Návšteva poradní a vyšetrenia po 30 týždni tehotenstva

mimo0oza
23. mar 2012

Ahojte. Citala som, ze od 30tt sa chodi do porodne kazde 2 tyzdne. Ja som bola v poradni posledny den 29tt a objednal ma o mesiac, teraz ked som bola v 33tt v poradni, tak ma objednal o 3 tydne a 2 dni.
Okrem toho som citala ze v 35tt sa robí test na Streptokoka skupiny B a ja mam poradnu az 36tt. Ako to bolo/je u vas? Nemoze sa tym nieco u mna zanedbat, kedze mam aj rizikove tehotenstvo?

kkl82
23. mar 2012

ahoj, o toho streptokoka sa neboj, niekedy ten test robia az tesne pred porodom, 35tt je len orientacne. ak by bol test nahodou pozitivny, malokedy to preliecuju antibiotikami kvoli dalsim rizikam. je to viac-menej len pre informaciu, aby davali pozor na dychanie babatka pri porode... co sa tyka chodenia na poradne do porodnice kvoli rizikovemu, musis sa dohodnut so svojim gynekologom. mnohi uprednostnuju sledovat tehotnu vo svojej ordinacii (zalezi od ich vybavenia), lebo spravia viac testov resp. usg, ctg vysetreni atd priamo v ordinacii. v porodnici tieto vysetrenia mnohokrat robit nechcu na kazdej poradni, lebo im to poistovne tazsie preplacaju. mnohokrat je preto lepsie, ak chodis stale len k svojmu gynekologovi a on sa o teba postara. do nemocky potom az po 36tt. ale najlepsie sa spytat lekara, takze mu zavolaj a uisti sa, ze sa nepomylil 😉

jespera
23. mar 2012

@mimo0oza a vyter ti okolo 20 tt - nerobili? Streptokoka nepodcenuj, ja sa ho bojim ako cert kriza - pri prvom babatku, mi v 20 tt - urobili vyter ,len tak kontrola - vysledok pozitivny streptokok, dala mi nejake tabletky do posvy a bolo dobre, kontrolny test mi nerobila, a zrazu v 32 tt zacala odtekat voda, urobili vyter a vsetko zapricinil streptokok....vratil sa ani neviem kedy, nemala som ziadne problemy, ani nic...takze tolko moja skusenost.

mimo0oza
autor
23. mar 2012

lenze ked ma takto objednala? mam ist na kontrolu skor aj ked ma objednala inak?

mimo0oza
autor
23. mar 2012

okrem toho ja som mala gynekologicku a s nou teraz zacal robit aj gynekolog a raz ma vysetruje ona a raz on. sono a podobne mi robi vzdy on. aj teraz ma na vysetrenie v tom 36tt objednala k nemu. takze som z toho zmatena. ja som od 25tt otvorena , bola som aj v nemocnici. Tak sa aj obavam, kedze kamaratka chodila do poradne presne tak ako som to citala. Po 30tt kazde 2 tyzdne, od 36tt kazdy tyzden.

hoogy
23. mar 2012

@mimo0oza ja som chodil od 30tt kazde 3 tyzdne. streptokoka mi robili v 36tt. potom som bola u mojej dr este v 38tt a potom si ma zavolala este par dni pred terminom. medzi tym som chodila na prietoky do nemocnice. takze podla mna je to uplne v pohode. teraz chodim kazdych 4-5 tt-

mimo0oza
autor
25. mar 2012

mne kamaratka hovorila, ze kedze mam rizikove tehotenstvo, tak by som automaticky mala chodit do poradne castejsie. myslim, ze po porode zmenim gynekologa.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre