Biochemické tehotenstvo alebo potrat?

4. máj 2021

Ak by ste boli tehotná a mentruacia by meškala 11 dni a zrazu by ste začali špiniť na hnedo az čierna krv, brali by ste to ako potrat alebo biochemické ? Co myslite, ist s tým k dr alebo čakať kým sa naplno rozbehne ms cize nechať to tak? Neberiem žiadne lieky

sirka9
4. máj 2021

no, určite by som išla k dr. ak by som bola tehotná, tak vzdy sa da skusit nieco robit a ziadny potrat byt nemusi. hnedá až čierna krv je stará krv, može to byť iba špinenie, moze to byt rozbiehajuci sa potrat, ktoremu sa mozno da zabranit. takze za mna, urcite lekár. P.S. ked som v 4+6 začala krvácať, utekala som na pohotovosť jak o život.

autor
4. máj 2021

@sirka9 a zachránil sa plod pri tom krvácaní?

sirka9
4. máj 2021

ano, mne sa vytvoril hematóm, ktorý praskol a krvácal. našťastie všetko dopadlo dobre, teraz som v 9 týždni.

autor
4. máj 2021

@sirka9 A ked ten hematóm praskne je to ako hnedá stara krv ? Bolesti nemam, a bolo to krvácanie v takej intenzite napríklad ako pri začínajúcej menstruaci?

sirka9
4. máj 2021

ano, normalne som zacala krvacat, najprv jasna cervena krv, docela dost, ako keby som dostala menzes, potom uz na pohotovosti ked ma lekarka pozerala bola skor hneda. ale co baby pisali aj na inych forach, tak on ten hematom moze prasknut ani o tom nevies, krv sa zbiera, zvetrava a je potom hneda. ale tiez pisali, ze sa moze aj maternica cistit este z predchádzajúcej menstriacie a preto je spinenie. ale urcite by som zasla k lekarovi, predsa len tomu viac rozumeju.

marpel
4. máj 2021

Ja by som určite šla na pohotovosť. Šanca, že sa to bude dať zachrániť je takto väčšia ako keď tam nepôjdeš.

petamich
4. máj 2021

ako pisu baby, sla by som urcite k lekarovi alebo na pohotovost, nech to skontroluju, pricina krvacania moze byt rozna a niekedy to nema vplyv na embryo

u mna som zacala spinit ako pri MS a uz sa potom nedalo nic robit a po vysetreniach zistili, ze mam problem hematologicky - vela bab to malo "iba" hematom a drobec sa udrzal

co sa tyka biochemicke vs. potrat, ak nebolo tehotenstvo potvrdene lekarom, klasifikuje sa to ako biochemicke, ak potvrdene bolo ci uz z krvi alebo UTZ klasifikuje sa to ako potrat v skorom stadiu aspon taka je prax, pytala som sa na to lekara, kedze som mala dva mikropotraty (HCG to potvrdilo aj ked uz som krvacala)

dmk_1
4. máj 2021

10 dni po pozitivnych testov, ale krv cervena, odchadzalo to, utekala som na pohotovost. Tmava stara krv, mala by som obavy (resp. obavy z kazdej krvi) dufam, ze sa ti podarilo uz dostat na pohotovost, aby to nebolo nieco vaznejsie

autor
4. máj 2021

Baby, ďakujem za odpovede.. Nesla som k dr, povodne som sa objednala na štvrtok na prvé sono v 6tt +0 ☹ tešila som sa na srdiečko.. asi to tak ma byt.. a lepšie skor ako neskôr .. uz mam za sebou MA v 9tt..

miska992
4. máj 2021

Utekala by som na pohotovost. Nemusi sa hbed jednat o potrat. Aspon nejaky ascorutin, dicynone a progesteron by nebolo zle uzivat.

Mala som to takto v septembri, v den meskania test negativny, nasledne na 4.den meskania pozit a Hcg 250 co je na taky cas malo / ak bola ovulacia na cca 13.-14.dc/.. zacala som na 7.den meakania spinit, brala som to tak ze je to normalne, ale nebolo. Krvacat som zacala cca po 12-13 dnoch meskania. Drzim palce!!!!

anniii
4. máj 2021

Aj ja odporúčam ísť na pohotovosť. Pri staršom synovi som v 6tt+0 začala krvácať jasnou červenou krvou. Myslela som si, že je koniec, ale mamina ma presvedčila, aby som išla na pohotovosť, lebo jej sa v tehotenstve so mnou stalo to isté. U mňa to nebol hematóm, vraj mi len praskla nejaká cievka.

maron264
5. máj 2021

Určite chod, aj ak si potratila, nech ti vezme hcg a riadne to skontroluje. Držím palce.

vaskova099
25. máj 2021

Čaute baby v nedeľu som si urobila tehu test ukázali sa dve čiarky jedna silná druhá slabá na včera som si urobila test znova a bola tam len jedna čiarka Dr som sa objednala no dnes ráno keď som vstala prišla ms.... Pros vás ma stim niekto skúsenosti.?? ..... Mam šancu sa radovať ci už ani nie😪😪😪 ďakujem za každú radu 🙏

autor
26. máj 2021

@vaskova099 biochemické žiaľ. Odíde s ms. Ak by sa ti MS zdala nejaká iná, slabá alebo krátka tak si správ test este pre kontrolu.

vaskova099
26. máj 2021

Je slabá práve a nieje to tak pri normálnej ms je to také ako keby už končila také špinenie len prvý deň bola úplne normálna a teraz len také špinenie hnedé

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre