Prekonala som potrat?

motivujsadnes
10. dec 2021

Dobrý deň, minulý týždeň mi vyšiel pozitívny test. Išla som presne takto na sono. Bol tam plodík aj srdiečko bolo. Podľa ms to vychádzalo na 7tt. Doktorka videla aj srdiečko, a aj plodík. Ale hovorila že je menší ako by mal byť, čo môže byť spôsobené mojou nepravidelnou ms. Videla som ho aj ja. Ohlásila som sa u svojho gynekológa ktorý ma objednal na sono dnes. Rozdiel 1 týždeň, on videl len gestačný vak, nevidel ani plodík ani srdiečko nič. Nevidela som ani ja. Mám prísť zas o týždeň. Urobila som si test aj dnes. Opäť pozitívny. Nemám žiadne ťažkosti ani som nekrvácala. Neviem teda čo si mám o tom myslieť. Povedal len toľko že tento tyzden je rozhodujúci. Ako prebieha potrat ? Zažil niekto z vás niečo podobné ? Mohol sa plodík vypariť len tak bez krvácania ?

janetinka27
10. dec 2021

@motivujsadnes mozno ma horsie sono, neviem

vvverunkaaa
10. dec 2021

Test ti moze vyst pozitivny aj keby si potratila, este stale mas zvysene hcg. Na test sa nespoliehaj, iba na gyndosa. Drzim palce. Ja som potratila v 3-4tt a tiez mi sla krv uz sice ale mala som aj test pozitivny. 🤷🏼‍♀️😞

luci_ba
10. dec 2021

@motivujsadnes ak už jeden doktor videl srdiecko aj s plodikom a dnes nikto nič nevidel, je možné že sa to neskončí dobre 😔 pozitivny test ti vyšiel, lebo hcg klesa pomalšie.. Určite by som ešte išla k doktorovi, ktovie možno len zle staré sono mal lekár. Držím ti palcw 🙏

motivujsadnes
autor
10. dec 2021

Ďakujem vám no som z toho hotová, kam zmizol ten plodík ? 😢😢😢

sonnenshein
10. dec 2021

@motivujsadnes Vobec nemusel zmiznut, kludne mohol mat horsie sono, mohla byt bublinka zle natocena, moznosti je vela, nie len ta jedina.
Vydrz tyzden, chod na kontrolne sono, a uz to bude jasnejsie.
Hlavu hore, nemusi to naozaj nic znamenat.

mima1
10. dec 2021

@vvverunkaaa v 3-4 tyzdni si este asi ani nevedela ze si tehotna. To mohlo ist o biochemicke tehotenstvo. No tu uz je ona v 8tt.

@motivujsadnes Mozno mal dr len starsie sono. Ak by si potratila tak skor by si uz asi krvacala

motivujsadnes
autor
10. dec 2021

A je normálne že mi ani nezobral krv na HCG ? Aby sa mohlo odhaliť či klesá alebo nie ?

mima1
10. dec 2021

@motivujsadnes tak krv mohol zobrat. No ak nechces tyzden stresovat tak ostava len pohotovost skusit. Aj ked je to zataz na lekarov v nemocnici.

bazalka1
10. dec 2021

Ja som prve tehu potratila v 9tt. Plod sa prestal vyvyijat a prestalo byt srdiecko. Priznaky o potrate som nemala ziadne....zistil to az lekar na vysetreni. Co bolo akurat namne ine ze mi len tak znicoho nic odisli nevolnosti a ostalo mi ovela lepsie.... Volaju to zamlcany potrat... Drzim palce nech je uteba vsetko ok.

motivujsadnes
autor
10. dec 2021

@bazalka1 Ja som nemala žiadne príznaky tehu, len bolestivé prsníky a tie mám stále. Akože hotová som totálne.

alienkami
10. dec 2021

@bazalka1 ja podobne. Tiež 8-9TT, zamlčaný potrat a čistiť som na nezačala, tak som musela ísť na zákrok.

bazalka1
10. dec 2021

@motivujsadnes ja som aktualne tehotna, tiez 7tt. Na kontrole som bola v pondelok a doktor videl len gestacny vak....ziadne srdiecko zatial. Dalsiu kontrolu mam az v januari. Vravel mi ze je vsetko v poriadku.... Takze zatial sa nestresuj. Ja tiez nemam teraz ziadne tehu priznaky...mam citlivejsie prsia a inak mi nic neni....Toto je moje 3 tehu.
Druhe dopadlo dobre a mam doma zdravu dcerku 🙂...takze zatial nestresuj. Kedy mas dalsiu poradnu?
@motivujsadnes

bazalka1
10. dec 2021

@alienkami no je to hrozne....myslim ze takto ked niesu ziadne naznaky a potom ten sok u doktora....tazko sa otom rozprava.

motivujsadnes
autor
10. dec 2021

@bazalka1 o týždeň, ja len nechápem kde ten plodík zmizol ? Mám doma fotku minulý týždeň tam bol a teraz len prázdny gestačný vak. 😢😢😢

alienkami
10. dec 2021

@bazalka1 ťažko sa o tom hovorí, ale malo by sa. Keby ženy vedeli, že to nie je také neobvyklé, možno by boli na túto eventualitu viac pripravené a nebol by to taký šok. Jednoducho sa to stáva a ovplyvniť sa to veľmi nedá. Žiaľ.
Držím palce, nech to vyjde. Ja som po prvom MA tiež ešte 2x otehotnela a mám dve dievčatká 🙂

bazalka1
10. dec 2021

@motivujsadnes no o tyzden budes mudrejsia. Pripadne skus napisat do skupiny zdravotnici na MK. Mozno tam ti budu vediet lepsie a odbornejsie vysvetlit co sa asi deje. Pripadne ti odporucia co robit.... Tyzden je dost dlho sa stresovat...mozno by ti pomohlo zajst aj na pohotovost a uistit sa ci je vsetko ok.

mima1
10. dec 2021

@motivujsadnes nestresuj kde zmizol. Mozno tam bol. Zalezi fakt aj od sona.
Napr ja som bola skoro rovnako tehotna s kamoskou. A jej dost dlho gynekolog robil sono spodom nie cez brucho lebo bola plnsia. A cez brucho nevidel dobre.

mariska1989
10. dec 2021

Prepáč ale príde mi nereálne aby tvoj gyn nevidel .u nás sú 2 gyn ale len jeden má ultrazvuk Boh vie z ktorého roku a vidieť tam všetko .takto presne u mňa nastal potrat . Keď som v 12 tt šla zo špinenim na pohotovosť nakoľko nebol dr hneď k dispozícii čo robí ultrazvuk podľa vyšetrení že len som sa namáhavá lebo že zo spodu to vyzeralo aj na ten tt ktorí som mala .takže v 6/7 ty bolo vidieť plodik aj srdiečko ( nakoľko aj keď bol týždeň medzí ultrazvukom ale veľkostne bol rozdiel 3 dní v miminku) nakoniec som šla na ultrazvuku dr že nič tam není nič nevidí že či som isto v 11+5 odpoveď bola áno .po vyčistení som sa pýtala dr že čo sa vôbec stalo dostala som odpoveď že niekedy sa to stáva keď je plod chorí .dala som otázku že kedy sa to mohlo stať a povedať že 2/3 týždne proste sa mi moje miminko rozložili v plodovej vode . Pravdepodobne sa ti to stálo to isté .rada by som sa mýlila a rada by som dopriala že tvojmu dr sa nechcelo hľadať tak povedal to ...skús zájsť za svojím dr všeobecným na preventívnu a popros aj o hcg poprípade ako samoplatca alebo u svojho gyn .držím palce🙏❤️ i keď si myslím že to bude to isté čo ja 😔

jaskolka
10. dec 2021

Stalo sa mi niečo podobné, ale s tým, že u mňa už bol diagnostikovany MA(nebilo srdiečko) ale na usg som videla plodik, ukázal mi ho doktor. Objednal na na kontrolu, o týždeň, diagnózu potvrdil a skutočne už tam plodik nebol, len prázdny vak.
Jednoducho telo to začalo vstrebavat, preto ani som nrkrvacala.
Je mi ľúto, ale aj už srdiečko bolo a teraz nie je zároveň "zárodok zmizol" tak to nie je dobrý ukazovateľ.
Je to smutné, a veľmi držím palce, aby u teba to bolo len nejakým veľmi starým usg prístrojom, že doktor nič nevidel. Ale v každom prípade počkaj na kontrolu, čo ti dali, pripadne si zaplať na klinike usg ako samoplatca
Momentálne aj tak nič iné sa robiť nedá,len nechať to na prírodu, ktorá si zvykne robiť takú očistu, a ak je veľmi poškodený zárodok, zariadi, aby sa prestal vyvíjať.

motivujsadnes
autor
10. dec 2021

Ďakujem vám dievčatá, len to som chcela vedieť či je možné aby plodík zmizol. Ďakujem vám.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mmirka02
10. dec 2021

Ja by išla na pohotovost, som strašne nedočkava a toto by bolo pre mňa hrozne.

angela85
10. dec 2021

Ja som to mala podobne. Bol už len prázdny vak a musela som ísť na čistenie. Uvidíš o týždeň.

jaskolka
10. dec 2021

@bambulienka25 potrat nemusí byť len kŕče a krvácanie. A keď pozrieš príspevky vyššie, je možné že plod"zmizne "respektíve telo ho začne rozkladat a vstrebávat.
Osobne som to zažila, takže áno, je to možné, že zárodok jednoducho" zmizne ". V maternici ostane len vak, ktorý dokonca sa môže zväčšovať, ale bez plodu a musí sa kyretovat.

vvverunkaaa
10. dec 2021

@mima1 tak to mam na papieroch z gyndy… bola som dvakrat na pohotovsti. Z brucha nehovorim..

emalka
10. dec 2021

Plod sa nikam nestratil, najskor sa strebal spat do tela, hlavne takto skoro sa to stava 😔 Znie to asi hrozne a ta predstava nieje velmi prijemna, ale je to prirodzene 😒

Pravdupovediac si myslim ze prislo k najhorsiemu, velmi ma to mrzi :( Ale snad by sme sa mylili a o tyzden ta na sone prekvapilo silne srdce. Drzim palce ♥️

katka1389
10. dec 2021

@motivujsadnes presne toto som zazila ja ....No bohužial srdiecko nebilo nic ....Tak som musela na čistenie....Žiadne bolesti ,žiadne krvacanie vôbec nič.Tiež mi povedal že je to veľmi maličke...

motivujsadnes
autor
10. dec 2021

Baby a ako ste sa s tým vysporiadali ? Nám sa bábätko podarilo po roku, a neviem si predstaviť ako toto zvládnem. A keď budem opäť tehotná, to budú same stresy.

bazalka1
10. dec 2021

@motivujsadnes bolo to velmi tazke. Hlavne ak si sa uz dakomu pochvalila a potom to neziaduce vysvetlovanie alebo podryvanie a pripominanie....Ja som nevravela nikomu okrem muza, no najblizsi priatelia mali tusaka a podobne aj rodina tak ked mali poznamky bolo to premna dost zle. No vraveli sme si s muzom ze to asi tak malo byt....nebol ten spravny cas..... Potom kyrete som otehotnela asi za 6m. Dr mi hned nasadil duphaston do istoty a donosila som krasne zdrave dieta 🙂. Tehu som mala bez problemov...
Ja som si inak tak casom uvedomila ze som vzdy mavala hrozne bolestive menstruacie...ibalginy som doseba hadzala jak lentilky....a potom nestastnom potrateni a tom zakroku, som ostala ako nova. Odrazu ziadne bolesti pocas ms...akoby mi vymenili maternicu. Ja mam pocit ze to stym ma asi dajaky suvis....

alienkami
10. dec 2021

@motivujsadnes ja som to mala "jednoduchšie" v tom, že som si ešte nestihla poriadne uvedomiť, že som tehotná a už som nebola. Nikomu som nič nestihla povedať, tak som nemusela nič vysvetľovať. Ďalšie tehotenstvo som oznámila rodine keď som začínala 4. mesiac. Pre istotu.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre