Tehotná v Anglicku a pôrod na Slovensku

michaelauk
19. jan 2017

Ahojte, chcem sa opytat ci ma niekto podobnu skusenost, som v druhom mesiaci tehotenstva a rozmyslam co robit pretoze sa v lete planujeme vratit na Slovensko uz natrvalo ale teraz mam dilemu ze ci ist doktorovi tu v Anglicku pred tym ako pojdeme na SK na par mesiacov a potom mu oznamit ze nebudem rodit v UK alebo uz zacat riesit vsetko na SK a v Anglicku uz neriesit nic. Na Slovensko planujeme ist o neake 3 - 4 mesiace. Ma niekto podobnu skusenost? Ako ste to riesili?

sibalka21
19. jan 2017

@michaelauk A to akoze do 5teho mesiaca, resp. do kym nepridete na slovensko, nepojdes vobec k lekarovi?? :D

janicka2315
19. jan 2017

Urcite by som sla tam k lekarovy..je to zdravie dietata.. Aj tvoje.....

zumasi
19. jan 2017

@michaelauk Ja som to mala opacne, na zaciatku tehu na Svk a od 4 mes v UK, riesila som vsetko aj tam aj tu. Urcite by som sla k lekarovi aj v UK, zase az tak vela toho riesit nebude ale aspon prve sono, krvne testy. Pripadne ak by boli nejake komplikacie aby to bolo podchytene. A potom na Svk uz doriesia co budu potrebovat.

havana_frost
19. jan 2017

Niektoré vyšetrenia sa dajú urobiť len v určitom termíne, narpíklad NT v 12 týždni. Alebo anatomický scan v 20-22 týždni. Moja pointa je poukázať, že nie všetko sa dá odložiť.

sibalka21
19. jan 2017

Proste z toho vsetkeho vyplyva, ze to nieje len tak... Ano musis ist k lekarovi, scan v 12tt a 21tt by si mala podstupit.... Do tehu knizky ti bude zapisovat vsetko co treba, dlzku a vahu babatka... Co pochopitelne budu od teba na Svk pytat.... Keby im povies, ze si v 5tom mesiaci a nemas tehu knizku tak ti asi potukaju na hlavu....

vevesh
19. jan 2017

Zalezi od toho, ci beries v uvahu umele prerusenie tehotenstva (keby nedajboze sa nieco naslo)- ak nie, kludne mozes ist k lekarovi az v 5tom mesiaci....

sykorkauhliarka
19. jan 2017

aspon by sa dalo vybavit kocikovne keby mas potvrdene prehliadky od dr takutadne prelozene....ak spravne rozumiem systemu na slovensku nedostanes ani cent co nie je bohvie co ..samozrejme ak sisi neplatila zdravotku aj tu

sykorkauhliarka
19. jan 2017

*uradne prelozene alebo inac overene

havana_frost
19. jan 2017

@sykorkauhliarka Podmienky na "kočíkové" sú už dosť tvrdé a pravdepodobne, aj pri splnení ostatných, jej ju už nepriznajú, ak začne poradne až v 4-5 mesiaci. A zdravotka nemá spoločné nič s nemocenskými dávkami, alebo inými sociálnymi dávkami. Zo "zdravotky" sa hradí zdravotné poistenie (t.j. úkony ošetrenia u lekárov, hospitalizácia).
Pani bude mať nárok na rodičovský príspevok od mesiaca narodenia dieťaťa. Ak nesplní nárok na materské, čo nie je vylúčené, lebo sa dajú započítať aj dni nemocenského poistenia v UK.

sykorkauhliarka
19. jan 2017

@havana_frost dakujem za vysvetlenie..moja segra zije v uk a rodicia jej vykrikovali ze keby sa vrati tu nedostala nic ( ten rodicak mam namysli) tak to asi nieje celkom pravda

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre