Tehotenstvo a kiahne u dcéry. Môže to ohroziť bábätko?

danculik
20. jan 2011

Ahojte, chcela by som sa vas opytat. Vcera sme zistili ze som tehotna.Moja pomaly 4 rocna dcerka sa uz treti tyzden lieci na ovcie kiahne, dostala ich v skolke. Ja som s nou doma, chcem sa preto opytat, ci to moze nejako ohrozit plod a vyvin babatka v brusku? Ja som uz ovcie kiahne mala. Prosim o rady a skusenosti. Velmi sa bojim.

kaktusik007
20. jan 2011

@danculik ak si mala, je to ten lepsi pripad 😉 a ano, je to nebezpecne.... najlepsie ti odpovie pediater a potom aj gynekolog - urcite sa popytaj.. no a dalsia vec - nepises, v ktorom si tt --- tiez dolezita vec 😉

dai
20. jan 2011

danculik,
ak si na zaciatku tehu, tak by to nemuselo nic znamenat, pokial babatko este nie je zivene tebou... urcite sa informuj, kiahne v 1-vom trimestri su velmi nebezpecne pre plod - ak si ich uz ale mala, mala by si mat aj protilatky, cize by si nemala byt ohrozena... spytaj sa radsej u lekarov nie tu ☹

miskap
20. jan 2011

Pokiaĺ si Ty mala kiahne, si imúnna voči ochoreniu. Miminku nič nehrozí 🙂 . Problém by bol, keby si ochorela Ty a najhoršie je to ku koncu tehotenstva, lebo vtedy sa aj miminko narodí choré.

alecka
21. jan 2011

ja som sa dostala do podobnej situacie, len s rozdielom, ze som uz bola v na konci 2 trimestra, ked mala ochorela. okrem to ho boli sviatky a volno, takze som hladala odpovede len na internete. docitala som sa naozaj vselico a protichodne, ale vyjadrenia lekarov boli jednoznacne - ked matka prekonala kiahne, je voci nim imunna, nemusi sa bat o plod. ja som sa s tymito informaciami upokojila - ani nic ine mi neostavalo. ale ako som spominala som vo vyssom tyzdni, takze koli kludu radsej kontaktuj svojho lekara. ten je najkompetetnejsi vyjadrit sa k tomu. drzim palce.

danculik
autor
21. jan 2011

dneska som bola u lekara a som v 4 tt.Pytala som sa ho na ovcie kiahne. Povedal mi. ze ak som ich uz ja ako dieta mala,tak sa nemam obavat, som voci nim imunna.Tal trosku som pokojnejsia🙂 dufam, ze to dobre dopadne a babatko bude zdrave.

danculik
autor
21. jan 2011

@kaktusik007 som v 4 tt. gynekolog ma ubezpecil , ze ak som uz ja kiahne mala ( a mala som ich ked som bola mala) tak sa nemusim obavat,ze som imunna🙂 tak dufam, ze to aj tak bude:o)

dai
21. jan 2011

🙂 potom super danculik, inak vsetko dobre a gratulujem

petruska555
18. apr 2011

ahojte chcem sa spytat- vlastne pre moju znamu, da sa dat zaockovat pred tehotentstvom na kiahne? ona ich v detstve neprekonala....dakujem

salomuska
18. apr 2011

@petruska555 ano, da sa, akurat prakticki lekari o tom malokedy nieco vedia. mne ovela viac dokazala povedat pediatricka. ockuje sa dvoma davkami a potom sa nesmie urcitu dobu otehotniet (tusim cca 3 mesice). len som zabudla na nazov tej vakciny.

petruska555
19. apr 2011

dakujem za info, vies ta moja znama, je tehulka ako ja,a sa izoluje ako sa da....no ja si myslim, ze sa mala pred tym zaockovat, no teraz uz nic nenarobime, urcite ze verim ze donosi zdrave babatko a to je najdolezitejsie, len tesila som sa ze ju stretnem, a ona sa tomu vyhyba lebo mam doma skolkarku....no to by nemohla nikam chodit...nie???

katulka3333
12. jún 2018

A co v takom pripade ak dcera maju kishne v skolke ..inkub.doba je 3tt a ja som v 35tt.ak sa maly narodi a hned dostane kiahne? Moze ho to ohrozit?

jgiovanna504
13. jún 2018

@katulka3333 ahoj. Ja som na tom podobne. Som 35tt.a sused sa dnes vyhádzal. A včera boli dcérky u neho celý deň.... Neviem co teraz čakať a báť sa...

katulka3333
14. jún 2018

No ako co som citala clanky tak pokial sme mali my maminky tak by sme mali mat protilatky ..no ajtak trpnem .idem do poradne ale iba na tyzden v stredu tak hned sa to budwm pytat...dufam ze to bude ok .

katulka3333
14. jún 2018

A pokial kojime drobcekov ..no ja som prvu nekojila tak dufam ze aspon maleho budem modlim sa ami stalw si vravim ze budem a budem tak ze budem

jgiovanna504
16. jún 2018

@katulka3333 ja som hovorila aj gynde a ze ak som mala ja tak by som mala byt ôk. Tak potom som volala pediatrovi že čo teraz tak len čakať ci dostanú a keď sa narodí tak izolovať babo od detí. Ze mal aj kiahnove bábätko a zle to znášalo tak radšej.... No neviem co spraviť. Ja by som musela ísť s novorodencov asi k svokre a dcérky doma s muzom.... Joj. Ako naschvál ☹

katulka3333
16. jún 2018

To sa neda izolovat ..co tam budem.mesiac inkub doba 3tt.to moja mala neda a este teraz ked nastupuje do prveho rocnika

karamelka007
16. jún 2018

@katulka3333 ja som maleho dojcila a ako 2mesacny dostal kiahne....

karamelka007
16. jún 2018

@jgiovanna504 nas najmensi ako 2mesacny dostal od surodencov kiahne.rychlo sa to podchytilo (dostal spec. sirup)a vsetko prebiehalo dobre.bol plne dojceny.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre