Ergonosič, manduca verzus šatka

nanervy_2
19. jan 2015

ahojte

tak cakame nasu ratolest a uz teraz planujeme dalej pokracovat v aktivitach ako tury a podobne 🙂 plus osobne sa mi pacilo, ked kamoska nosila par tyzdnove (a potom par mesacne) dieta v satke aj na take bezne veci ako nakup a podobne a netahala sa s kocikom.
nehovoriac o tom kontakte s dietatom 😎

osobne sa mi velmi paci satka, ale toho sa bojim, aj kvoli tomu, ze moje uzly nedrzia ani na topankach... 😔
a manduka, pripadne iny nosic mi pridu rychlejsie. no a co sa tyka uzlov aj bezpecnejsie.

rada by som svoje dieta nosila naozaj co najskor a najcastejsie, takze, ake rady mi date?
satka ci ergonosic (s novorodeneckou vlozkou?)

katpetdo
19. jan 2015

@nanervy_2 pouzivala som oboje. Maleho som nosila hned od navratu z porodnice (mal 2t). Satku som pouzivala 3/4roka a potom manducu. Mne sa na satke pacil pocit vacsej blizkosti dietata ako v manduce. Pre uplne mini babo je podla mna satka vhodnejsia, elbo ho tam vies pevnejsie uviazat. Viazania sa neboj, chce to len trening a na youtube su super videa. Osobne osm velky zastanca nosenia. Kocik u nas sluzil len ako postielka cez den, ale kazdemu vyhovuje nieco ine. Na zaciatk usom mala elasticku satku, je trochu jednoduchsia podla man na uviazanie maleho dietata, potom neskor som dostala pevnu satku.

tdz
19. jan 2015

@nanervy_2 my používame túto šatku http://www.kociky.sk/ochrana-deti/detske-nosice... môžem len odporučiť

beatkazvenuse
19. jan 2015

Pozri do skupinky nosime nase deti. Tam sa dozvies vela.

figiflower
19. jan 2015

Nam sa osvedcilo zacat nosit v elastickej satke Je porte mon bebe - vydrzi viac ako standardne elastik satky a potom cca od 5.mes z praktickeho hladiska odporucam Kibi. Kazdemu vsak vyhovuje nieco ine ;)

nenabaja
20. jan 2015

My sme kupili nosic az po narodeni, chceli sme si vyskusat na ostro, co mne aj babu viac vyhovuje. Keby som mala riesit tuto vybavicku pred narodenim, asi najskor zvolim satku, malickym babatkam sa v nosicoch casto velmi nepaci. Velmi sa mi paci satka Boba - nielen cenovo - je z dobreho materialu a nemusis pri uvazovani nechavat volny priestor pre babo, lebo sa natiahne. Tej istej znacky je potom aj ergonosic, v podstate to iste co manduca, akurat za ovela lepsiu cenu. Skus si pozriet.

nice202
20. jan 2015

satku som mala ako prvu a bola moby elasticka. v pohode, vsetko ok, ale nechcelo sa mi to stale uvezovat, zavezovat, napravat. Potom som si kupila nosic ergo, ten len nasadim a idem. Pre mna to je praktickejsie, kedze som v obchode a musim malu vybrat a hned do niecoho vlozit, tak si neviem predstavit saskovat so satkou. Tak iba nasadim nosic, vlozim a idem. Cize za mna to je v podstate jednno, obe su super veci, ale kvoli praktickej stranke som zvolila ergo a uz satku ani nevytahujem.

ivkadracova
20. jan 2015

Mame aj satku aj ergo nosic, a mozem odporucit ergonosic, lebo ten sa lahko nauci pouzivat aj manzel, cim Ta kedykolvek ked ste spolu odbremeni. Pochodili sme takto vela kutov Slovenska aj zahranicia, aj vysli dajake vrchy.. velmi prakticka pomocka od narodenia. Dcerka ma uz 12 kil, cize jet o dost dobra zataz, ale stale si ju tam supnem ked idem napr. vyniest smetie, na kratko do obchodu, no na dlhsie uz len kocik, dufam, ze uz zacne chodit.. V tom ergonosici som ju aj uspavala v 2m na elipticale.

