Som druhýkrát tehotná a stále plačem. Je to normálne?

milady39
3. jún 2013

mám 2ročného drobčeka, chcela som ísť do práce, malý ide v septembri už do škôlky konečne som sa tešila, že pôjdem medzi ľudí a bác som tehotná....nečakali sme to vôbec, vôbec sme s tým nerátali, konečne sme videli našu budúcnosť finančne lepšie a teraz znova to isté, chceli sme ŕiešiť detskú izbu a svadbu a nové auto a teraz ????ja viem že sú to hlúpe hnuteľné veci ale zvladnem dve detičky?????mali ste niektorá podobné pocity????????

zeleny_cajik
3. jún 2013

Robiť budeš až do dôchodku, nič ti neujde 🙂 Poplačeš si, potom sa pozbieraš zo šoku a začneš sa tešiť, neboj 🙂

aristka
3. jún 2013

plačeš za financiami,nebuď malá...aspoň si to odbiješ,malý bude mať brata alebo sestričku a bude sa mať s kým doťahovať a biť,jemu je šumplem treskem akú má izbu a na akom aute sa vozí..a zvládli to iné zvládneš aj ty... 😉

sofia2008
3. jún 2013

Moje kamosky maju niekolko potratov za sebou a placu, lebo nemozu roky otehotniet 😠

cawes
3. jún 2013

Uplne ta chapem a ludi co hocoria aspon to budes mat za sebou atd nechapem. Mat dieta je urcite krasne ale treba mu aj vediet nieco dat a ponuknut. Nepoviem keby si uz jedno nemala ale takto. Dufam ze ti zvladnete. Ja chcem tiez este jedno ale az o par rokov teraz praccujem na svojej kariere a popri rodine a malom treba aj zit a uzivat si.

evickapooh
3. jún 2013

fuu ja som take pocity nikdy nemala...financne sme uplne na dne ...ani zdravie mi nesluzi nejak dobre...priatel ma nechal s 2 detmi mala mala 2 a pol vacsia 6 -ale po pol roku sa vratil uz sme vyse ako rok spolu...a pred 2 tyzdnami mi vysli 2 ciarky....ale este v ten den som dostala menzes...takze falosna pozitivita...sice som sa tak extra netesila ako pri prvom tehu ale predsa ....ale teba nechapem,,,detska izba a nove auto?alebo druhe dieta|?>no to sa neda porovnat ...mame 2 deti spime vsetci styria v spalni...deti samozrejme MAJU ZVLAST IZBU s posch,postelou so smyklavkou//..ale chcu spat u nas...aj my radi spime s nimi...deti pre nas znamenaju vsetko..rozmyslaj....co je zmysel zivota?nove lepsie auto?zvlast detska izba ?novy dom?...nie ..nase deticky su nasou buducnostou//bud rada ze bude maly resp. idealny vekovy rozdiel...a zvladnes to neboj sa...deti stoja vela sily energie nervov...ale co nam daju...to stastie je nadovsetko,nie?zivot ber tak ako pride a dufam ze ani nerozmyslas nad IP ako tu pisu baby hore...

itwasajoke
3. jún 2013

Hlavne klidek a pohoda ;) Ja som otehotneka neplanuvanenked dcera mala 7 mesiacov a to som kojila este dalsich par tyzdnov...potom som to zdala lebo to bolo vela na mna...prvy rok bol zaberak na vsetko ,deficit spanku obe deti este malinke a vkuse choreee...a potom akoby utal vsetko ma svoj system ;) a Ja ani netusim ako mam doma dvoch huncutov 4 a 2,8 :D zmenila som sice z rodica na rozhodcu :D ale nemenila by som za nic na svete...a odhliadnuc sa spat tie najyazsie chvile dnes vnimam ako najrajsie ;) uvedomila som si ako vela mi dali a kazdym pribudnutym mesiacom mi chybaju tie Dve male vonave telicka 🙂 dnes su to dvaja mali vzdorovity certici ,ale tie jejich hlasky by nevyvazilo ziadne auto ani dom :D a to sme naozaj v zlej fin.situacii ...nieje nad to ked spolu debatuju ...ked sa hadaju aj obiimaju ;) a je to skoro ako s dvojickami ;) nedokazu bez seba zit :D aaaaa mimochodom aj Ja som si zo zaciatku poplakala ale cim vacsie brusko bolo tym som sa viac tesila...najme aby ste boli zdravi ;) vsetko ostatne casom dobehnete ;)
Zelam vela stastia a zdravia ...a hormony casom prestanu tlacit slzy smutku do oci a pri pohlade na svoje deticky to budu urcite uz Len slzy stastia ;) ved aky krajsi dar by sme mohli mat 🙂 a ono vie preco sa ku vam vybralo prave teraz ; )

baklik
3. jún 2013

ja ta uplne chapem. tiez chcem ist do prace, ked maly dovrsi dva roky, pojde do skolky. a ja konecne medzi ludi a zarabat. bo je to des s tymi ubohymi 200 eurami, aj ked si moze clovek cosi k tomu prilepsit. ja zas obdivujem tie, ktore sa daju na to, mat do 3 rokov dve deti a pritom jeden rodicak! 😖 ako jasne, ak je vyrazna financna podpora od partnera, nie je asi co riesit, ale inak...
ale ak ste druhe babo casom aj tak chceli, skus sa na to pozriet z pozitivneho uhla pohladu - odkrutis si to teraz, dietko vyuzije kocik, hracky, oblecenie po starsom surodencovi, takze to nebude az take financne narocne ako pri prvom a posunies si nastup do prace o dva roky, povedzme.

minnie55
4. jún 2013

Kamarátkin brat s manželkou prežili niečo podobné - mali dve dcérky - 7 a 2 roky - a jeho manželka práve nastúpila do práce, začali rekonštruovať byt, on si otvoril súkromnú ambulanciu......a zrazu zistili, že čakajú 3. dieťa (ktoré mimochodom absolútne neplánovali). Jeho žena sa s ním týždeň nerozprávala 😀 😀 😀 a teraz sú z nich tí najšťastnejší trojnásobní rodičia. narodil sa im nádherný chlapček a je z nich krásna rodinka.
Zvládnete to, neboj sa....nič vám neujde. Ja som sa v živote naučila, že niektoré veci sa naplánovať nedajú...

kristina39
4. jún 2013

ja som si tym presla tiez teraz pri tretom..zobrali sme hypoteku kupili nove auto a mrcha nikde..budeme mat tri male deticky a penazi nie nazvys...treba sa uskromnit a vsetko pojde..ostatne pocka nikam neutecie cely zivot mate este pred sebou 🙂

vinifred
4. jún 2013

...aspoň malý,keď sa raz pominiete nebude ako sám vojak v poli..súrodenec je nenahraditeľný!..buď rada,pre niečo sa to stalo... 😵../treba rodiť,aby sme raz neboli v menšine...😀/

mamavera
4. jún 2013

pred rokmi sp, čítala v jednom časopise článok o žene s podobnými pocitmi. Dokončovali rodinný dom, ona mala pred sebou štátnice, mali jedno malé dieťatko. Vyšťavení z peňazí, tešili sa, že po dokončení školy nastúpi do práce a trochu sa spamätajú. Bác. nečakané tehotenstvo, no nejako to predýchali. Lenže lekár im na ďalšej prehliadke oznámil, že detičky budú dve...pred ďalšou poradňou, sa v čakárni stále chlácholila, že sa možno pomýlil...lenže lekár našiel ešte aj tretieho drobčeka. Mamina bola kúsok od psychického zrútenia, život im očakávanie trojičiek prevrátilo naopak. najbližšia rodina a priatelia veľmi pomohli, takže dokončila aj školu,detičky si priniesli do nového domu a nakoniec napísala krásnu vetu - lásku, ktorú som chcela deliť dvomi, násobím štyrmi. Moje deti možno nemajú po materiélnej stránke všetko to, čo iné, ale nie sú rozmaznané, majú sa navzájom veľmi radi a vždy a vo všetkom stoja pri sebe. keby som to vedela pred rokmi, tak mám tie štyri deti plánovane. S tebou teraz kmášu hormóny, ale som presvedčená, že sa onedlho začneš na bábätko tešiť a po rokoch veľmi oceníš, že ste mali deti tak skoro po sebe. Želám krásne tehuľkovanie a zdravé detičky.

saranata
4. jún 2013

teraz vidíš všetko čierne , lebo si bola pripravena na ine , ale za par mesiacov budeš znova plakat ...od štastia 🙂

lenuskaa33
4. jún 2013

buď šťastná, máš krásne obdobie..moc gratulujem... predstav si tie, ktoré bábo nemôžu mať ... užívaj si čo máš 🙂

sunflower87
4. jún 2013

prosím ťa pozri sa na to pozitívne....buď šťastná, že môžeš mať druhé bábätko....my sme 3 roky čakali na naše prvé....bolo to ťažké obdobie....a keď som otehotnela konečne, bolo to super 🙂 . Poznám maminy, ktoré nemôžu už mať viac ako 1 dieťa...a boli by šťastné keby mohli mať....tak sa teš...a užívaj si to....nie je všetko o financiach...i keď sú potrebné v tomto svete ☹ , bohužiaľ.....ale všetko sa nejako vyrieši....určite máte rodinu, ktorá vám rada pomôže aj keď iba s maličkosťami...hlavne sa teš, lebo stres a negativita veľmi vplývajú na dieťatko....tak veľa šťastia 🙂

linda81
4. jún 2013

tak veru...tes sa....my sme tiez cakali na drobca dlho....a keby sa aj druhe podari, tak by som sa tesila( aj ked idem od septembra pracovat, a mame nejake plany s domcekom a tak), ale pracovat budes este 30 rokov a babo je tu mozno uz len teraz 🙂...

