Podstúpila som kyret a som hotová

kikita777
9. mar 2022

Ahojte som týždeň po kyrete v 9tt prestalo biť srdiečko. Som z toho úplne hotová ako ste sa s tým vyrovnali. Pomáha mi aj priateľ ale aj tak to nezvládam. Lieky nechcem, kedy ste sa snažili o ďalšie bolo to naše prvé vysnívané bábätko. Rozmýšľala som najskôr nad hematologickymy vyšetreniami. Ako ste riešili a prežili vy toto obdobie.

anjelicek26
9. mar 2022

No prezit, snazit sa upriamit na to, co clovek doma ma - milujuceho manzela, zazemie, pripadne starsie deti. My sme si par dni pred vianocami presli tym istym v 14.tyzdni...cela rodina to niesla velmi zle... navyse po kyrete boli este aj zdravotne komplikacie, spustilo sa mi mlieko a podobne veci, co clovek fakt nechce a ani sa nad tym nezamysla, ze by mohlo byt... chce to cas, proste len cas...odrevat si to, odsmutit, dopraj si to... nikto ti nepovie, ako dlho budes potrebovat, ale je to tvoj cas a pochopitelne strasne obdobie... my sme v tretom cykle po kyrete a tento mesiac sme sa prvy raz snazili...ci to vyjde? Uvidime... v mojom veku tomu nejake velke sance nedavam, ale aspon je to svetielko nadeje, nova sanca... odkrutila som si vysetrenia - nasli streptokoky v maternici, preliecili, nasli hrcku na stitnej zlaze - preliecili a mam nastavene lieky, hematologa mam este pred sebou, ale uz mam termin a to nie je take kriticke, az po 8.tyzdni... takze tak no... ja som si dala zavazok dat sa zdravotne do poriadku, obehla som vsetky prehliadky, co som odkladala roky a dobre som urobila. Zacala brat vitaminy, caje, doplnky... aspon sa clovek zamestna a ma pocit, ze "nieco" robi v tom hluchom obdobi, kedy sa telo zotavuje... a nielen telo, ale aj psychika.

marfa333
9. mar 2022

@kikita777 ahoj, tiez som potratila v 9 tyzdni, ale samovoľne čiže bez kyretu. Bola som 2 mesiace mimo, aj na PN, tiež to bolo ťažké a pomahala mi spoločnosť manžela. Ďalšie babatko sa nam podarilo o 5 mesiacov po potrate a momentalne mi leží v kresielku, ma pol roka a je zdravý 🙂 určite si daj spraviť hematologicke vysetrenia, ja som potratila kvôli tromboze. Držím palce hlavu hore 🙂

rachel36a
9. mar 2022

Ja som prisla o 5 deti...nikdy sa s tym clovek nezmieri...len sa s tym naucis zit...

petiiiiiiiiik
9. mar 2022

Ahoj, ja som si tým prešla pred mesiacom a dvomi týždňami.
Najviac mi pomohlo, keď som si pripomínala, že čas plynie a moja bolesť s odstupom času otupená. Taktiež som si nedávala žiadne lieky a ani som si nedala ,,pohár vínka na nervy” pretože viem, že by mi to pomohlo len chvíľkovo. A len to posunie tú bolesť na neskôr, pripadne môže clovek spadnúť do nejakej závislosti. Iné by samozrejme bolo, keby som nasadila nejaký liek pod odborným dohľadom psychiatra. Určite sú aj prípady, kedy je to nutné ale určite by som navštívila odborníka, keby vidím, že sa moja psychika nelepší.
Taktiež nádej, že v budúcnosti mame ešte šancu na zdravé bábätko, avšak to môže byť u každej ženy individuálne.
A určite aj uvedomenie si, že mam dobrého manžela a upriamiť sa na veci čo mám a nie na tie, čo som stratila.
Vo všeobecnosti ale najviac podľa mňa pomôže čas aby si sa s tým naučila žiť ale stále už to v človeku zostane. Verím, že aj po 20 rokoch budem smutná z toho, čo sa stalo.

evkaor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evkaor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hederamonstera
9. mar 2022

To mi je luto, posielam vela sily aby si to zvladla❤️
Mne pomohol cas, asi rok a pol som sa z toho dostavala ale dostala som sa. Teraz tu cicikam 3 tyzdnove babo ale aj tak stale pomyslim na to nase prve (zamlcany potrat v 14tt)
Ale az o 2 roky neskor som si vela veci uvedomila - s manzelom nas to zblizilo, ja som si viac zacala vazit co mam a zivot ako taky, takze mozem povedat, ze vsetko zle je na nieco dobre a bez toho by som osobnostne nebola tam kde som. Aj ked viem, ze toto teraz tak urcite nevnimas. Len ti opisujem moj pohlad o par rokov neskor.
Drzim palce aby sa ti co najskor ulavilo❤️

18ivanka11
9. mar 2022

Mne sa to stalo na dušičky..16.tt. prestalo byť srdiečko. Stále sa striedajú obdobia kedy som ako tak ok, potom opäť ťažko. Začali sme sa znova snažiť, tak uvidíme či to pôjde tak jednoducho ako to prvé keď som otehotnela hneď ako sme sa začali snažiť,len žiaľ, zle to dopadlo.

nika_val
9. mar 2022

Ahoj tiež to mám za sebou. Zamlčaný potrat a následne spustenie potratu a potom kyret.
Najskor som sa vyplaka asi 2 dni, potom som bola okej pomerne a po kyrete to na mňa zasa prišlo.. každý večer pred spaním som mala záchvaty plaču, non stop myšlienky na to ako to prebiehalo... zo mňa plod vyšiel sám v nemocnici ale ja som v tej panike proste spláchla wc a až potom si uvedomila že čo tom to urobila.. neskutočné výčitky za to som mala ale v tom momentne som absolutne nerozmyšlala nad tym čo robim ..
Snažila som sa čo najviac znovu zaradiť do bežného života, práca, domácnosť v mojom prípade moji psíci a pomaly sa tie neustále myšlienky na to čo sa stalo vyprchávali.. ešte niekedy som si poplakala ale bolo to stále menej a menej
Skus si stale nejak zamestnávať hlavu, práca, koníčky, učit sa niečo nové aby si čo najmenej mala kedy rozmýšlať nad tým..
Drž sa 😊 zvládneš to aj keď je to velmi nepríjemná vec, ženy sú silné a zvládneme to 🙂
Aj moje to bolo prvé tehu a tiez velmi vytúžené ale mne dr povedapa že po prvom potrate nerobia žiadne vyšetrenia .. budúci týždeň idem k novej dr tak uvidím čo povie ona zatial som mesiac po, mám normálne ms aktuálne ale zatial som neriešila nič

simona92101
9. mar 2022

@kikita777 kyret som podstupila 2x kvoli MA,posledny bol koncom septembra,bolo to dost dramaticke a bolestive este dlho po zakroku,horsie som sa hojila ako po porode..pomohlo mi,ze sme na to jednoducho prestali mysliet,upriamili sme sa na ine dolezitejsie veci.a ked som uz zacala zabudat,a zacala cvicit,venovat sa samej sebe,tak po 3mesiacoch mi svietili kolajnice na teste 😉 momentalne som v 10tt,sice sa citim ako keby ma presiel tank (vek uz neošališ),ale citim ze to hadam dotiahneme do uspesneho konca 😉
Drzim palce

kikita777
autor
9. mar 2022

Ďakujem Vám všetkým... vidím, že bohužiaľ v tom nie som sama. Je to neskutočná bolesť viem , že to prejde a zvládnem to, chce to čas .. niekedy mám pohľad na veci veľmi pozitívny no niekedy príde chvíľa keď sa mi nechce ani dýchať ale určite viete o čom vravim . Stále sa pýtam prečo sa to stalo a prečo práve nám ale odpoveď nie je 😥. Musíme to spolu zvládnuť iné nám ani nezostáva. 😥😥😥

nika_val
9. mar 2022

@kikita777 keď mi vraveli ostatný vetu radšej teraz ako neskôr vo vyššom štádiu tak som to nechápala a až ma to hnevalo..ale keď som si ju potom povedala ja sama tak som si postupne začala uvedomať že niečom na tom je..
Že naozaj je to pravda.. napr moja mamina mala tú obrovskú smolu že sa jej predo mnou narodilo mrtve babo a keď mi o tom rozprávala tak som si naozaj vravela vetu že toto ešte nič nie je oproti ženám ktore musia znášať niečo také hrozné..
Snaž sa si vravieť že to nie je tvoja vina (lebo ani nie je), že ste zdraví a hneď ako bude možné tak sa posnažíte a veriť tomu že to ďalšie vyjde tak ako má..

milovnikbehu
9. mar 2022

@kikita777 uz to budu 3 mesiace od MA, je to stale ťažké, no praca, manžel a hlavne beh a cvičenie mi velmi pomáhajú. Bolo to prve vytúžené babo 8tt bez akcie.Nestracame nadej a ked sa dáme dokopy skusime opäť zabojovať 🙂

ivus32
10. mar 2022

@kikita777 je to ťažké ,nedá sa zabudnúť, no horšie oveľa horšie je keď prídeš o bábätko vo vyššom štádiu s tým sa neviem vôbec zmieriť zomrela mi dcérka v 17tt praskla mi plodová voda,v septembri o mesiac sa mi mala na moje narodeniny narodiť, ani neviem ako a v decembri som ostala opäť tehotná žiadne bolesti žiadne krvácanie len mňa trochu boleli kríza tak som pre istotu išla a bábätku už nebolo srdiečko bola som 11+0tt a bábätko zodpovedalo 6+5tt som tei týždne po kyrete. Do toho som si v utorok pochovala babičku 94 ročnú .

laucia
10. mar 2022

@kikita777 nie nie si v tom sama a to je dolezite si uvedomit, ja som predtym vobec netusila ake bezne to zial je....nepremyslaj preco sa to stalo...proste sa to stalo. Ja som 6 mesiacov po MA a kyrete a prave sme sa zacali snazit... Strach, ktory mam je neskutocny ale aj viera, ze to dobre dopadne. Moje dietatko mi vsak bude vzdy chýbat... Cakanie je tazke ale zaroven potrebujes sa dat dokopy ci uz fyzicky alebo psychicky. Ja som tento dlhy cas vyuzila na kompletne vysetrenia od horm.profilu, kultivacii, hematologa, genetika, endorkinologa a repro imunologa. Aspon som mala pocit ze cosi robim preto aby sa to nezdopakovalo...Samozrejme zaruka neexistuje. Velmi drzim palce a ak by si potrebovala pokecat...kludne sa ozvy 🙂

zuzikxx
12. mar 2022

@kikita777 ahoj, zazila som to minuly februar, nezacalo bit srdiecko.. 😢 bolo to tazke, zamlcany potrat.. ale priroda vie co robi..obcas si spomeniem, narodilo by sa v septembri... a teraz som v 9tom mesiaci, drzim palce 🍀

maminkadeticiek
12. mar 2022

Bohuzial je to bezne,prilis bezne.Mne sa to stalo z nevysvetlivetnych pricin 2x.Nezmozes nic len si prezit kazdy den tej bolesti,plakat ked sa ti bude dat plakat, nepotlacat tie pocity,pustit ich von.Budes prezivat hroznu bezmocnost a frustraciu,nebudes chciet babatko.Budes chciet presne toto babatko o ktore si prisla,prehravat si v hlave co si mohla urobit inak...Nech pridu akekolvek pocity a myslienky,vsetky si ich presi,aj yo je proces zmierovania sa so stratou.Casom to bude lepsie a lepsie.Kazde tehotenstvo je 50:50.Vzdy,tak to bohuzial je.Aj pri najzdravsom pare,najpohodovejsom tehotenstve je to 50:50.Casom sa vam narodi zdrave babatko.

nika_val
12. mar 2022

@kikita777 ja som dnes už mesiac po kyrete, akurat mam svoju prvu ms odvtedy
A dnes na mňa prišla totalna depka ked som bola v obchode a videla som jednu pani s kočíkom a z tade na mňa vykukali take obrovske okale krasne..
A mne hneď myšlienky na to že v tejto dobe by sme už vedeli pohlavie čo by to bolo, už by babo bolo krasne vidiet a pod..prišla som domov a plač
Toto sa bude asi ešte každej z nas dlho vracať taketo myšlienky 😭

yoxinka
12. mar 2022

@kikita777
Moje prvé tehotenstvo skončilo presne ako tvoje. V 12. týždni som sa dozvedela, že bábu nebije srdiečko. Nasledoval kyret. Revala som vkuse 2týždne. Gynekológ mi povedal, že mi dá
PN dokedy chcem. Po troch týždňoch bezduchého chodenia po byte, plakania a myslenia LEN na to čo
sa s stalo, som si povedala, že stačí. Išla som za lekárom, že chcem okamžite ukončiť PN a ďalší deň som šla do práce. Tam nikto nevedel, čo sa stalo, ja som bola vo vedúcej pozícii, nikto sa ma ani nič nevypytoval, roboty kopec, nemala som čas myslieť na iné ako prácu. 4mesiace po potrate som sa dozvedela, že som tehotná. Syn má dnes 10rokov a postupne knemu pribudli ešte dve sestry. Časom som sa dozvedela, že 90% mojich kamošiek, známych a kolegýň potratilo. Vlastne, poznám viac žien, ktoré potratili, ako tých, ktoré nepotratili. Nechcem to tým zľahčovať, ale chcem tvoju pozornosť upriamiť na budúcnosť. Pri prvom potrate vyšetrenia nie sú potrebné, tie by som absolvovala, keby sa to opakuje. Držím prst!

zuzinabila
18. mar 2022

je mi veľmi ľúto, čím prechádzaš. skús sa obrátiť na Poradňu Alexis, venuje sa ženám po spontánnych potratoch aj tým, ktoré prišli o bábo pri pôrode.poradenstvo je bezplatné+ funguje aj podporná online skupina pre ženy, najbližšia bude budúci piatok, majú oznam na svojej FB stránke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre