,dlhá strieška a dlžka plochy na ležanie,aby mi tam vošlo dieťa aj 2ročné..Aj my sme pozerali,Inglesinu,Peg perego..No nechala som si poradiť od brata a kolegýň,predsa každý vychytal nejaké muchy...Ale vidím,že si z BA,tak zabehni na Rajskú,na rohu je predajna FOR BABY,maju aj Inglesiny,Gessleiny a podobne..super chlapi,poradia,daju zlavu...servis vyborny na počkanie...Moja sestra ma teraz dceru,tiez kupila peg perego,no rozdiel je znacny oproti nasmu gesslainu,a musim povedat,ze nas stal 854,jej 650e,no nemala taku vybavu,teda aj cena bude dolezita,kolko ste ochotný zaplatiť..mozem poslat foto,ak budes chcieť...ale neboj urcite si vyberiete nieco co sa Vam bude pacit...

iwana7
13. jan 2015

@romaniela Tvojou otázkou si ma potešila, lebo tiež som v rovnakej dileme medzi Inglesinou trilogy a peg perego book plus, vanička navetta xl. Moje sympatie má vždy Inglesina, do týchto kočiarov som sa zaľúbila už od začiatku. Avšak samozrejme, je pre mňa dôležitejšie bábo a to, aby bol preňho kočiar pohodlný, nie pre mňa. Na peg peregu, keď sme ho boli pozerať sa mi nepáči malá vanička, aj keď rozmery na nete píšu šírku 32 cm, v predajni nám to sama asistentka zmerala a reálne je široká tá vanička 25 cm. Vanička v Inglesine je široká 35 cm, to je dosť veľký rozdiel podľa mňa, bol viditeľný. Na druhej strane Inglesina kočiar je vraj typický mestský kočiar, do mesta, na chodníky. Peg perego má vraj kavlitnejšie kolieska, terennejšie, širšie. V tom teraz pramení moja dilema, či za cenu malej vaničky vziať peg perego, alebo budeme mať vaničku peknú veľkú (keďže sa bábo narodí v máji, predpokaldám, že ho do vaničky dám ešte aj v zime, kde bude terba fusak) ale s tenšími kolieskami Inglesiny. Aké máte prosím skúsenosti s kolieskami inglesiny, sú kvalitné a vydržia? hoci s nimi pôjdem aj po nie úplne úžasnom chodníku?

siska53
13. jan 2015

@iwana7 a nechces iny typ Inglesiny? Ako som.pisala,ja som.mala.magnum,vlastne mam,len sa musim odhodlat konecne ho predat,podat inzeraty. No a teda magnum urcite nie je typicky mestsky kocik.ma pneumatikove kolesa a myslim,ze by sa dal kupit s podvozkom,ktory ma Inglesina vittoria. Treba sa opytat. Ja som kupovala na Rajskej,tam by podla mna vedeli poradit ci vyskusat...a mozno sa to da aj s tou trilogy len neviem ako by to vyzeralo,mozno potom skor s tym podvozkom co ma vittoria a tie by mali byt vhodne tiez aj do horsieho terenu.

iwana7
19. jan 2015

ďakujem @siska53 za typ. Pozerala som si podvozky a kombinácie, tá inglesina trilogy sa mi páči ako celok bez zmien:-/ dostala som však od známych ďalšieho chrobáka do hlavy, asi už presahuje túto tému, a to že trojkombinácie nie sú moc dobré, že radšej kúpiť kočíky zvlášť odôvodňovali to tým, že existuje medziobdobie kedy je bábo do vaničky veĺké a do športovej časti malé, resp. že kúpiť športový kočík zvlášť. Aký máte názor, prípadne ma viete odkázať na diskusiu, ak je tu o takej téme?

siska53
19. jan 2015

@iwana7 neviem.ci je tu o tom diskusia..jedine dat do vyhladavaca.. Asi zavisi od skusenosti s typom kocika. Ja s tym mojim som ten problem nemala..ako alternativu pre uz coraz pohyblivejsie dieta (syn sa coraz viac pytal z kocika) sme do mesta na nedelnu prechadzku a na vylety mali obycko buginu a tu po sidlisku som vyuzivala inglesinu. Kedze ta magnumka je ten typ,ze len strhnem a mam sportovu cast. A ked estz potrebpvali soat,tak som to fala do vodorovnej polohy. Mne sa zmestili vzdy.
Ale neviem ako je to pri tej trilogy,vravim za svoj kocik,ze tam som sa tomu vyhla. Mam jarne deti a v zime tam boli vo fusaku a aj tam normalne spali cize sa zmestili... Deti mam beznej vysky,ziaden extrem tabulky..
Ale pri inych typoch -cize aj pri tej trilogy - ci znackach to moze byt tak ako popisuju ine maminy.

barbora1987
21. sep 2015

ahojte mamičky mam presne tal,kúistu dilemu ako mamička co zakladala tuto temu tak som len chcela vedieť ci sa nieco nezmenilo a ci nemate nejake nove info... dakujem krasne

demetria
21. sep 2015

Mam inglesinu trilogy a v minulosti som mala PP Pliko, co su konstrukcne takmer totozne kociky, ale kvalita prevedenia Inglesiny je uplne niekde inde. S Bookom porovnat neviem.
Pre mna najlepsie vychytavky Inglesiny: velmi jednoduche skladanie, uplne jednoduche pranie potahu bez skrutkovania a rozoberania cohokolvek (na Pliku som musela) a aretacia prednych koliesok na konstrukcii kocika bez nutnosti sa zohynat ku kolieskam a spinit si ruky.

barbora1987
22. sep 2015

@demetria a chcem sa opytat mate tu trilogy s jednou ruckou? ci to nerobi problem pri zdvihani kocika

demetria
22. sep 2015

@barbora1987
Mam s jednou a spravanim je to taky hybrid medzi dvomi a pevnou rukovatou. Ten kocik je pevnejsi ako oddelene golfky, ale urcite labilnejsi ako pevna. Nevyhoda je, ze sa rukovat neda vyskovo nastavit a zle padne do ruky. Moj muz ju vyslovene neznasa, mne az tak nevadi, lebo som nizka. Nabuduce by som asi volila oddelene a dokupila spojku medzi ne.

barbora1987
22. sep 2015

@demetria dakujem a este by som sa spytala co ta sedacka nevadi ze neni pevna chcem tam dat 5 mesacne babatko tK ci to nebude prekazat. pojdem ich este raz okukat do obchodu, dakkujem velmi za pomoc

demetria
22. sep 2015

@barbora1987
Sedacia cast, teda ta pod zadockom je uplne vodorovna a pevna, chrbatik je prijemne polstrovany a ide takmer do lahu. Takze male babo sa tam da dat bez problemov. Opierka sa polohuje do styroch poloh - sed, lah a dve medzi tym, opierka noziciek do dvoch. Vela ludi nadavana kratku opierku noziciek, ale nam nikdy dlhsia nechybala. Operadlo chrbatika tiez vyzera kratke, ale dvojrocny syn sa v mi v nej stale pohodlne vyspi. Kym babo nesedi same, asi sa bude v tych medzipolohach zosuchovat, ale zase ten vodorovny sed je na nezaplatenie ked uz sedi. Pred Trilogy som mala Brio a syn ho nenavidel, lebo malo zosikmenu cast pod zadockom smerom dozadu a nevedel si tam sadnut. A zosuchoval sa v nom rovnako.

barbora1987
22. sep 2015

@demetria dakujem velmi pekne za pomoc.

alby2014
22. sep 2015

Ahoj ...ja mam Inglesinu Sofiu, klasicky hlboky kociar a MOJA LASKA k nej je NEKONECNA. Nikdy som si neuvedomila, ake mame rozbite chodniky, az kym som nezcala kocikovt a naozaj som vdacna, ze ma osvietilo, kupit kociar s velkymi nafukovcimi kolesami, ktore su neotacave...kocik je lahky, dobre menipulovatelny s velkou vanickou...

barbora1987
22. sep 2015

@alby2014 ahoj ja mam hlboky tiez na velkych koloeskach a hojdavy len kocik denne nakladam do auta aa pptrebujem noeco spratnejsie a malonka je uz velka do hlbokeho. preto hladam sportovy ale dakujem za postreh