gapre
20. jan 2015

Ja mam manducu,vyberala som ju podla toho ,ze uz tam je ta novorodenecka vlozka zapracovana, k ergu si ju musis dokupyt(myslim).Potom ta to cenovo vyjde asi narovnak..Ale do 3 mesiacov sa jej tam vobec nepacilo,tak sme sa nosili az od 4.Ale zase len do nejakeho 10 mes.pretoze potom jej vadilo,ze nevidi do predu.Ale aj tak nelutujem ze ju mam,pretoze na take behacky do obchodov a urad ,je super.Ale uz by som hladala taky v ktorom moze byt otocena tvarou von 🙂 teraz som pocula o nejakej takej novinke,ale neviem ako sa vola.Nie klokanka ale ergo.

ivanka.7
20. jan 2015

@gapre oni su take hybridne nosice, kde moze byt dieta tvarou von... ale ta pozicia smerom von nikdy nie je ergonomicka bohuzial. Na to je vyborna prave satka, ze sa dieta da uviazat na chrbat tak vysoko, ze vidi rodicovi cez rameno a tak ma vyborny rozhlad (pripadne aj ergonosice sa daju nastavit nabok, odkial ma dieta lepsi rozhlad - u nas inak nikdy nebol problem vyhladu, len problem, ze chcela chodit a nie sa nosit 😀 ale je mi jasne ze kazde dieta je ine 🙂).

Ad. tema - ano, su nosice ktore su oficialne vhodne od narodenia. Realne podla mna nosic nikdy nepodoprie babo tak dobre ako satka (samozrejme spravne uviazana 🙂), takze podla mna do 3 mesiacov je satka idealna, od 3 mesiacov uz moze byt aj nosic - moj manzel nechcel nosit v satke, dostal nasu dceru do manducy az v troch mesiacoch, dovtedy som nosila ja 🙂 nosil rad a dlho a hrdo 🙂
Druha vec - mne osobne nosic nikdy nebol taky pohodlny ako satka, v satke som vydrzala dlhsie, bolo to pohodlnejsie, lepsie sa mi dojcilo.
Hovorim o pevnej satke, elasticku som nikdy nemala, takze k tomu sa nevyjadrujem, ale faktom je, ze elasticke satky vydrzia kratsie, pretoze maju obmedzenu realnu nosnost (tak 6-7 kil vacsinou). pevna satka podla parametrov unesie aj ovela tazsie deti a pohodlne.

Ja som inak totalne lava, ale satka nebola problem, ved sa staci naucit 1-2 uvazy a je to 🙂 Eli mi nikdy nevypadla, nikdy sa mi uzol nerozviazal (a keby aj, pevne satky su tkane tak, aby nespadli, vacsinou sa na chrbte "zadrhnu").

martina040611
20. jan 2015

Ja som pouzivala babysatku pevnu - Didymos, mozem odporucit, pouzivam ju aj teraz uz pri druhom dietati.. aj ked nie tak casto ako pri prvom ktore trapilo brusko a rast prvych zubkov horsie znasalo, casto som ju v nej aj kojila a uspavala. pri spravnom uviazani je dieta pekne podsadene (je to vraj vhodne aj pre vyvoj bedrovych klbikov), dni ked je nervozne a place zrazu sa upokoji a sice pomalsie ale navarim aj cely obed 🙂 a ona zakuklena kuka a kuka 😀

luciacv
20. jan 2015

Mne napr. šatka vyhovovala len na doma (uspávanie a domáce práce), von sme ju nenosili, lebo som bola často šoférom a vonku ju viazať, keď sa môže zaprášiť, zmočiť, zablatiť... nebolo ono. Takže podobne, ako napísala Ivkadracova, sme kupili neskôr aj ergonosič a pre dvojku už aj novorodeneckú vložku. Navyše, aj manželovi sa to viac hodí a aj keď sme niekam šli na dlhšie, striedalo sa v nosení viac ľudí a nemuseli sme absolvovať pri každom "školenie", jednoducho sme mladého preložili a bolo.