bublinkajasminka
4. jún 2013

ja ta uplne chapem, akoby si hovorila o mne...hoci teda tehotna nie som a to mam uz 5 rocnu dcerku ale ak by som otehotnela reagovala by som rovnako...ja viem ze to znie tak, ze vsetko mi je prednejsie ale mam skvelu pracu, vo foteni deticiek som sa rozbehla a teraz dieta?? proste nie...som rada ze dcerke mozem dat to co potrebuje..

zuzimia
4. jún 2013

Neboj, zvladnete to a vsetko bude dobre, aj ked to mozno nebude lahke. Velakrat veci idu tak ako ist maju, hoci my sme si to predstavovali inak. A nakoniec az cas ukaze, ze to tak malo byt. Drzim palce a zelam vela stastia!

nivalis
4. jún 2013

Ahoj 😉 chapem a uplne 🙂 moja Ninka mala 6mesiacov, ked som zistla, ze som znova tehotna 😀 plac, stres, obavy z buducnosti... navyse ja som mala pocit, ze zradzam Ninusku... ze ju "opustam", ze uz nebude moja jedina princezna 😒 Ked som prisla gynekologicke na potvrdenie tehu, tak sa ma po sone opytala-" ano, si tehotna! Naplanujeme potrat- co???" ja som tichy clovek- nikdy sa nehadam.... no vtedy som na nu tak naziapala 😠 😀 a hned mi bolo jasne, ze toho cervika chcem!!!
Nebudem ti klamat- je to narocne- hlavne psychicky, fyzicky tiez!!! No a o peniazoch uz ani nehovorim 😖 ale ked ten moj loptos pride a zahlasi- mi chvilku sa bozkavajme 😀 no... neviem si predstavit, ze by som ho nemala!!!
Hlavu hore!!! Drzim palce!!! 😉

danculka25
4. jún 2013

ja som 2.krát otehotnela,keď mala dcéra 9 mesiacov,prerevala som asi 6 mesiacov,zbytočne,dnes má mladšia babuľa 11 rokov a nedali by sme ju za nič.zvládneš to,neboj,sú baby,ktoré majú rok po roku 3-4 detičky.auto ,svadbu posuniete,ten krásny batôžtek ti to vynahradí.hlavu hore,držím palec.

marissenka
4. jún 2013

hmm.tusim sa tu moja odpoved neulozila,tak este raz: sice si planovala inak,ale uvidis,ze to zvladnete...pekne sa ti uhraju,aj vsetko okolo babatiek neni este zabudnute,..a ked odrastu potom si budete uzivat....vy a 2krasne deticky 😉 ...a narobis sa este az az...

zuzkat1
4. jún 2013

Vobec ta nechapem...ja byt tehotna tak sa tesim ako blazon.. su zeny ktore chcu a nejde to a take ktore ani nevedia ako k takemu stastiu prisli tu budu vyplakavat a lutovat ze nebude nove auto 😠

leanax
4. jún 2013

ja som preplakala celé tehotenstvo, ani neviem prečo som plakala, proste stačilo málo a už sa mi tisli slzy do očí... asi hormóny účinkovali... 😀
a dve detičky zvládneš, lebo budeš musieť, aj ja som sa toho bála a teraz je všetko OK a tiež som chcela autíčko a bála som sa že ho teraz nemôžem mať a čuduj sa svete mám, síce len staršie ojazdené ale mám a zvládame to... hlavu hore a úsmev, všetko bude OK 🙂

matuskova003
4. jún 2013

nikdy to nieje take zle ako to cítime za horúca. neskor vyjde na povrch že takto to malo byt lebo takto to je pravdepodobne najsprávnejsie 🙂 kedy je vlastne človek pripraveny na dieťa a hlavne na druhé ? 🙂 o tom su tie prekvapenia života 🙂
držím palce ! 🙂

andrejka1974
4. jún 2013

neboj sa zvladnes to , ja ked som cakala poslednu, tak ked som zostala tehotna, tak som plakala, ze ako zvladnem 5 deti a teraz som stastna, ze ich mam vsetky a ver mi urcite to zvladnes 🙂 🙂 🙂 🙂

fiffinkaa
4. jún 2013

uplne ťa chápem, si mladá a vnímaš to takto..to je prirodzené..ale vieš čo uvidíš nakoniec aký budete šťastný prešťastný s dvomi deťmi..na prácu máš ešte celý život, a ked budeš mať 60 a zrekapituluješ si život nebudeš nič banovať, budeš sa tešiť z tvojích detí a z vnúčat, mysli na ďalekú budúcnosť, čo sú to tri roky z celého života...a ešte ked ich môžeš obetovať vlastnému dieťaťu 🙂
nebojsa tieto pocity ťa prejdu už čoskoro, držím ti velmi palce a želám krásne tehotenstvo a vela zdravia.

horana
4. jún 2013

Ide o to ze ked ste vobec kedy planovali v buducnosti este dalsie dieta, teraz je idealny vekovy rozostup. Jednak deti budu partaci a nie dvaja jedinacikovia ako keby ste ich mali az za par rokov, nakolko takito dalej od seba nezdriedka najdu cestu k sebe az v dospelosti. (a to uz vobec nehovorim o tom ze za par rokov to pocatie zdaleka nemusi byt take jednoduche, ono sa to nezda ale z okolia mam viac prikladov kedy si povedali teraz po 1. dietati trochu kariera, uzit si a potom zrazu hops...a neslo to a trapenie sa ako to potom umelo riesit)
Ale aj vy budete s nimi - detmi podmikat spolocne aktivity coskoro, uz za par rockov, kazdym dnom sa priblizujuc. S vekovym rozdielom vacsim (povedzme 6+) sa neustale jedno dieta prisposobuje druhemu, a mama je potom s tym ooomnoho mladsim stale na tych "prtackych" aktivitach aj po rokoch, hoc mat ich blizsie sebe uz by zvladali ste ako rodina aj akcnejsie veci, mali vacsiu volnost, boli viac "parta".
Vlastne tym ze by si dalsie dieta teraz odlozila by si odlozila aj slobodu, sice na chvilu si ju teraz trosku uzila ale potom ju zase stratila. Takto prekonate sice finacne tazsie obodbie aj zahul okolo 2 relativne malych, ale potom uz zase klud a tu vyhodu jednej/jednotnej linie rodiny.
Podla mna: chapem ze sa trapis lebo z kratkodobeho hladiska to bude naozaj tazsie, ale z toho dlhodobeho? Tam to podla mna ma jednoznacnu vyhodu. Takze podla toho ktore hladisko chces po uvahe uprednostnit.

denca76
4. jún 2013

Ahoj ano mala som aj ja bo som sa tešila že pôjdem do práce,tak isto ako ti kôli finančnej situácii ale čo čert nechcel zostala som zase tehu ,takže budem doma dalšie 3 roky a to podotykam že byvam na dedine a tu neni čo robiť ani z deťmi a nemam tu ani žiadnu kamošku,aj to ma deprimovalo :( ,ale na babatko sa moc teším ak to tak ma byť tak to tak bude 🙂

dominka11
4. jún 2013

ano, aj ja som mala pocit, ze to nezvladnem, ze preco teraz a podobne...asi prvych 10 tyzdnov. plakala som a mala som velky strach a hlavne som sa bala o starsieho, ze nejako utrpi a pod. ale vsetko preslo, maly sa narodil, porod super aj sestonedelie 100krat lepsie ako pri prvom. aj ked bola aj je ziarlivost vidim, ze detom prospieva vyrastat so surodencom a som stastna, ze sa to vtedy tak podarilo 🙂 hlavu hore, ono to prejde a budes lubit rovnako obe svoje deti.

dukokatka
4. jún 2013

ty places ze si tehotna a ja zase ze by som chcela druhe a neda sa .Tuzim po velkej rodine ale asi ju nemam mat.

sonagolisova
4. jún 2013

je to sok ked je to neplanovane, ja som nastupila do prace po synovi a tiez sa tesila, ze si rok -2 popracujem, zarobim, nasetrim, torchu zamestnam hlavu a 4 mesiace po nastupe som sefovi oznamovala, ze som tehotna ..ten neveril vlastnym usiam..takze aj ked je to sok a cloveka takato radostna sprava trosku zaskoci, plany pojdu stranou a budes sa tesit..ja som si druhe tehotenstvo neskutocne uzila a vychutnala a som rada, ze sa to stalo lebo mam v okoli vela kamosiek ktore planuju druhe a nedari sa im aj 5-6 rokov ...takze hlavu hore, mate strechu nad hlavou a nove auto a svadba pocka 🙂aspon si budu deticky vekovo blizsie a budu si lepsie rozumiet...prijemne tehulkovanie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre