Môžem piť bezlaktózové mlieko počas tehu?

lucny_konik
3. dec 2014

Ahojte. Môj priateľ má intoleranciu na laktózu, pije výlučne bezlaktózové mlieko a pre ekonomickosť času (robíme si spoločné raňajky-ovsenú kašu varenú v mlieku) ho pijem tiež. Doteraz mi to nevadilo, ale ako som tehotná - momentálne 16tt a bábätko si začína brať odo mňa vápnik a je dôležité, aby som jedla veľa mliečnych výrobkov, napadá mi, či bábätku neškodí, ak odo mňa prijíma iba bezlaktózové mieko, či ho neochudobňujem o vápnik. Má bezlaktózové mlieko rovnako veľa živín ako obyčajné kravské? Okrem toho jem aj jogurty, syr a občas si robím mliečne smoothies. P.s.: Pila som aj sójové, ale odkedy som si prečítala ako veľmi škodí, prestala som ho piť.

simonkazga
4. dec 2014

ahoj, bezlaktózové mlieko obsahuje enzým, ktorý rozloží mliečny cukor (laktózu), aby bol ľahšie stráviteľný. Tento proces nemá vplyv na obsah vápnika.

erickatt
4. dec 2014

A ak jes inak jogurty a syry tak je to ok

kikuleenka
4. dec 2014

@lucny_konik ano, je to mlieko ako kazde ine kravske, so vsetkym co v nom ma byt + navyse je tam pridany enzym laktaza, ktory uz v mlieku rozlozi laktozu na jednoduche cukry. Ludom s intoleranciou laktozy prave tento enzym chyba, preto sa pridava uz do mlieka. Mlieko nie je nijako "ochudobnene".

kiki68
4. dec 2014

bezlaktozove vyrobky nemaju vplyv na obsah vapnika, dokonca vapnik nie je iba v mliecnych vyrobkoch. Su ludia,co maju intoleranciu aj na kravsku bielkovinu, ci vobec im vadi ten typ bielkoviny v zivocisnych produktoch. Moja teta to tak ma. A da sa to stale osefovat. 😉

dorotka66
4. dec 2014

ahoj, ak ti ide o vápnik, tak konzumuj hlavne mak, sezam a zelené šaláty 🙂 bude ho viac ako z mlieka. 😉

lucny_konik
autor
4. dec 2014

ďakujem kočky 🙂
@dorotka66 rada by som ten mak, len si musím zadovážiť nejaký mlynček na mak, tu v Anglicku majú len nepomletý 😀 ďakujem za radu, o týchto "vápnikových" potravinách som nevedela.

dorotka66
4. dec 2014

@lucny_konik ja meliem mak na mlynčeku na kávu značky bosch. Je úplne super 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre