1.mesiac tehotenstva a antibiotiká. Je to problém?

silkos
18. apr 2011

Ahojte, som vo veľmi vážnej situácii. Už dlho sa snažíme o druhé dieťa.Tento mesiac ako na potvoru som mala hnisavu anginu a dostala som antibiotika Summamed.Pred ich užívaním som si urobila test a bol negatívny.Ale potom ešte v čase pôsobenia tých antibiotík sme sa pozabudli, nechránili,blbá neopatrnosť a vyzerá to že som tehotná. Veľmi by som chcela druhé bábo,ale bojím sa teraz. Nemáte nejaké skúsenosti?

anjelicek26
18. apr 2011

Vela maminiek v prvom mesiaci este pije, fajci, berie lieky... nic sa nestane. Neznamena to, ze to je odporucania hodne, lebo zvyskove ciastocky v tele ostavaju dlhsie, ale dietatko ma vlastny sposob ochrany - takmer celych prvych 10 tyzdnov, kym preberie funkciu placenta je vyzivovane zltym telieskom a preto nie je napojene na krvny obeh matky. Takze nic z toho, co matka zje, vypije ci vyfajci sa k dietatku nedostane. Nastastie. Telo je mudrejsie, ako si myslime, chrani nenarodeny zivot. Tak ma kazda tehulka cas zistit, ze je tehu a s tymto prestat. Podla mna sa nemohlo nic stat, ked si brala antibiotika, bublinka si este plavala a az teraz sa zavrtala do maternice a poctivo sa deli... neboj sa.

luciferova
18. apr 2011

Tiez som brala atb, mala som zapal mocovych ciest a ja som bola vtedy vlastne uz tehotna, len to bolo v takom case, ked mi to este nemeskalo. A test by bol skresleny, lebo moc nebol v poriadku. Mam krasneho zdraveho syna, neboj, bude to ok 🙂

silkos
autor
18. apr 2011

kiežby si mala pravdu. Strašne sa bojím a som aj neskutočne šťastná. Už je to vyše roka čo sa snažíme ......

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre