Nevoľnosti v tehotenstve a starostlivosť o staršie dieťa

19. júl 2021

Ahojte. Mame uz dcerku, v septembri nastupuje do skolky. Aktualne som na zaciatku druheho tehotenstva, ale je mi neskutocne zle. Nevladzem sa s nou hrat, behat, chodit na prechadzky, stale ma nadrapuje a najradsej by som mala hlavu v zachode a spala pri tom 😪 ako ste to zvladali vy, ked vam bolo nevolno a mali ste doma dalsie deti? Kde vziat energiu? Naozaj by som spala den a noc vkuse.....nastastie som doma a nemusim chodit do prace

dskjhfdlkdjhl
19. júl 2021

Ja som zvracala kazdy den, plnych 26 tyzdnov-neuveritelne. K tomu som mala doma predskolacku a normalne som pracovala. Ked tak nad tym uvazujem (uz je to vyse 12 rokov), tak neviem, ako som to mohla zvladnut-jedine, co prichadza do uvahy je to, ze my zeny proste zvladneme vsetko-ked musis, tak musis. Fakt neviem poradit, lebo asi nic zazracne neexistuje, jedine teda viac zapriahnut manzela.

natalia137
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
19. júl 2021

@natalia137 Tak mne nie je stale jasne, ako som to zvladla, lebo ja som rano odviedla dceru do skolky, isla do prace, potom pre nu, niekedy som s nou isla na ihrisko ja, niekedy manzel-ale mladsia bude mat o mesiac 12, takze je to uz davno a aj davno zabudnute😉 Zeny zvladnu vsetko.

martyzpp
19. júl 2021

Prvy mesiac som pretrpela, druhy som sa nasackovala aj s malym k rodicom a treti som opat pretrpela. Treba verit, ze v 13.tt to prejde (u mna v 15.tt)….teraz som v 33. a veru je to opat masaker hrat sa a behat za malym s takym bruchom.

dkethe
19. júl 2021

Ja som to nezvladla 😂 nemusi byt kazda super zena. Natahovalo ma aj z pachu ryze 😓 ja som nejedla niekolko mesiacov nic, synovi varil muz vecer den vopred, alebo stari rodicia. Alebo vyziva alebo cestoviny s tvarohom. Vonku som s nim nebola 2 mesiace. Chodili ini s nim. Hral sa pri mne na gauci s legom, citala som mu... Mal 2r.

autor
19. júl 2021

@dkethe
Dakujem, myslela som si, ze som posledna zena na svete, ktora lezi bezvladne a naozaj nevladze. O jedle nehovoriac, prevcerom som navarila, vcera som to uz nemohla ani citit, muz si nabral jest a ja som bezala zvracat 😃

autor
19. júl 2021

@martyzpp
Dakujem, verim, ze to co najskor prejde, ale nemozem teraz rodinu ani navstivit 😁 hned by im bolo jasne, co je vo veci 😁 a este o tom nevedia

ajka0207
19. júl 2021

Keď mi bolo ako tak dobre, tak sme šli pred dom na ihrisko, staršia bola ako tak samostatna, netrebalo behať, vedela čo môže čo už nie. Ihrisko bolo oplotené. Doma som jej dovolila kadečo, napr. "umývať riad" to ju bavilo aj hodinu, varil muž alebo sme objednávali jedlo, lebo ja som zvládala tak suché pečivo. Bordel som tri mesiace ignorovala, a keď už to bolo moc zle šla som k našim, oni zabavili deti. Pri oboch tehu sa to zlepšilo po 14 tt.

ivangeline
19. júl 2021

Zajest. Male porcie a pravidelne. Aj kadze 2h. Suchare,piskoty,rozok...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre